REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
26° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Organizatorul ceremoniei de deschidere a JO de la Paris a depus plângere pentru hărţuire informatică

Organizatorul ceremoniei de deschidere a JO de la Paris a depus plângere pentru hărţuire informatică

A.F. 2 august 2024 | 15:55 490

Parchetul din Paris a deschis miercuri o anchetă pentru hărţuire informatică, prejudiciu adus directorului artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, Thomas Jolly, care a depus o plângere, potrivit AFP care citează surse apropiate cazului. Ancheta, condusă de Unitatea naţională de combatere a urii online (PNLH) din cadrul parchetului, a fost încredinţată Oficiului central de combatere a infracţiunilor împotriva umanităţii şi a infracţiunilor motivate de ură (OCLCH), au precizat aceste surse.

Organizatorul ceremoniei de deschidere a JO de la Paris a depus plangere pentru hartuire informatica

Mai precis, Thomas Jolly a depus marţi o plângere la Brigada de represiune a infracţiunilor împotriva persoanei (BRDP), "explicând că a fost ţinta unor mesaje de ameninţare şi de insultă pe reţelele de socializare care îi criticau orientarea sexuală şi originile israeliene presupuse în mod eronat", a confirmat Parchetul din Paris. Acuzaţiile aduse în plângerea sa sunt "ameninţări cu moartea din cauza originii sale, ameninţări cu moartea din cauza orientării sale sexuale, insultă publică din cauza originii sale, insultă publică din cauza orientării sale sexuale şi defăimare". Efectuând o "primă analiză" a mesajelor, parchetul a declarat că a încredinţat ancheta OCLCH.

„Multe dintre mesajele instigatoare la ură au fost scrise în engleză, a declarat o sursă pentru AFP. Deşi originea geografică a mesajelor nu fusese încă identificată vineri, "există fără îndoială autori în străinătate", a precizat această sursă, subliniind că ancheta se află încă în fază incipientă.

Organizatorul ceremoniei de deschidere a JO de la Paris a depus plangere pentru hartuire informaticaThomas Jolly

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris "condamnă cu fermitate ameninţările şi hărţuirile" la care sunt "victime" autorii şi artiştii ceremoniei de deschidere, inclusiv Thomas Jolly, au declarat vineri pentru AFP. "Paris 2024 oferă sprijinul său lui Thomas Jolly şi autorilor şi artiştilor ceremoniei în faţa atacurilor la adresa lor", au explicat ei.

În timp ce creativitatea ceremoniei, care a avut loc la 26 iulie, a fost lăudată de numeroşi spectatori, unul dintre tablourile sale, cu drag-queens, a alimentat controverse în cercurile conservatoare şi de extremă dreapta, atât în străinătate, cât şi în Franţa. Acesta a atras critici din partea politicienilor de extremă dreapta, a episcopiei franceze şi a fostului preşedinte al SUA şi candidat la Casa Albă, Donald Trump.

Pe lângă critici, un val de mesaje pline de ură s-a răspândit pe internet. Multe dintre mesajele violente îl vizau chiar pe Thomas Jolly", a declarat una dintre sursele apropiate cazului. Contactat de AFP, anturajul directorului artistic nu a răspuns imediat.

O altă anchetă a fost deschisă săptămâna aceasta la Paris, pentru hărţuire cibernetică agravată şi ameninţări cu moartea la adresa DJ-ului francez, Barbara Butch, o activistă feministă şi lesbiană, care a apărut în scena cu drag-queens, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
niste mizerabili acesti "organizatori".Niste marionete fara scrupule!
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768