REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Operatorii de pe litoral nu sunt de acord cu închirierea plajelor pe doi ani. VIDEO

Operatorii de pe litoral nu sunt de acord cu închirierea plajelor pe doi ani. VIDEO

Maria ONICA 3 martie 2023 | 12:25 3853

Patronatul RESTO Constanta s-a întrunit vineri, 3 martie a.c., ora 12.00, în Mamaia, într-o conferință de presă, având ca subiect închirierea plajelor. Reamintim că Guvernul a emis Ordonanța de Urgență privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă turistică pentru sezoanele 2023-2024 anul acesta fiind puse la bătaie, de ABADL, 129 de parcele de plajă ce urmează să fie scoase la licitație. Ordonanță părere să fi fost făcută pe genunchi, operatorii de pe litoral fiind nemulțumiți de multe aspecte, în principal de faptul că sunt condiționați să închiriere plajele pentru doi ani.

Operatorii de pe litoral nu sunt de acord cu inchirierea plajelor pe doi ani. VIDEO

La eveniment participă Corina Martin, președintele de onoare RESTO, Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), Daniel Georgescu, primarul din  Limanu, Constantin Cîrlan, Președintele Comisia Operatori Plaje RESTO, Marcela Amet, Administrator Birou Acte Juridice ( Membru RESTO)

Operatorii de pe litoral nu sunt de acord cu inchirierea plajelor pe doi ani. VIDEO

Corina Martin, președintele de onoare RESTO

Am considerat, anul trecut, în septembrie că trebuie să discutăm cu ABADL, cu Ministerul Mediului să discutăm ce putem face cu plajele. Din păcate după atât de multe luni, din octombrie, rezultatul la care am ajuns ne nemulțumește total și va nemulțumi masiv turiștii. Practic vom începe sezonul în imposibilitatea de a știi cine administrează plajele“, transmite Corina Martin, președintele de onoare RESTO.

Operatorii de pe litoral nu sunt de acord cu inchirierea plajelor pe doi ani. VIDEO

Daniel Georgescu, primarul din  Limanu

La rândul său, Constantin Cârlan, președintele Comisiei Operatori Plaje RESTO , a spus:  „Dacă s-ar fi prelungit contractele pe 2 ani, nu am mai fi ajuns aici. Ce investitor vine să construiască în 2022 și în 2024 să dărâme? De 5 ani ABADL-ul se chinuie să facă PUZ, dacă nu ai puz PUZ, nu faci nimic. Vreau să îmi explice Ministrul Mediului cum poate facă licitații pe un teren cu construcții. Sezonul începe la 1 mai, după 2 mai nu mai ai voie să construiești nimic pe litoral, decât cele pe fonduri europene. Să zicem că se poate face licitația, după vreo lună intrăm în posesia contractelor, după o luna administratorul plajei trebuie să meargă la primărie și tot așa, ajungem să ne prindă toamna. În contractele noastre era stipulat clar că se pot prelungi contractele cu 2 ani. Anul acesta pe plaje va fi haos.

Operatorii de pe litoral nu sunt de acord cu inchirierea plajelor pe doi ani. VIDEOConstantin Cîrlan, Președintele Comisia Operatori Plaje RESTO

Video:

Nu există timp de construire!

A luat cuvântul și Marcela Amet, Administrator Birou Acte Juridice ( Membru RESTO): „ Aș vrea să vă prezint un scenariu foarte urât în care va afecta foarte rău turismul romanesc. Gândiți-vă că avem niște norme de igienă pe care trebuie să le respectăm. Plajele au toalete, dușuri, cabine de schimburi. Normele spun clar că trebuie să avem pentru Delfin 1 cel puțin o toaletă, o cabină de duș și cabină de schimb. Dacă acestea nu vor exista pentru că nu există timp pentru construire, pentru ca branșamentele se pot face după construire. Ce se va întâmpla? Știm foarte bine că vor avea loc dejecțiile pentru copii pe plajă și în apă pentru adulți. Știm ce se transmite prin aceste dejecții, se poate ajunge la toxiinfecții alimentare și multe altele. Investițiile trebuie demolate, închise și apoi să vină noi operatori. Investițiile pentru doi ani, branșamentele au costuri foarte mari. Cine vine și investește ? Există posibilitatea, dacă se dorește să se facă un cadru legislativ de rezolvare a acestei situații.“

Operatorii de pe litoral nu sunt de acord cu inchirierea plajelor pe doi ani. VIDEOCorina Martin

Corina Martin a specificat „Foarte mulți dintre operatorii noștri au în plan să organizeze evenimente pe plaje, inclusiv Neversea. Vă puteți imagina că niciun organizator de eveniment nu are o certitudine că va câștiga aceste licitații. Despre ce organizare să vorbim? După cum știți, romanii cumpără în acest moment sejururi și nimeni în acest moment nu va putea să garanteze că va putea furniza aceste servicii. Să vă puteți imagina cam cate zeci de mii de euro au fost investiți. Nu vă ascundem că am făcut propuneri privind criteriile pentru licitație, dacă se vor face. Statul nu ar trebui să atragă noi investitori care să îți amplaseze șezlonguri pe plajă la 300 de lei. De ce Ministerul Mediului înțelege că aceasta trebuie să fie o afacere în timp ce turistul român se întreabă de ce trebuie să plătească atât pentru umbrelă sau pentru șezlong, dar nimeni nu știe cât s-a investit.

Video:

Georgescu: De ce avem noi doar obligații, și apele române numai de câștigat

Daniel Georgescu, primarul din  Limanu a adăugat „Din punct de vedere al unui UAT, vor exista 3 probleme. Să se stabilească delimitarea între public și privat. Nu este foarte clară această delimitare. Am insistat de ani de zile necesitatea formării unei comisii, delimitarea între domeniul public al statului și domeniul privat al Uat-ului. în acest moment apele romane și-au intabulat de 2 ori suprafețe mai mari decât au în administrare. Nu se poate să faci aceste intabulări fără aceste delimitări clare. Nu poți stabili niciodată nici să faci un proiect de faleză, nici o reabilitare.  Noi am solicitat acest lucru, avem procese cu statul Român. Ca să nu se mai întâmple absolut nimic până nu se stabilește diferențierea între spațiul public și privat. Recomand ca pentru fiecare localitate să se facă, câte un PUZ, împreună cu apele române. De ce avem noi doar obligații, și apele române numai de câștigat. Atunci când e murdar pe plajă, înjurăturile ajung la primari, pe când ABADUL este responsabil pentru acest lucru.“

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Obligatoriu daca ai închiriat plaja vinzi bauturi ești obligat să oferi dus și toaleta pentru fiecare sector de plaja închiriat, oferiți condiții fraților, ce e asta? Unde ne facem nevoile după 2 beri, vă întrebați? In mare? Tara lui papura vodă. Vrem Schengen și noi ne pishu in balta, rusine. Ne fura grupurile astea infracțional organizate zise partide că pe ... Ei numesc procurori, ei numesc judecători iar resturile,noi, plătim. Se numesc între ei pe funcții la stat pe salarii mai mari decât președintele, din banii noștri și după că sa le plătim salariile ne măresc taxele să trăiască ei bine. Las-o mă că merge așa. 8000 euro manager spital Mangalia din banii mei, ai tai wtf. Pe bune? 8000 euro. Vă dați seama? 8000 euro.
0
0
In Vama Veche terasele si alimentarile non stop au acelasi pret la bauturi, mai nou de cativa ani in alimentara iti prepari si cocktail gheata, tot ce trebuie. Concerte organizate nu sunt pentru ca sa mearga cluburile lui Georgescu. Cat despre plaje inchiriate, obligatoriu sa aiba toate toalete ecologice, dusuri la iesirea de pe plaja. Cand se mai organizeaza Georgescule un concert in Vama pe plaja. Sa imi iei votul la muls si tot nu o sa mai curga nimic ca te-ai indestulat. Ajunge-v-ar dga
0
0
s-au adunat 4 atirnati din care una Cleosparta mult ruj sa faca regulile pe litoral . Decat sa las bani la makkedoni mai bine ma duc in Grecia si mai si raman bani . Pesedistul Georgescu a distrus Vama Veche ,jumatate din circiumi sunt ale lui .A ajuns o ciorba 40 de lei si o bere 15 Siktir imbuibatilor sa crapati in chinuri . Lumea se va trezi si nu o sa mai fina in mizeria de litoral romanesc.
6
0
Plaja din Vama e plina de sejlonguri si umbrelute, nu ai loc sa pui un prosop la malul marii. Sper sa nu se ocupe. Te duci la plaja sa te relaxezi in liniste si auzi de peste tot numai bumtzi-bumtzi.
7
0
Bai fratilor se ajunsese sa se ceara pe o plaja 150 200 mii euro, prea de tot o incesrca acesti bisnirari
8
0
Asociatia bisnitarii plangaciosi ai plajelor . Mergeti in Bulgaria poate invatati cum se face turism .
14
0
La 2Mai jumatate din plaja este ocupata de tigania de rulote de poti sa juri ca ai ajuns in Favelele din Brazilia.
12
0
cum sa fie greu de construit !!! georgescu a construit YUVA in 1 luna !!restu nu au voie ,e concurenta !!!!CARMINA nui asa scumpa pentru ce strange atat???
9
0
Este doar o factiune a psd constanta. Daniel Georgescu viitorul candidat la Primaria Cta in ce calitate este prezent in asociatia asta?aaa, pardon, am uitat.in calitate de VATAF BOIER al livalitatilor VAMA VECHE 2 MAI LIMANU. STIE TOATA COMUNA CUM AI PUS MANA PE SUTELE DE HECTARE DE TEREN STIM TOTI CA JUMATE DIN PLAJA DI VAMA E A TA O CONTROLEZI PRIN ZECILE DE FIRME INTERPUSE SI FOLOSITE DREPT PARAVAN.... MANACI RAHAT.PE TINE TE AJUTA.PT CA VEI ACAPARA TOATA PLAJA DIN VAMA VECHE.DEFAPT ASTA VREI.
12
1
Kkt litoral romanesc
12
2
Toate bune si frumoase, dar ce cauta resapata aia de Baba martin acolo? Cine plm o mai baga in seama, nu isi da seama ca e p******a?
18
0
Când o vad pe Corinuta nu mi se mai școală nici P Uța. O basinoasa umflată, o haplea căzută.
18
0
m********i trag nădejde să devină proprietari pe plajă
18
0
Și iar pleaca lumea la bulgari și iar o sujjeti, plus că la cat ajunge cazare benzina mâncare mai bine te duci in Egipt și acolo e lux nu wc urile voastre
23
1
Va trebuiesc mai mult de 2 ani sa construiți o cocioaba de lemn din deșeuri ? p***t e ala care mai calca pe litoral ,sa mănânce laturile voastre.
23
0
Bai , ordinarilor , despre constructii vorbim ? Pe plaja pot sunt permise doar constructii usoare , care in maxim 3-4 saptamani sunt gata . Stiti doar sa va plangeti , oferiti servicii execrabile la preturi nesimtite . Sper ca si in acest an sa primiti o lectie din partea turistilor , prin absenta lor !
30
0
Te pisi pe ei, acesti zero barati ai economiei, mari evazionisti nu au ce cauta in luarea deciziilor.
25
0
Numai fosile umblătoare pe acest tapet. Nu reușesc ei sa l detroneze pe tătuca Iliescu la longevitate. Degeaba se imbalsameaza și se boiește de zor duduia Corina ca e târzie rău de tot hoașca!!!
20
1
Operatori plaje care au preturi exorbitante la sezlonguri, angajati t****i murdari si plin de gunoaie. O mizerie de plaja. Vara samsarii de sezlonguri fac bani si iarna stau la umbra... Jupuiti prostimea daca sunt fraieri si dau bani. Se invata ei
26
1
CorinaMartin ...o spargatoare de familii,l-a futut pe Dtru Martin -acum arestat in USA pt o incercare cretina de a mitui un ofiter NATO ca Polarisul plm sa mature prin M.K , o fomistă care dupa divort nu a renunțat la numale Martin. Profitoarea asta , candidat apulii, a fost flituita de investitorii adevarati din turism iar acum se taraie pt o mokangeală. Iar cei care guiță acum pt modul de închiriere a plajelor, sa nu uite că fac japcă cu șezlongurile, că fac bani la n***u , adică evaziune fiscală " la greu" , să nu uite că ciorile vand toate rahaturile pe locațiile lor, sa nu uite ca nu au bude ecologice si ca gunoiul si mizeria e la tot pasul....Golanii ăștia si mahalagioaica lor vor ca ei sa fure iar statul, cu banii noștrii , să faca curat in locul lor. aMuieee jigodilor, va convine bine , nu...marș, alții la rand. Si nesimțiților, veti cum arată o plaja la bulgari și ce c***t faci voi și la ce prețuri. aMuieeee multă, hahalelelor!
27
0
Voi împărțiți plaja de parcă ați cumpărato voi La fel când mergi la pescuit e lacul lui x trebuie să-i dai taxa De aici se vede cum tara e furată pe doi lei de niste paraziți ai societății Plaja trebuia să fie loc public nu tiganie cu bani Ei fac calcule ce japcă să facă la turist trei sute lei un șezlong La trei persoane noua sute lei pe zi doar șezlonguri Ăștia sânt bolnavi după bani nimeni nu-i oprește pe ceva ce nu e al lor La preturile astea Monaco și Dubai a rămas în urmă La calitate și servicii ca acolo nici să deseneze pe foaie nu știu acești oligarhi
25
0
Operatorii de pe litoral sunt niste jeguri.
30
1
Toată prostimea se duce pe marele litoral romanesc , cu jumate din bani stai mai bine in multe tari, Romania e japca
26
1
Tristețea i mare,de asta stau toți cu paharele cu vodca in fata,ca n o fi apa.De nu s mulțumiți cu doi ani,sa li se dea pe un an.Dupa,vor ruga sa se revină la doi ani,că ei doar glumeau.Si încă ceva,uitați-vă în pozele de mai sus ,ei ca ei ,mai ciudat însă este subsolul cu cabluri agățate unde și au dat întâlnire.Sau rădăcini,ce or fi.
26
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016