REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.5° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Organizatorii ceremoniei de deschidere a JO de la Paris, amenințați cu moartea

Organizatorii ceremoniei de deschidere a JO de la Paris, amenințați cu moartea

A.F. 4 august 2024 | 17:59 735

Organizatorii ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, Alexandre Billard, Thomas Jolly și Thierry Reboul, au depus o plângere la poliție după ce au fost amenințați cu moartea, transmite RMC Sport.

Organizatorii ceremoniei de deschidere a JO de la Paris, amenintati cu moartea

Mai multe plângeri pentru amenințări cu moartea au fost depuse, sâmbătă, de organizatorii ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

De asemenea, în acest caz a fost deschisă o anchetă.

Marți, Thomas Jolly, directorul artistic al acestei ceremonii, a depus o primă plângere pentru „amenințări cu moartea” și critici privind orientarea sa sexuală. 

Și Barbara Butch, DJ-ul francez care a participat la ceremonia de deschidere, a depus o plângere la poliție după ce a fost hărțuită online.

Barbara Butch a luat parte la o scenă din timpul evenimentului, care „reinterpreta” în manieră LGBT celebra pictură „Cina cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci.

Un avocat al Barbarei Butch, Audrey Msellati, a declarat că ea „a fost amenințată cu moartea, tortura și violul și a fost, de asemenea, ținta a numeroase insulte antisemite, homofobe, sexiste și grosolane”.

Butch a mai explicat că mesajele pe care le primea erau „din ce în ce mai extreme”.

„De la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, artista, DJ-ul și activista Barbara Butch a fost ținta unei campanii extrem de violente de hărțuire cibernetică și defăimare. Barbara Butch condamnă această ură josnică îndreptată împotriva ei. Ea depune astăzi mai multe plângeri împotriva acestor acte, indiferent dacă sunt comise de cetățeni francezi sau străini, și intenționează să urmărească penal pe oricine încearcă să o intimideze în viitor”, a mai afirmat avocatul ei, citează antena3.ro.

Reacția organizatorilor

Directorul artistic al ceremoniei, Thomas Jolly, a negat că scena a fost inspirată din „Cina cea de taină” și că tema era, de fapt, o sărbătoare a diversității. Mai mult, unii experți în artă au explicat că, mai degrabă, există mai multe asemănări cu o pictură a zeilor greci.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au declarat că „nu a existat niciodată intenția de a arăta lipsă de respect față de niciun grup religios” și că intenția a fost de a „sărbători toleranța comunității”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hmm... Oameni fara simtul umorului.
1
4

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768