REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Ovidio Guzman, unul dintre fiii temutului traficant "El Chapo", extrădat de Mexic în SUA

Ovidio Guzman, unul dintre fiii temutului traficant "El Chapo", extrădat de Mexic în SUA

Ana Maria LIPAN 18 septembrie 2023 | 00:00 896

Ovidio Guzman, unul dintre fiii temutului traficant "El Chapo", a fost extrădat de Mexic în SUA. Acesta este inculpat pentru trafic de droguri, spălare de bani şi alte infracţiuni violente, scrie newsweek.ro. 

Ovidio Guzman, unul dintre fiii temutului traficant 'El Chapo', extradat de Mexic in SUA

Mexicul l-a extrădat vineri în Statele Unite pe Ovidio Guzman, unul dintre fiii traficantului mexican de droguri Joaquin Guzman, cunoscut ca "El Chapo", au declarat autorităţile americane.

"Astăzi, forţele de ordine americane şi mexicane l-au transferat cu succes către Departamentul de Justiţie al SUA pe Ovidio Guzman Lopez, unul dintre fiii lui 'El Chapo' şi care a fost inculpat pentru trafic de droguri, spălare de bani şi alte infracţiuni violente", au indicat într-un comunicat serviciile Departamentului american de securitate internă.

"Extrădarea lui Lopez demonstrează importanţa cooperării dintre guvernele american şi mexican în combaterea traficului de droguri", a adăugat departamentul, mulţumind Mexicului pentru acest transfer.

Cu câteva zile înainte de vizita preşedintelui american Joe Biden, în ianuarie anul trecut, autorităţile mexicane l-au arestat pe Ovidio Guzman, în vârstă de 32 de ani, într-o operaţiune care a provocat moartea a cel puţin 29 de persoane şi a dus la schimburi de focuri de armă intense între forţele de poliţie şi bărbaţi înarmaţi în Culiacan, un oraş cu 800.000 de locuitori din nord-vestul Mexicului.

Cunoscut drept "El Raton", Ovidio Guzman este unul dintre fiii fondatorului Cartelului Sinaloa, care execută în prezent pedeapsa cu închisoare pe viaţă în Statele Unite. Autorităţile americane îl consideră un membru important al cartelului alături de fratele lui, Joaquin Guzman Lopez.

Soţia lui "El Chapo", Emma Coronel Aispuro, condamnată în noiembrie 2021 de justiţia americană la trei ani de închisoare, a fost pusă miercuri în libertate, potrivit registrelor administraţiei penitenciare. Potrivit termenilor condamnării sale, ea va rămâne în libertate supravegheată timp de patru ani.

Joaquin Guzman era considerat cel mai puternic traficant de droguri din lume înainte de arestarea lui în 2016 şi extrădarea sa în SUA, în 2017. Condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă în urma unui proces derulat în regim de maximă securitate la New York, "El Chapo" îşi execută pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate în statul Colorado.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si national geographic people sunt seara de seara fara exceptie documentare despre droguri si trafic de droguri de pe tot globul se pare ca problema e scapata de sub control peste tot cu deosebirea ca in alte tari se lupta cu traficul si sunt si legi mult mai dure iar la noi nu
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699