REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Operatorii din Portul Tomis, supărați că rămân fără clienți din cauza Neversea

Operatorii din Portul Tomis, supărați că rămân fără clienți din cauza Neversea

Victor ROTARU 6 iulie 2023 | 00:00 7636

Festivalul Neversea aduce peste 70.000 de vizitatori zilnic, acesta desfășurându-se pe o perioadă de 4 zile, de pe 6 până pe 9 iulie inclusiv. Specialiștii în turism preconizează că în această perioadă vor fi peste 120.000 de turiști la malul Mării Negre, cazările din zona Constanța – Mamaia fiind ocupate în proporție de 90%. Cu toate că hotelierii își freacă mâinile de bucurie, nu despre același lucru pot vorbi și agenții economici din zona Portului Turistic Tomis, care din cauza festivalului vor avea ceva mai puțini turiști care le trec pragul. În zona parcării se vor organiza controale antitero, având în vedere numărul mare de petrecăreți așteptați, fiind restricționată circulația autovehiculelor cu excepția autobuzelor. 

Operatorii din Portul Tomis, suparati ca raman fara clienti din cauza Neversea

Joi, 6 iulie, începând cu ora 16:00, își deschide porțile cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa, Neversea. Forțele de ordine sunt mobilizate, fiind așteptați până la 70.000 de oameni pe zi la festival. De asemenea, specialiștii în turism se așteaptă ca litoralul să fie luat cu asalt de peste 120 de mii de turiști, gradul de ocupare al spațiilor de cazare din Constanța – Mamaia fiind de 90% în perioada următoare.

Operatorii din Portul Tomis, suparati ca raman fara clienti din cauza NeverseaRestaurantele din Portul Turistic Tomis

Controale antitero în Portul Turistic Tomis pe timpul festivalului Neversea

Cu toate că hotelierii își freacă mâinile de bucurie, fiind un început de sezon estival promițător, agenții economici din Portul Tomis sunt destul de supărați, întrucât din cauza restricțiilor de circulație din zonă, turiștii nu vor putea ajunge la restaurantele aflate în port, astfel veniturile vor avea de suferit: „Sunt restricții de circulație. Noi am avut o întâlnire cu restaurantele din Portul Tomis și am rugat primăria să vină la această discuție, participând și viceprimarul Ionuț Rusu. Au fost nemulțumiri din partea restaurantelor din Portul Tomis, pentru că în fiecare an, în perioada Neversea, este interzis accesul auto în zona lor, asta înseamnă pentru ei pierderi importante de venituri, și nu este confortabil pentru aceste afaceri. Răspunsul primăriei a fost că este un întreg compartiment de organizare a evenimentului Neversea, și din punct de vedere siguranței antitero, la un eveniment de 70 de mii de vizitatori pe zi nu poți să faci control antitero la fiecare mașină, asta ar însemna km de mașini. Deci, din start, aceasta problemă nu se poate rezolva decât prin înmulțirea numărului de curse CT Bus, care vor avea o frecvență mai mare decât normal și vor ajunge până mai aproape de zona restaurantelor din Portul Tomis. Nu a fost alegerea și opțiunea lor, și nici nu au cum să impună ei peste forțele care asigură securitatea și siguranța. Este un eveniment foarte mare și înțelegem că evenimentele cu un public foarte numeros atrag automat și măsuri de siguranță sporită care nu mai sunt la îndemâna sau la decizia unor primării.”, a transmis Corina Martin, Președinte de onoare al RESTO.

Operatorii din Portul Tomis, suparati ca raman fara clienti din cauza NeverseaCorina Martin 

Corina Martin: Va fi un grad de ocupare de 90% în Mamaia

Se anunță unul dintre cele mai aglomerate weekenduri de pe litoralul românesc din acest sezon estival, fiind așteptați peste 120 de mii de turiști, Corina Martin declarând pentru Replica de Constanța: „În acest weekend vor fi peste 120 de mii de turiști pe litoral, cu un grad de ocupare de 90% în Mamaia. Neversea-ul ne aduce mulți turiști, estimările fiind de 70 de mii de vizitatori pe zi, fiind cel mai bine de până acum. În stațiunile din sud, ca de obicei, mai puțin în această perioadă, sudul se deschide ultimul, se închide primul și se vinde mai lent, fiind mai mult dependent de familii cu copii.” Pentru cei ce nu ajung la Neversea au la dispoziție evenimentele ce se desfășoară în spații ceva mai restrânse, pe terase sau pe plaje: „Sunt foarte multe evenimente pe terase și pe plaje, restaurantele din Mamaia, Mamaia Nord și care întotdeauna anunță evenimente, dar nu sunt evenimente de public mare precum Neversea, sau cele organizate de primării sau de Consiliul Județean.” a încheiat Corina Martin. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puteti sa faceti Neversea la Washington DC ca vine si Hunter Biden si a zis ca aduce si restul de cocaina uitat in bilbiloteca si gasit de Secret Services...credeau ca e antraxx ...si cand 'colo ce sa vezi? era Hunter
3
0
Ptr Sanda. Mare dreptate ai însă nu-i uita în același grup pe Dumitrache și Stroe care au vândut alegerile către PSD. și mulllllți alții
4
0
Mazăre a dat, Fagadau a continuat dar GOIDEA a făcut tot ce trebuie sa continue. 50.000 euro preț plătit în parcare la Rex în punga hârtie. Dacă mai era director era în stare să și vândă. GOIDEA ,un om șters în față dar j***s tare dacă-l cunoști puțin. GOIDEA-COMANESCU-CHITAC-HUTUCA grup infracțional
7
0
Daca vrei sa vezi ce era pe laptopul lui Hunter Biden si n-ai apucat inca sa te uiti pe Marcopolousa . org slash sau linie oblica bidenlaptopreport poti sa vezi live la Neversea in backstage mai putin aia 10% pentru THE BIG GUY ca la noi BIG GUY a cerut 30-40% spaga sa se desfasoare festivalul.
4
1
Scutiti de impozite in anul in care s-a desfasurat festivalul toti locuitorii orasului Constanta si puteti sa faceti. Pentru ca festivalul aduce bani la bugetul local si national nu mai aveti nevoie si de impozite ca doar va lasam sa faceti festivalul. ZERO IMPOZIT SI FACETI FESTIVAL sau Fesivaluri cum vreti voi DOAR CA NOI NU MAI PLATIM IMPOZIT !
4
1
Mwe Neversea Kitzak si Fagabou care a adus maghedonela asta in Constanta. Nu sufoca drogatii si manelistii retardatii mintal. Trebuie sa alegem un primar care interzice Neversea sa Never mai fie in Constanta porcaria asta. Hooooooooooooooooooooooooooooooo
9
3
si toti drogatii, manelisti, retardatii si retardatele care dau din cap. Boratura asta de festival trebuie oprit si starpit din Constanta. Sa plece la Navodari ca acolo au loc pe plaja si cazare garla. Mwe Fagabou si Chitac pentru Neversea. Never see that shit votam la primaria Constanta. Chit-chit la pusca-rie la sobo-lani.
10
3
E de interes national prostirea tineretului cu droguri si LGBT sau numindu-se de altfel si pedofilii care se acund in MAP (minor attracted persons).Pe cine au in spate ogranizatorii ? Sa faci atata trafic de persoane si droguri,ca asta se intampla acolo "mascat" si pe langa ei " prostimea " "oile " "normies" si sa nu ti-se intample nimic inseamna ca ai pile mai mari decat aia de la Sunwaves cu Napoli si pestii de la Cluj in cort la Carola unde coca cea mai buna...dar nu mai buna decat in birou la GH sau in backstage la Dor de munte.
11
1
trebuie demolati. Acolo este mizeria lui Mazare PSD cu Banias PNL-PSD ca nici el nu mai stie in ce partid este. APC i-a dat Portul Tomis lu Mazare pe 1000 euro/luna. Banias PNL era director la Port. mana in mana cu Mazare. Mazare megedon Banias meghedon.
9
0
faceti meniu pe placul clientilor - tocanita de ciuperci halucinogene cu salata de canepis si se face gol la neversy
4
1
daca imi vede ma’ta si sotia ca sa nu mai zic de fiica ta mataranga,ma cauta cu salteaua Relaxa la subtiori sa nu ma scape!
9
0
Sa iti trag m**e cu c***t frustratule, indiferent ca esti tanar sau batran, se vede ca esti un comunistoid rupt in c*r si ofticat pe viata, probabil ai si mataranga mica ori esti urata cu spume
1
12
A-ti pus si voi cateva mese cu carciumioara, preturi triple si hai sa ne imbogatim fara sa facem nimic , sa devenim milionari… mancare p*****a bauturi la supra pret. Patronii hartuiesc fetele tinere si le dau afara daca refuza sex… Cine stie ce javre de oameni or fi patronii
8
1
Nu sunt bani de intrare ca din 90 pana azi au luat altii dosarele si au inceput "licitatia" pe ele,eu n-am mai apucat dosarele.Acum ma apuc de voi astia care le-ati luat.
0
0
Astia care se plang de neversea sunt ratatii si ruptii in c*r care n au bani sa intre sau nu ii duce capul sa profite pe urma festivalului. inchiriati ma ceva vreun ap vreo gasrsoniera vindetile ceva luati o taraba. dar voi nu si nu , mari putori sunteti . noi in ct trebuie sa profitam de pe urma turistilor .
4
12
O mizerie de festival care deranjeaza un oras intreg.Va imaginati ca organizatorii sau "traficantii de orice" sunt "legali" au pile mari de tot,nu?Nu platesc nimic pentru deranj?Cred ca ar trebui zgariate toate masinile venite la Neversea plus cateva pene pe toate cele 4 roti si daca se poate si a 5a sa dispara e perfect! Daca incepem din vara asta cu "amenzi" aplicate fara compromis la editia urmatoare 25% din ei stau acasa ca doar nu e "casa lor " aici,sau ? Sa se duca la Cluj sau la Sibiu chiar si la Bucuresti ...BACK HOME! GONITI ca sa inteleaga ca aici e Constanta,se mai zgarie,sa mai fura ,e posibil ca la Constanta sa iti iei si un pumn in gura si in spatele camerei video. E cam "foame" si poate iti pleaca si Rolexul de mana sau Swatch ,Iwatch, daca tot "nu esti de pe aici si ai mai si venit doar pentru Neversea e ultima data cand vii".Daca tot au pile organizatorii si sa puna patrule pe strazi ca doar "dau dreptul" unde trebuie.Plecati sau platiti? Ce alegeti?
15
5
Gheretele alea nu isi au locul acolo.Nu ai pe unde sa mergi ,foarte periculos.Cine sta in furnicarul ala sa bea ceva acolo inghiontit de toti trecatorii? Asa sunt terasele amenajate afara cu mese.Para sunt cantina partidului aliniate.Reamplaste si reconstruite. Acolo trebuia sa fie barci,barcute,vaporase excursii , trasee, excursii cu baruri,meniuri.Agrement pentru toate buzunarele.Hai sa fim seriosi alea nu sunt localuri.
18
2
Cucoana asta nu este aia de s-a carat alegoric ?
26
0
o mare porcarie, acest festival, al drogatilor..de fapt asta se cauta, perturbarea linistii publice, sa se faca pe camp la baia de tulcea
36
8
Portul Tomis fără unități de alimentație publica. Se mănâncă acasă iar siesta pe malul marii.
30
3
Toate cosmeliile din portul tomis trebuiesc demolate. Primaria Constzdreanta egal mafia
40
5
In portul Tomis ar trebui rase toate barurile Acolo era loc de trecere pietonala Sau întins cu scaune că mai ai puțin și te duci in apă Dezvoltarea turismului trebuia facută in zona portului la poarta unu După dana O trebuia să fie dana cu pasagere Și r*mânia prin ministerul turismului putea construi cel puțin două nave de pasageri În zona poarta unu unde sant abandonate vagoane CFR de multi ani se putea construi baruri market parcări parc etc O zonă abandonata de multi ani
50
5

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436