REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Orban: Susţin un plan de sprijinire a sectorului cultural. Reluarea activităţii, în funcţie de evoluţia epidemiologică

Orban: Susţin un plan de sprijinire a sectorului cultural. Reluarea activităţii, în funcţie de evoluţia epidemiologică

Replica API 20 mai 2020 | 00:00 902

Premierul Ludovic Orban a declarat că susţine un plan de sprijinire a sectorului cultural care să includă şi punerea la dispoziţie a unor granturi pentru sectorul cultural independent, subliniind că îşi doreşte reluarea activităţii în domeniu, însă în funcţie de evoluţia epidemiologică şi în baza unor reguli bine gândite, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanţilor la manifestări.

Sursa foto: Guvernul României/Facebook.com

Premierul a avut, marţi, o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii artelor teatrale, discuţiile fiind concentrate asupra măsurilor de susţinere a domeniului cultural atât în perioada imediată, cât şi pe termen mediu şi lung, scrie Agerpres.

Preocuparea comună a reprezentanţilor Guvernului şi artelor teatrale este legată de reluarea producţiilor de spectacol (repetiţiilor) şi a activităţii culturale, în condiţii de siguranţă sanitară atât pentru actori şi personalul de suport, cât şi pentru cetăţeni.

Astfel, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, într-o prima etapă, în funcţie de evoluţia epidemiologică, va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber cu respectarea normelor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.

"Viaţa culturală îmbogăţeşte viaţa oamenilor şi societatea. Susţin un plan de sprijinire a sectorului cultural, inclusiv vom analiza punerea la dispoziţie a unor granturi pentru sectorul cultural independent. De asemenea, îmi doresc reluarea activităţii culturale, însă în funcţie de evoluţia epidemiologică şi în baza unui plan bine gândit, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanţilor la manifestările culturale", a subliniat prim-ministrul Orban.

De asemenea, Orban a afirmat că vor fi menţinute formele de sprijin pentru angajaţii din activităţile care vor rămâne restricţionate prin decizii guvernamentale (plata şomajului tehnic), iar în perspectiva reluării activităţii vor fi decise măsuri active de susţinere, prin asigurarea din fonduri bugetare a unei părţi din cheltuielile de salarizare pentru angajaţii care îşi vor păstra locurile de muncă.

La consultările cu reprezentanţii artelor teatrale au participat şi vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436