REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

OPERATORII din Satul de Vacanță NU mai primesc AUTORIZAȚIE de FUNCȚIONARE, dacă NU au TITLURI pe TEREN

OPERATORII din Satul de Vacanță NU mai primesc AUTORIZAȚIE de FUNCȚIONARE, dacă NU au TITLURI pe TEREN

Replica API 11 decembrie 2021 | 00:55 3937

Operatorii din Satul de Vacanță, care au active construite pe terenurile statului, și care le folosesc cu titlu gratuit, încă din 1972, au fost înștiințați că nu vor mai primi autorizație de funcționare. Motivul? Pentru că nu au titluri de proprietate pe terenuri. Afaceriștii de aici spun că sunt abuzuri din partea Primăriei Constanța, pentru că Legea 84/2020 prevede că terenurile aferente construcțiilor edificate de către fostele cooperative agricole de producție, precum și ale altor construcții aflate în proprietate privată se înscriu, la cerere, în proprietatea actualilor deținători, dacă nu a fost schimbată destinația activelor. În replică, primarul Vergil Chițac spune că ori se resemnează, ori merg în instanță.

Primăria Constanța vrea să ia bani pe terenurile din Satul de Vacanță pe care s-au construit activele din prezent, fie că vorbim de căsuțe de vacanță, restaurant sau magazine. Potrivit Legii 87/2020, terenurile aferente construcțiilor edificate de către fostele cooperative agricole de producție, de fostele asociații economice intercooperatiste, de fostele organizații și entități ale cooperației de consum, indiferent de denumirea acestora, precum și ale altor construcții aflate în proprietate privată se înscriu, la cerere, în proprietatea actualilor deținători.

Oamenii au depus cereri de cumpărare a terenurilor, însă li s-a comunicat că trebuie să fie înscriși în Registrul Agricol. Operatorii spun că este un abuz.

Chițac: Să meargă în instanță

Primarul Chițac spune că legea trebuie respectată, dacă nu sunt de acord, să meargă în instanță.

”Dumnealor interpretează greșit. Legea spune că dacă au un activ pe acel teren nu trebuie să mai plătească nimic, deși terenul nu le aparține și nu e vorba doar de terenul de sub active, ci de tot terenul. Ați văzut căsuțele din Satul de Vacanță?! Aveau un teren destul de generos. În opinia juriștilor, este o interpretare greșită a legii. Noi nu le cerem decât să aibă un titlu, un titlu de proprietate, de concesiune, de superficie. Dacă prezintă acest titlu, vor primi autorizația de funcționare. Noi invocăm aceeași lege, doar că este o interpretare greșită. Au o posibilitate, mergem în instanță. Dacă dumnealor doresc să procedăm așa, mergem în instanță și instanța va decide cine are dreptate. Noi nu interpretăm legea așa cum o interpretează ei. Mi se pare anormal să ai un activ în Satul de Vacanță, să îți revendici utilizarea gratuită în zona 0, pe timp de vară a sute de metri pătrați care aparțin Primăriei și Primăria să nu primească nici un ban. Tot în baza legii 87 noi spunem că nu este o interpretare legală. Noi cerem un titlu”, spus Chițac.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cosciugullll lu'mata este de carton!
0
0
Acum sa va vedem, carciumarii poolii, cu cotetele din carton
3
1
si daca am facut cerere ptr CONCESIUNE SUPERFICIE ONEROASA de 4ani de zile nici acum nu am un raspuns
3
1
astia sunt calificati nu de carton
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303