REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
23.4° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Ora Pământului, pe 23 martie, în Parcul Arheologic Constanța!

Ora Pământului, pe 23 martie, în Parcul Arheologic Constanța!

Mirela PASCAL 20 martie 2024 | 09:05 1070

 ONG Mare Nostrum invită constănțenii la Ora Pământului, un eveniment cu tradiție, dedicat acțiunilor de protecție a mediului și conștientizării schimbărilor climatice. Evenimentul se va desfășura pe 23 martie, între orele 20:30 și 21:30, în Parcul  Arheologic Constanța. Evenimentul face parte din cadrul proiectului SHORE, finanțat de Uniunea Europeană.

Ora Pamantului, pe 23 martie, in Parcul Arheologic Constanta!

Evenimentul  se anunță a fi o seară o seară plină de lumină și culoare, ce subliniază angajamentul comunității față de utilizarea rațională a resurselor.

Lumini și culori: Un spectacol vizual fără precedent, cu sute de lumânări în suporturi decorative cu tematică marină, va transforma aleile parcului într-un peisaj de poveste, oferind oportunități unice pentru fotografii ”instagramabile”.

Expoziție inspirațională: Creativitatea și pasiunea tinerilor va fi expusă la eveniment. Mai important decât atât este angajamentul pe care fiecare participant din cadrul școlilor partenere îl va face privind protejarea mediului.  

Foto corner: În cadrul evenimentului, vor exista 3 foto corner, iar toți participanții vor avea oportunitatea de face fotografii inedite, perfecte pentru rețelele sociale.

”Pe 23 martie, transformăm aleile parcului într-un tablou decorativ, iluminat de sute de lumânări în suporturi cu tematică marină și îi încurajăm pe toți constănâenii să stingă lumina în casă și să se alăture inițiativei noastre”, spune Angelica Paiu, manager proiect ONG Mare Nostrum.

De ce este atât de important acest eveniment?

Utilizarea surselor alternative de energie electrică devine o necesitate, în condițiile societății actuale. Această mișcare globală, de a stinge lumina în intervalul 20:30-21.30 reprezintă de fapt un semnal de alarmă, asupra căruia este nevoie să ne îndreptăm atenția, indiferent de vârstă.

Conștientizarea reducerii consumului de energie electrică: Ora Pământului servește ca un puternic instrument de sensibilizare, evidențiind necesitatea acțiunilor urgente pentru combaterea schimbărilor climatice. Iar totul începe simplu: a scoate din priză ce nu folosești.

Unitate globală: Prin participare, ne alăturăm milioane de oameni din întreaga lume într-un gest simbolic de solidaritate pentru planeta noastră.

Educație și implicare: Un spațiu excelent pentru educație ecologică, inspirând acțiuni sustenabile și conștiente.

Promovarea soluțiilor ecologice: Este o ocazie de a explora și a promova alternative ecologice viabile, de la energie regenerabilă la practici sustenabile de consum.

Speranță și inspirație: Fiecare lumânare aprinsă reprezintă speranța și angajamentul față de un viitor mai bun și mai verde, inspirând comunitățile să acționeze pentru protecția mediului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,bine. Presedintele nostru a mers cu avioane scumpe ce folosesc energie verde,mai marii Europei se plimba la fel,cu planorul ,cu balonul cu hidrogen,merg cu bicicletele,iar marile uzine din lume nu polueaza cand produc chestii care se strica repede s e nevoie nu sa repari,ci sa tot cumperi. Eu scot din priza tot,sa aiba resurse sefii care fac haz de noi cat suntem de docili si imbecili ca le dam atentie si ne supunem cu maxima lasitate.
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245