REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.1° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
25.1° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Opriți poluarea din Portul Constanța provocată de trupa lui Pufleanu! VIDEO

Opriți poluarea din Portul Constanța provocată de trupa lui Pufleanu! VIDEO

Replica API 17 martie 2022 | 00:00 6992

Lucrătorii din Portul Constanța, Dana 17, sunt exasperați de poluarea provocată de cei care dețin companiile de cereale. Este vorba despre societății Silo Port și Niva Prodcom SRL. În timpul operațiunilor de manipulare a cerealelor care se încarcă în nave, nori de praf se ridică în aer, pe care vântul îl îi împrăștie în toată dana. Degeaba comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanta răspund reclamațiilor privind poluarea aerului. Vin, controlează, constată și amendează. Cuantumul sancțiunilor, mult prea mic în comparație cu veniturile realizate.

În Dana 17, din Portul Constanța, și nu numai, se operează cereale, prin încărcare/descărcare porumb din siloz în nave. Operatorii portuari de aici nu par să fie preocupați de sănătatea angajaților și a celorlalți lucrători din zonă, așa că nu-și bat capul prea mult să asigure măsurile de prevenire a poluării cu praf si pulberi pe timpul manipulării mărfurilor. Banul să iasă!

VIDEO:

Sătui să inhaleze praful și să-și pună sănătatea în pericol, lucrătorii au sesizat, în repetate rânduri, Garda de Mediu. Care a și constatat, de altfel, cel mai recent luna trecută, ca una din firmele din Dana 17 poluează aerul, fiind pasibilă de sancțiune contravenționala prevăzută de Legea 104/2011.

Este vorba despre Silo Port SRL, deținută de Dumitru Pufleanu. ”În nici o dana de cereale nu se întâmpla așa ceva! Doar aici.... APC și Garda de Mediu s-au mulțumit cu amenzi de 1000 lei...... La siloz sunt două firme care operează. Aceeași poveste la fiecare, ne-au disperat”, a declarat, pentru Replica, un lucrător din Dana 17.

Cine sunt greii cerealelor din Dana 17!

Cea de-a doua firmă la care face referire lucrătorul este Niva Prodcom SRL, deținută de Dumitru Caraman, care deține 50 % din acțiuni, Maria Bușu, cu 25 % și Dan Pufleanu, tot cu 25 %.

VIDEO:

Același Pufleanu care, recent, a cumpărat hotelul Vista din Brașov, cu 2,2 milioane de euro. Achiziția a fost făcute de Pufleanu prin firma sa DWG Residence Invest. Cu sediul în Satul de Vacanță, zona Bowling.

Dan Pufleanu este și administratorul firmei, este fiul cunoscutului om de afaceri Gheorghe Pufleanu.

VIDEO:

Niva Prodcom SRL a avut, în 2020 , cifra de afaceri de 8, 9 lei, 1,8 profit și 507 659 datorii.

În schimb, Silo Port a avut cifra de afaceri de 1,3 milioane de lei, profit de 214.259 lei, și datorii de 2,9 milioane de lei. Și, culmea, nici un angajat. Dumitru Pufleanu mai deține și GDP Invest SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar de socep, de umex, de ce nu se spune nimic? a fost cineva prin dane pe acolo sa vada ce se intampla? convex sau minmetal poate?
0
0
Nu se poate respira in port in zona cand se opereaza! Garda de mediu, autoritatile, unde sunteti? Legea va permite sa dati doar amenzi de 1000 lei? Poate ar trebui sa va controleze si pe voi cineva.
0
0
Pai furt pe fata cine tine evidente cina incarca si descarca navele
0
0
bani facuti prin hotie
0
0
A pretty impressive amount of Saharan dust is being advected across southwestern and central Europe today. Nice try, my friends!
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768