REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.4° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Orange România, sancționată pentru o rețea optică care nu îi aparținea

Orange România, sancționată pentru o rețea optică care nu îi aparținea

Replica API 18 iulie 2022 | 00:00 2584

Orange România a fost sancționată cu amendă contravenţională în cuantum de 5000 lei, reţinându-se că a instalat, fără autorizaţie de construire, o reţea de fibră optică în Municipiul Constanţa, pe stâlpi, interconectând străzile Brest, Napoli, Praga, Varşovia, Veneţia şi Barcelona din cartierul Boreal. Firma a obținut exonerarea de la plata amenzii, prin sentința din 5 iulie 2022, a Judecătoriei Constanța, instanța considerând că nu s-a putut dovedi că Orange România a instalat rețeaua de fibră optică. Sentința nu este definitivă.

Conform probatoriului, la data de 11.01.2022, Orange România a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 5000 lei, reţinându-se că a executat lucrări de construire fără a deţine autorizaţie, constând în realizare reţea de comunicaţii fibră optică în Municipiul Constanţa, pe stâlpi, interconectând străzile Brest, Napoli, Praga, Varşovia, Veneţia şi Barcelona din cartierul Boreal. Orange România a menționat că nu deţine nicio reţea de fibră optică în zona indicată de către agentul constatator, astfel că se află în imposibilitate de a proba un fapt negativ, intimata fiind obligată să probeze dreptul de proprietate al petentei asupra cablurilor de fibră optică. S-a mai precizat că firma a fost sancționată deoarece aceasta deţine reţea de comunicaţii ce oferă servicii clienţilor săi în acea zonă, precum şi faţă de împrejurarea că, în urma discuţiilor purtate de către poliţiştii locali cu un reprezentant al altei firme furnizoare de aceleași servicii, a reieşit acest aspect, având în vedere că cele două societăţi erau pe cale să fuzioneze.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au constatat că, din probatoriul administrat în cauză nu reiese cu certitudine săvârşirea faptei de către petentă, având în vedere, pe de o parte, faptul că intimata nu a dovedit dreptul de proprietate al petentei asupra cablurilor instalate, discuţia cu reprezentantul unei alte companii neputând reprezenta o dovadă certă, iar pe de altă parte, faptul că petenta nu poate face dovada unui fapt negativ. Totodată, temeinicia procesului-verbal nu a fost reţinută, întrucât simpla afirmare a existenţei faptei în sarcina unei persoane nu poate să constituie dovadă în procedura plângerii contravenţionale, ci sunt necesare probe care să ateste vinovăţia petentei, astfel că, în prezenta cauză, prezumţia de veridicitate nu este susţinută de aparenţa unei dovezi solide. Pentru aceste considerente, instanța a anulat procesul verbal și a exonerat de plata amenzii firma Orange Romania. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inutili locali in actiune. Bravo ba
0
0
In atentia unui primar incompetent: nu mai trimite bre gheorghe papagalii de la politia locala sa dea amenzi, ca nici macar nu stiu sa scrie, daramite sa aplice o lege pe care n-o inteleg.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710