REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
29.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Organismele pentru concurenţă din UE analizează înţelegerile companiilor de a nu angaja salariaţii celeilalte firme

Organismele pentru concurenţă din UE analizează înţelegerile companiilor de a nu angaja salariaţii celeilalte firme

Ana Maria LIPAN 25 septembrie 2023 | 00:00 155

Înţelegerile între companii de nu angaja între ele salariaţi de la celelalte firme au atras atenţia organismelor de reglementare din domeniul concurenţei, a declarat vineri un oficial european, pe fondul îngrijorărilor că astfel de practici ar putea restricţiona, în mod ilegal, oportunităţile de angajare ale salariaţilor, transmite Reuters, sursa citată de agerpres.ro.

Organismele pentru concurenta din UE analizeaza intelegerile companiilor de a nu angaja salariatii celeilalte firme

În ultimii ani Departamentul american al Justiţiei şi-a extins eforturile pentru combaterea aşa numitelor acorduri de tip "no poach" (- o înţelegere între două sau mai multe companii de a nu angaja între ele salariaţii celeilalte -nr.). Însă în Europa acest domeniu nu a fost una din priorităţi. Acest lucru ar putea să se schimb în curând, a declarat Olivier Guersent, director general al Directoratului General pentru Concurenţă (DG Comp) din cadrul Comisiei Europene.

"Şi desigur ne uităm de asemenea şi la unele practici care înainte erau mai puţin importante pe radarele noastre, precum înţelegerile de tip no poach", a spus Olivier Guersent la o conferinţă organizată la New York, fără a oferi detalii.

Avocaţii din domeniul antitrust susţin că organismele de reglementare în domeniul concurenţei din Portugalia, Franţa, Spania, Croaţia, Ţările de Jos, Ungaria, Polonia, Grecia, Lituania, România şi Germania au examinat sau au luat măsuri împotriva acestor înţelegeri ilegale.

Comisia Europeană, gardianul concurenţei în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, poate amenda companiile cu până la 10% din cifra lor de afaceri globală pentru încălcarea legislaţiei în domeniul antitrust şi le poate ordona companiilor să înceteze practicile anti-concurenţiale. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712