REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Organizatorii Globurilor de Aur schimbă regulamentele pentru a elimina bariera lingvistică

Organizatorii Globurilor de Aur schimbă regulamentele pentru a elimina bariera lingvistică

Replica API 3 iulie 2021 | 00:00 626

Organizatorii Globurilor de Aur, premii cinematografice americane aflate în centrul unor polemici puternice în ultimele luni din cauza reprezentativităţii lor, au anunţat miercuri că vor modifica regulamentele interne pentru a permite filmelor realizate într-o limbă străină să concureze în categoriile generaliste şi în cele dedicate producţiilor de animaţie, informează AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: Golden Globes / Facebook

Aceste critici au determinat postul NBC să anuleze ceremonia programată anul viitor, pentru a oferi timp Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), organizatoarea galei de decernare a Globurilor de Aur, să îşi îmbunătăţească diversitatea etnică şi culturală a membrilor săi, precum şi transparenţa organizaţiei.

Mai multe voci au reproşat în acest an Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood că a nominalizat lungmetrajul "Minari", o producţie americană despre o familie de imigranţi sud-coreeni care se mută în statul Arkansas, filmată în principal în coreeană, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

În timp ce era nominalizat la mai multe categorii principale de la Oscaruri, "Minari" nu a putut să concureze la Globurile de Aur în categoriile sale principale - "cea mai bună comedie" sau "cel mai bun film dramatic".

"Parasite", pelicula recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun film în anul precedent, a avut parte de aceeaşi soartă în 2020, din aceleaşi motive.

"În timp ce treceam în revistă regulamentele noastre în acest an" pentru a ţine cont de criticile formulate de reprezentanţii industriei de divertisment, "am decis să adoptăm noi abordări pentru galele viitoare şi să ne asigurăm că aceste filme vor beneficia de atenţia pe care o merită", a declarat preşedintele HFPA, Ali Sar, într-un comunicat.

"Limba nu va mai fi o barieră pentru ca un film să fie recunoscut drept cel mai bun", a adăugat el.

HFPA, o asociaţie compusă din aproximativ 90 de jurnalişti care lucrează pentru diverse companii mass-media, se confruntă de mai mulţi ani cu acuzaţii de discriminare, sexism şi corupţie.

Luna trecută, organizaţia a adoptat o serie de reforme pentru a-şi ameliora reprezentativitatea şi a încercat să atenueze criticile formulate împotriva sa, însă acele asigurări nu i-au convins pe reprezentanţii industriei de divertisment şi reproşurile continuă să curgă la adresa asociaţiei.

Vedete precum Scarlett Johansson şi Tom Cruise au considerat că acele reforme sunt prea lente şi prea vagi, în timp ce doi membri ai HFPA au demisionat din această organizaţie, pe care o consideră "toxică".

Companii importante, precum Netflix şi Warner Bros., au anunţat că nu vor mai colabora cu asociaţia, atât timp cât schimbări semnificative nu vor fi implementate de aceasta. Miercuri, HFPA a anunţat că majoritatea membrilor săi au finalizat cursuri de sensibilizare în privinţa diversităţii şi incluziunii.

Noi reguli care interzic, de exemplu, acceptarea de cadouri şi norme ce prevăd angajarea unor consilieri specializaţi în chestiunea diversităţii sunt de asemenea prevăzute.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510