REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Orban: Prezenţa la vot va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform analizelor PNL

Orban: Prezenţa la vot va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform analizelor PNL

Replica API 20 noiembrie 2019 | 02:30 445

Ludovic Orban

Prezenţa la vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform cercetărilor sociologice comandate de PNL, a declarat luni seara preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban.

"Pe analizele noastre, prezenţa la vot în turul doi este cel puţin egală cu prezenţa la vot în turul unu. În ceea ce priveşte prezenţa la vot în turul unu, procentul de 47 % nu reflectă în realitate prezenţa la vot, pentru că în România nu mai sunt 18.200.000 de alegători, câţi sunt pe listele electorale. În România votează de fapt - calculând că există aproximativ 4 milioane de români care şi-au căutat norocul în altă parte - în România votează 14 milioane de oameni. Este foarte greu să îi scoţi din registrul celor care votează pe cei care lucrează la muncă în străinătate, dar nu s-au înregistrat oficial ca cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Înregistraţi ca cetăţeni români cu domiciliul în străinătate cred că sunt în jur de 700.000 de români. În realitate se ştie că sunt mult mai mulţi. În realitate în România au drept de vot şi sunt efectiv pe listele electorale în jur de 14 milioane, deci prezenţa la vot în mod real nu e chiar atât de mică cum o arată procentul de 47%. E o prezenţă la vot în jur de 60%, dacă nu mă înşel. Ceea ce arată că a existat interes pentru alegerile prezidenţiale", a spus Orban, luni seara, la Realitatea TV.

Liderul PNL a mai precizat că, potrivit aceloraşi analize, chiar şi printre persoanele care nu sunt hotărâte să meargă la vot, preferinţele s-ar îndrepta preponderent către un vot pentru Klaus Iohanis.

"În privinţa analizei votului nehotărâţilor, punem întrebarea: 'Dar dacă totuşi vă hotărâţi, cu cine votaţi?' La această întrebare răspund 36-37%, iar din cei care răspund, Klaus Iohannis este pe primul loc şi în opţiunea nehotărâţilor. Avem analize pe votanţii fiecărui partid, cine îl susţine pe Iohannis, cine votează cu Dăncilă şi cine e nehotărât. Şi chiar şi din analiza asta îţi dai seama că, de exemplu, dintre votanţii PMP, dacă ai 19% care nu sunt hotărâţi, tendinţa lor este mai degrabă să voteze cu Iohannis, decât cu Dăncilă. La fel este în cazul votanţilor USR", a menţionat Orban. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anulati pensiile speciale, reduceti salariile nesimtite, eliminati pensionarii din sistemul bugetar, disponibilizati bugetarii care nu au studii de specialitate sau care au fost incadrati ca rude, amante, etc. Reduceti numarul de parlamentari care sunt inutili. Vrem Parlament unicameral.
5
1
Indemnizatiile speciale si pensiile speciale la magistrate, si la toti specialii, cand le anulati cum ati promis domnilor de la PNL?Platim la CEDO din vina lor, comisia de la Venetia spune ca justitia este varza...toti sunt putrezi de bogati...Specialii astia au tinut si tin tara-n loc! Fara pensii speciale si alte specialitati, pentru nimeni! TOTI suntem egali in fata legii, asa spune CONSTITUTIA!! Nu mai faceti voi, politicienii, legi speciale ca sa ne furati! Bugetul este al tarii, al tuturor romanilor, nu doar pentru voi, o mana de HOTI. Nu ne mai furati cu o lege facuta de HOTI! Stop.
5
2
Nu toti votantii sunt normali. Mu13 psd.
3
2
Un bou. Persoanele care nu merg la vot, voteaza cu Klaus Werner Iohannis. Despre ce vorbesti prosule sau inca nu te-ai trezit din betie. Visezi ca plavanul va avea 101 % voturi in favoarea sa ? Vise taica si multa muie voua celor care il veti vota pe plavan.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510