REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Operație reușită! Medicii au salvat un copil de 9 ani de o tumoră uriașă de 3 kilograme

Operație reușită! Medicii au salvat un copil de 9 ani de o tumoră uriașă de 3 kilograme

Mariana MURAT 23 iulie 2024 | 13:22 716

Caz neașteptat la Arad! Un copil s-a plâns de dureri acute în zona abdomenului, iar părinții au decis să-l ducă la spital. Când au ajuns acolo au avut partea de surpriza vieții, căci medicii i-au pus un diagnostic și l-au operat imediat.

Operatie reusita! Medicii au salvat un copil de 9 ani de o tumora uriasa de 3 kilograme Imagine ilustrativă


Într-o intervenție chirurgicală complexă desfășurată la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, medicii au reușit să extirpe o tumoră uriașă de 3 kilograme din abdomenul unui copil de 9 ani. Procedura a fost catalogată drept una „deosebită” și a durat peste trei ore.

Conform unui comunicat oficial emis de SCJU Arad, copilul s-a prezentat la spital acuzând dureri severe abdominale, stare generală de rău și vărsături. În urma investigațiilor medicale de specialitate, a fost identificată o tumoră mezenterică multichistică, cu dimensiuni impresionante de aproximativ 70/40/30 cm, care provocase răsucirea intestinului subțire.

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră de peste trei kilograme din abdomenul unui copil de 9 ani", se arată în comunicatul SCJU Arad.

Operația a durat mai mult de trei ore, timp în care echipa medicală a reușit să îndepărteze complet tumora. Copilul este acum internat în Secția Clinică Chirurgie și Ortopedie Pediatrică pentru recuperare postoperatorie.

Echipa care a realizat această intervenție chirurgicală majoră a fost compusă dintr-un medic specialist în chirurgie și ortopedie pediatrică, un medic chirurg pediatru și un specialist în anestezie și terapie intensivă, conform realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436