REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Orban: Eu am fost prudent în a stabili obiective numerice de vaccinare

Orban: Eu am fost prudent în a stabili obiective numerice de vaccinare

Replica API 9 iunie 2021 | 00:10 592

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, luni, în legătură cu ţinta propusă de Guvern de 10 milioane de persoane vaccinate până în toamnă, că el a fost "extrem de prudent" în a stabili obiective numerice, pentru că în mare măsură acest lucru depinde de dorinţa omului de a se vaccina.

Ludovic Orban

Orban a menţionat că se discută constant în coaliţie despre campania de vaccinare, adăugând că obiectivul este de a aduce lucrurile la o viaţă normală într-un timp cât mai scurt posibil.

"Campania trebuie să continue, trebuie să fie implicate din ce în ce mai multe instituţii, mai mulţi profesionişti care să convingă lumea, trebuie coborâtă campania de vaccinare mai aproape de cetăţean. Cea mai mare problemă este în mediul rural, unde, clar, trebuie să organizăm zile de vaccinare, să organizăm centre de vaccinare în localitate", a afirmat el.

Întrebat dacă până în toamnă se atinge ţinta pusă de Guvern de 10 milioane de persoane vaccinate, Orban a spus: "Eu am fost extrem de prudent în a stabili obiective numerice, pentru că în mare măsură depinde de dorinţa omului de a se vaccina. Dacă cineva nu doreşte să se vaccineze este foarte complicat să-l convingi să se vaccineze".

"Procentul trebuie să crească constant. Numărul celor care se vaccinează trebuie să crească constant. La ora actuală avem cantităţi suficiente de vaccin, din toate tipurile de vaccin utilizate, am crescut nivelul de implicare a tuturor actorilor instituţionali, facem campanie pentru a-i convinge pe români să se vaccineze şi încercăm să creştem procentul. Cu cât procentul din populaţia care este vaccinată este mai mare, cu atât şansa de a avea un nou val care să ducă la un număr foarte mare de cazuri scade", a susţinut Orban, scrie Agerpres.

El a mai menţionat că trebuie continuate pregătirile pentru orice situaţie privind un nou val al pandemiei.

"Noi am fost într-o acţiune constantă de pregătire pentru astfel de situaţii. (...) Au fost făcute progrese foarte mari. A crescut numărul de paturi, numărul de ventilatoare, s-au refăcut instalaţii în foarte multe spitale. Au fost făcute achiziţii, a crescut capacitatea efectivă de tratare a pacienţilor infectaţi cu COVID care au nevoie de internare la ATI. Trebuie să continuăm acest proces pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie", a subliniat Ludovic Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016