REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Mie., 11 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6849
22.5° Constanța Miercuri, 11 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6849
 

Operatorii din HORECA și-au dat întânire la Vama Veche! Video

Operatorii din HORECA și-au dat întânire la Vama Veche! Video

Virgil STOIAN, M.M., D.I., E.B. 11 septembrie 2024 | 11:31 910

Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) a organizat o conferință de presă miercuri, 11 Septembrie, ora 11.30, în Vama Veche. Președinții celor 29 Patronate HORECA membre în FPIOR (reprezentând 28 de județe) s-au  reunit între 10-12 septembrie în Vama Veche, în organizarea RESTO Constanța, vicepreședinte al Federației.

Operatorii din HORECA si-au dat intanire la Vama Veche! Video Membri FPIOR, Daniel Georgescu, Corina Martin

 La eveniment au participat primarul din Limanu, Daniel Georgescu,  Sterica Fudulea - Secretar General al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR), Paul Anghel - Director General ANPC, Horia Constantinescu, Corina Martin, președinte Resto și reprezentanți ai unor tur-operatori.

Operatorii din HORECA si-au dat intanire la Vama Veche! Video Membri FPIOR

”Veți afla informații despre evoluția și provocările industriei HORECA din România, despre cererile pe care le vom trimite curând pe masa Guvernului - pentru măsuri de susținere a industriei și pentru predictibilitate și un mediu concurențial corect în lupta împotriva operatorilor neautorizați și necertificați.” au transmis reprezentanții FPIOR.

Operatorii din HORECA si-au dat intanire la Vama Veche! Video Daniel Georgescu și Corina Martin

Important este că astăzi ne-am reunit aici pentru a ne discuta problemele noastre, ale ospitalității din România. Suntem cea mai mare federație din domeniu. Creștem foarte repede și foarte solid pentru că ne-am coagulat și în județe unde nu existau asociații patronale. Reușim să coagulăm noi patronate, nu este o misiune ușoară, dar ceea ce facem și noi și alți colegi, cred că, devine tot mai convingător pentru antreprenori. Îi mulțumesc primarului din Limanu, 2 Mai, Vama Veche și restul pentru că Georgescu este un foarte bun partener și colaborator.” a transmis Corina Martin.

Operatorii din HORECA si-au dat intanire la Vama Veche! Video Carta Albă

Vă felicit că sunteți prezenți într-un număr atât de mare. Te felicit Corina că ai atras atenția presei. Mi-aș fi dorit și la alte acțiuni să aveți o atenție atât de sporită din partea presei, nu doar când sunt inundații. Ai spus ceva foarte frumos despre vamă. Adaug: fata veselă și frumoasă dar bătută și dată afară din casă de către autorități. Mă refer la Apele Române și Ministerul Turismului. Vă rog să mai reveniți, vă invit și mâine la 2 mai, am exploatat prezența în localitate. Aproape 50% din colegi au spus că nu există sau e foarte mică promovarea. Aceste lucruri trebuie să intre în apanajul autorității locale. Pentru noi, ca structuri patronale, este o problemă că nu putem aduce mai mulți turiști în zona respectivă. Mulțumesc și felicitări organizatorilor! Am descoperit la Vama Veche o locație extraordinară!” a declarat Daniel Georgescu, primarul din Limanu.”

Operatorii din HORECA si-au dat intanire la Vama Veche! Video Daniel Georgescu

Mă bucur să fiu acasă în Dobrogea, eu fiind tulcean, de altfel. Apreciez că aici, la Vama Veche, colaborarea dintre colegii mei din sectorul ospitalității și autorități funcționează și va da rezultate bune pe viitor. Colegii mei din țară, acolo unde funcționează activitatea au o colaborare bună cu autoritățile locale, unde autoritățile locale își doresc acest lucru. Mi au atras atenția câteva din cifrele din Carta Albă prin care am evidențiat câteva lucruri.” a declarat Sterică Fudulea, secretar general CNIPMMR.

Operatorii din HORECA si-au dat intanire la Vama Veche! Video Sterică Fudulea

Am două anunțuri de făcut. Avem doi membri în Resto recent înscriși, din Vama Veche: primul este Mugur Cristea și al doilea a intrat chiar ieri în RESTO, Adi Voican, unul dintre cei mai vechi investitori în Vamă. BB Touring vă este foarte cunoscut. Este momentul ca operatorii Horeca de aici să se organizeze și să aibă o voce unică, unitară, comună, în dialogul cu primăria lor și în promovarea pe care trebuie să o facă prin OMD. A doua veste, membri RESTO au votat. Vom demara o campanie împotriva tot ce înseamnă turism la negru!
Cazarea la negru e prima componentă. Suntem total hotărâți să creem un grup de lucru. Dacă ei nu au fost în stare să administreze cum se cuvine acest fenomen, le dăm noi de lucru. Avem colegi care inventariază tot ce înseamnă livrare de cozonaci de acasă, Vasilica face torturi și nu vine ANSVSA să vadă în ce condiții se fac aceste produse. Continuam cu cazări la negru. Mediul antreprenorial de Horeca din România consideră că de mulți ani suntem victima unei concurențe neloiale pe care instituțiile statului nu au reușit să o restrângă. Primarii nu colectează bani la bugetele locale.
” a mai adăugat Corina Martin.

 

Video 1:

Video 2:

Video 3:

Munca la negru, problema hotelierilor

Reprezentantul OMD Eforie, prezent la eveniment, a declarat: ”Am inițiat niște demersuri vizând nepromovarea sau interzicerea promovării pe site-urile de profil. Ar fi o lovitură grea pentru cei care fac turism la negru, și una de bun augur pentru autoritățile locale, pentru buget. Acești bani care nu se fiscalizează ar deveni prin impozite un buget și ne-am putea dezvolta mai bine. Vrem concurență loială!

Operatorii din HORECA si-au dat intanire la Vama Veche! Video

Reprezentantul OMD Costinești a precizat că ”că lucrurile se pot schimba, avem nevoie de ajutorul presei să nu mai venim cu hate, cu această abordare de antireclamă a litoralului romanesc, hai să privim și lucrurile bune care se întâmplă în România. Am fost în multe stațiuni din Europa și Asia, cred ca ar trebui să schimbăm această viziune despre noi ca țară, să ne iubim mai mult

Operatorii din HORECA si-au dat intanire la Vama Veche! Video

Video 4:

Corina Martin a vorbit, în încheierea evenimentului, și despre fenomenele meteorologice care au stricat vacanțele turiștilor. ” Întotdeauna există fenomene meteorologice. Ploi există și în alte destinații turistice. S-au produs multe anulări de vacanțe, renunțări la a pleca într-o destinație. Orice turist este sensibil. Însă, vremea foarte călduroasă i-a trimis pe turiști către litoralul românesc. Temperatura a fost cel mai bun promotor și cel mai mare ajutor. Spre deosebire de Deltă, unde au fost scăderi, noi am avut creșteri. Am avut weekenduri destul de pline. Am avut un septembrie bun, sperăm sa-l avem în continuare. Litoralul pentru toți încă generează interes. Nu putem să spunem ca este scump la mare

Video 5:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poate ii prinde viitura pe manglitorii astia pe acolo sa ii spele de pacate
1
0
ce bine că v a dat bulgarii la mie, așa va trebuie
3
0
Iar ii sughe domnul Corina pe laketii astia
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275