REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Orban: La Congresul PPE susţinem candidatura lui Tusk la funcţia de preşedinte şi a lui Mureşan la cea de vicepreşedinte

Orban: La Congresul PPE susţinem candidatura lui Tusk la funcţia de preşedinte şi a lui Mureşan la cea de vicepreşedinte

Replica API 20 noiembrie 2019 | 02:30 450

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii îi susţin la Congresul Partidului Popular European (PPE) pe Donald Tusk pentru funcţia de preşedinte şi pe Siegfried Mureşan pentru funcţia de vicepreşedinte.

"Susţinem un candidat la funcţia de vicepreşedinte al PPE, în persoana lui Siegfried Mureşan, susţinem candidatura lui Donald Tusk la funcţia de preşedinte al PPE. De asemenea, cu ocazia Congresului vom avea foarte multe întâlniri bilaterale. (...) În ceea ce mă priveşte mine, până acum am stabilit în marja Congresului PPE opt bilaterale cu premieri din diferite ţări care sunt din partide membre ale PPE, de asemenea cu comisari europeni, cu viitori comisari europeni, întâlniri foarte importante care ne permit întărirea legăturilor cu partenerii noştri şi creşterea influenţei pe care o avem la nivel european cu beneficii pentru români", a spus Orban, întrebat cu ce mandat va merge PNL la Congresul PPE.

El a arătat că preşedintele PPE va propune secretarul general al formaţiunii.

"Noi i-am transmis că, din punctul nostru de vedere, ne-am bucura foarte mult dacă propunerea ar fi în persoana lui Antonio Lopez Isturiz", a precizat Orban.

Partidul Popular European (PPE) organizează miercuri şi joi, la Zagreb, congresul său statutar în care vor fi aleşi preşedintele, vicepreşedinţii, trezorierul şi secretarul general ai acestei formaţiuni politice paneuropene. La reuniune vor participa aproximativ 2.000 de delegaţi din 40 de ţări.

Pentru funcţia de preşedinte al PPE singurul candidat înscris este fostul premier polonez Donald Tusk (Platforma Civică).

Cei zece vicepreşedinţi ai PPE vor fi aleşi dintre David McAllister (Germania), Helen McEntee (Irlanda), Siegfried Mureşan (România), Averof Neofytou (Cipru), Petteri Orpo (Finlanda), Franck Proust (Franţa), Paulo Rangel (Portugalia), Ivan Štefanec (Slovacia), Antonio Tajani (Italia), Esther De Lange (Olanda), Mariya Gabriel (Bulgaria) şi Johannes Hahn (Austria).

Agenda reuniunii include, printre altele, dezbateri privind limitarea efectelor schimbărilor climatice şi Balcanii Occidentali. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
muie cu cacat moale papagalule pesedeu ! Si de la giosu si de la ofticatii care se pisa pe pesedei !!!
1
0
Prosti facuti gramada. Cum credeti voi ca PNL-istii isi vor taia singuri pensiile speciale ? Constitutia nu spune nicaieri ca toti suntem egali dacat in fata legii si nu in fata cuantumului pensiilor. Vedeti cat are pensie Lazar sau Isarescu sau Stanciu sau Zegrean sau Basescu sau Stolojan si lista poate continua.
1
2
stati in pula mea blanzi , pensiile sp raman !
2
3
Anulati pensiile speciale, reduceti salariile nesimtite, eliminati pensionarii din sistemul bugetar, disponibilizati bugetarii care nu au studii de specialitate sau care au fost incadrati ca rude, amante, etc. Reduceti numarul de parlamentari care sunt inutili. Vrem Parlament unicameral.
4
1
Indemnizatiile speciale si pensiile speciale la magistrate, si la toti specialii, cand le anulati cum ati promis domnilor de la PNL?Platim la CEDO din vina lor, comisia de la Venetia spune ca justitia este varza...toti sunt putrezi de bogati...Specialii astia au tinut si tin tara-n loc! Fara pensii speciale si alte specialitati, pentru nimeni! TOTI suntem egali in fata legii, asa spune CONSTITUTIA!! Nu mai faceti voi, politicienii, legi speciale ca sa ne furati! Bugetul este al tarii, al tuturor romanilor, nu doar pentru voi, o mana de HOTI. Nu ne mai furati cu o lege facuta de HOTI! Stop.
4
1
Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
Votati si cereti anularea pensiilor speciale. Este o hotie iesita din comun. Suntem furati noi cei care muncim cinstit si iesim la pensie cu o suma derizorie.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510