REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ospătarii din Satul de Vacanță, așteptați să curețe și Lacul Tăbăcărie?! Video

Ospătarii din Satul de Vacanță, așteptați să curețe și Lacul Tăbăcărie?! Video

Ana Maria LIPAN 21 august 2023 | 00:00 2027

Lacul Tăbăcărie, poziționat într-un punct cheie al orașului, a devenit, din potențială atracție pentru constănțeni, dar și turiști, doar un simbol al nepăsării autorităților. Mizeria îi face pe trecători să întoarcă privirea, iar cei câțiva pescari își aruncă undițele cu speranța că vor prinde altceva pe lângă gunoaiele care zac în apă. De igienizarea acestuia se ocupă Agenția Națională pentru Pescuit și Agricultură, instituție care a mai fost trasă la răspundere recent pentru condiția dezolantă a canalului ce traversează Satul de Vacanță.

Ospatarii din Satul de Vacanta, asteptati sa curete si Lacul Tabacarie?! Video

Lacul Tăbăcărie continuă să reprezinte o zonă ocolită de vizitatori din cauza stării deplorabile în care se află. Apa murdară și gunoaiele care zac în ea conturează un tablou greu de digerat pentru trecători. Câțiva pescari se încumetă totuși și își aruncă undițele, ocolind deșeurile care poluează luciul apei. Văzând starea lacului, nu poți decât să deplângi potențialul irosit al locației, care ar putea fi o principală zonă de relaxare din municipiu.  

Ospatarii din Satul de Vacanta, asteptati sa curete si Lacul Tabacarie?! Video

Administrat de ANPA

Reamintim că Lacul Tăbăcărie a fost, până la data de 12 iunie 2020, în administrarea ANAR - ABADL. La acea dată, SC Matfish SRL a cerut, în contradictoriu cu Guvernul României, Agenția Națională de Pescuit și Acvacultura (ANPA), ANAR - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, Agenția Domeniilor Statului (ADS), ca lacurile naturale din județul Constanța să fie în administrarea ANPA.

Ospatarii din Satul de Vacanta, asteptati sa curete si Lacul Tabacarie?! Video

Înalta Curte de Casație și Justiție a apreciat că lacurile naturale se află în administrarea ANPA, așa că magistrații au dispus anularea poziției din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public - Anexa 12 la HG nr. 1705/2006 cu privire la dreptul de administrare al ANAR-ABADL - asupra lacului Tăbăcărie. 

Ospatarii din Satul de Vacanta, asteptati sa curete si Lacul Tabacarie?! Video

ANPA s-a făcut remarcată până în prezent prin numeroasele situații în care destinațiile pentru care sunt responsabili au fost lăsate de izbeliște, precum cazul recent al canalului din Satul de Vacanță, care a fost în final igienizat de patronii de localuri și lucrătorii din zonă, dar și din cauza salariilor nesimțite ale angajaților instituției. 

Ospatarii din Satul de Vacanta, asteptati sa curete si Lacul Tabacarie?! Video

Să îl luăm de exemplu pe Marian Avram, care ocupă, de anul trecut, prin detașare de la Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Tulcea, unde îndeplinea funcţia de şef serviciu, funcția de preşedinte – director general al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură. 

Ospatarii din Satul de Vacanta, asteptati sa curete si Lacul Tabacarie?! VideoMarian Avram

Fost deputat, dar mai ales fost președinte al ANSVSA, Marian Avram, încasează de la ANPA peste 18.000 lei lunar, brut, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de peste 2800 de lei, plus norma de hrană, care ajunge la 346 de lei. Despre contribuțiile acestuia nu mai este nimic de zis. Este suficient să lăsăm imaginile să vorbească!

Revenind la mizeria de pe lac, cine știe, poate cei de la ANPA așteaptă să vină, din nou, ospătarii din Satul de Vacanță să le facă treaba, așa cum au făcut cu canalul care trece prin Satul de Vacanță, care este tot în administrarea lor.

Ospatarii din Satul de Vacanta, asteptati sa curete si Lacul Tabacarie?! Videoospătarii din Satul de Vacanță care au curățat canalul

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stai intai sa curete clientii
0
0
Aceasta mulțime de agenții înființate pentru angajarea neamurilor ' prietenilor ' etc ar trebuii desființate si primăriile sa treaca la treaba sa face ce tine de gospodărirea orașelor. Gospodarul orașului este primarul .
4
0
Ii asteptam sa curetze si fecalele care plutesc in Portul Tomis..e scarbosss sa mananci o scoica si caca de iahturi pluteste in fatza ta.
2
0
In general la nivel de tara,cei ce sufera pierderile sunt cetatenii cinstiti. Ce poate produce bani se afla mereu in labele unor nemernici. Romanimea nu cracneste,fiind ocupata cu nimicuri. Unele posturi TV si cativa reporteri mai aduc in atentia publica mizeriile de la toate nivelurile ,insa lucrurile se fasaie rapid. Ne rostogolim spre adancuri. Orasele sunt in cea mai mare parte imputite si pline de infractori ,multi foarte periculosi. Politia nu poate lupta,pentru ca legea nu prea le da voie si daca misca mai tare e degeaba,caci legile parca protejeaza interlopimea.
1
0
Sa-l curate politistul local Olteanu Valeriu care la firme se face ca nu vede si nu aude. Nu iti este rusine mai individule ?
1
0
Tot scrieți articole, degeaba. Nu se schimba nimic. Asa ceva doar în Constanța se poate întâmpla. Chiar nu exista nicio instituție care ar trebui sa verifice și sa sancționeze pe cei care nu si-a îndeplinit atribuțiile din fisa postului? Salariul l-au luat. Așteptăm, noi, cetatenii, sa vedem ca se intampla ceva .
3
1
Pacat de el.Dar e vina oamenilor deoarece ei arunca gunoaiele.Nu ne mai facem bine niciodata.
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016