REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Ovidiu Cupșa: Demiterea mea este un act de lașitate din partea ministrului Grindeanu!

Ovidiu Cupșa: Demiterea mea este un act de lașitate din partea ministrului Grindeanu!

Virgil STOIAN 15 decembrie 2023 | 00:00 5220

Ovidiu Cupșa a fost demis, miercuri, 13 decembrie a.c., de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după cum Replica de Constanța v-a relatat în exclusivitate. Reporterii Replica au luat legătura cu acesta pentru a afla care au fost motivele acestei demiteri, dacă Ovidiu Cupșa se gândește la o acțiune în justiție împotriva acestei decizii, ce crede despre înlocuitorul lui la cârma CERONAV-ului dar și despre candidatura la primăria Constanței.

Ovidiu Cupsa: Demiterea mea este un act de lasitate din partea ministrului Grindeanu!Ovidiu Cupșa

Ovidiu Cupșa consideră că demiterea lui a fost un act de lașitate iar unul dintre motive ar fi faptul că s-a opus desființării CERONAV. Cu toate că această demitere i-a lăsat un gust amar, Cupșa va rămâne ca angajat al CERONAV, în funcția de director de dezvoltare. Cupșa nu a reușit să afle un motiv clar pentru care a fost demis: „Nu mi-au spus nici un motiv. Mi-au dat un ordin de demitere, atât. Nu există motive întemeiate, nu se comunică. Din punctul meu de vedere, le este teamă de mine. Pe de o parte i-am deranjat profund când m-am opus desființării CERONAV pentru că ei asta și-au propus, desființarea și externalizarea. Și le-am stricat planul pentru că am venit cu rapoarte, cu referate, cu argumente, câte prejudicii s-ar aduce instituției și marinarului român. Mi-au transmis pe toate căile că sunt supărați pe mine și să mă opresc, dar eu nu pot să fiu părtaș la desființarea instituției și mai este și teama lor că voi candida la primărie și sunt prea vizibil acolo. Cred că într-un fel mi-au făcut un bine pentru că mi-au dat un aplomb să mă ocup de candidatură”, a spus acesta.

Cupșa: Sunt un pericol pentru ei!

În ceea ce privește o acțiune în instanță privind decizia de înlăturare a acestuia de la conducerea instituției, Cupșa a spus: „Nu știu ce să zic acum despre acționarea în judecată, vreau să vorbesc și cu niște juriști, dacă este prea complicat, nu fac nimic. Eu vreau să mă concentrez la campania pentru Constanța. Grindeanu nu comunică cu mine, nu sunt din zona rechinilor mari. Ordinul e semnat de el, am încercat să mă întâlnesc cu el dar nu a vrut. Cred că este lașitate și teamă. Cu siguranță este epurare politică, sunt un pericol pentru ei, pentru că ei știu că dacă voi câștiga primăria Constanța, voi face ca și la CERONAV și atunci când vor fi interese de furat și de împărțit, eu nu mă pot asocia cu ele. Niciodată nu am achiesat la chestii din astea ascunse”, a adăugat acesta.

Ovidiu Cupsa: Demiterea mea este un act de lasitate din partea ministrului Grindeanu!Teo Popa

Teo Popa este un bun profesionist

În privința înlocuitorului lui, Cupșa are doar cuvinte de laudă: „Eu am loc de muncă în CERONAV, sunt director de dezvoltare. Deși ei cred că e victorie demiterea mea, e doar un scor de etapă, o încălzire. Teo Popa este unul din oamenii care au făcut parte din echipa mea managerială, eu l-am cooptat ca director de studii. E un om capabil, un bun profesionist. El este interimar deocamdată, dar asta poate să dureze.

Ovidiu Cupsa: Demiterea mea este un act de lasitate din partea ministrului Grindeanu!CERONAV

„Această demisie m-a făcut să zâmbesc, că îmi dau seama cât sunt de slab pregătiți. Ei nu își dau seama că o demitere dintr-asta, făcută pe față, le dăunează lor. Tu dai în adversarul politic în momentul bătăliei? Dacă erau băieți deștepți mă dădeau afară mai devreme nu acum. Eu sunt la fel de determinat ca și până acum. Eu cred că este un act de lașitate și un act de teamă. Eu am mai trecut prin situații de genul ăsta dar până acum nici un ministru nu a fost atât de slab încât să nu mă cheme să dea mâna cu mine. Eu chiar am pregătit CERONAV-ul pentru competiția globală. Noi suntem în momentul de față unul dintre centrele de top din lume, în acest domeniu. Eu îmi închei mandatul cu conștiința împăcată și o să stau alături de colegi, nu o să las instituția să se ducă de râpă, o să îmi sprijin colegii.” a încheiat acesta.    

Cariera lui Ovidiu Cupșa

În 1993 - 1994 a fost consilier în Fundația Română pentru Libertate și director al aparatului central al PNL.
Din 1994 a navigat ca ofițer în flota comercială română și internațională, iar din 1997 a deținut diverse funcții în sectorul public și privat.

2000 - 2002 - șef Corp Control Servicii Publice și șef Birou Dezvoltare în Primăria Constanța.

2004 - 2008, 2016 - Consilier județean în Consiliul Județean Constanța.

În anii 2005 - 2007 a deținut funcția de Director al "S.C. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA, Filiala Telecomunicații".

În anii 2007 - 2008 a deținut funcția de Director General și Președinte al Consiliului de Administrație la Compania Națională "Administrația Canalelor Navigabile" SA.

În anii 2004 - 2008 a deținut succesiv pozițiile: Președinte al Consiliului de Administrație la Șantierul Naval Mangalia, membru AGA la Compania Națională de Investiții, membru AGA la Transcanal SA.

2008 - 2012, Consilier local în Consiliul Municipal Constanța.

Din 2012 predă la Universitatea Maritimă Constanța, Facultatea Navigație și Transport Maritim.

Din 2012 a fost Director General și Președinte al Consiliului de Conducere al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale.

Din 2014 a fost vicepreședinte al EDINNA - organizație europeană de formare profesională în domeniul naval.

A Fost Președintele Grupului Uniunii Europene la International Maritime Organization - IMO, pe perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (1 ianuarie - 30 iunie 2019).

A fost ales Prim Vicepreședinte de Comitet la 31-a Adunare Generală a International Maritime Organization.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și tot din dragoste de popor a venit și cu haita de golani betivi in partid pe care i-a instalat in poziții/funcții cheie. O sa scape el Și de restul, ușor, ușor. A prins 2 senatori deja când a venit și nu a avut cum sa-i zboare, dar urmează. O sa-i zboare pe toți care nu-i convin, desigur, din prea mult patriotism și o sa țină pe lângă el infractorii cu care poate sa fure cât vor putea dintr-un municipiu ofertant.
1
0
Îl doare pe el fix pe lângă cwr de prosperitatea orașului și a locuitorilor Constanței. Daca îl durea, putea candida independent pana acum, putea sa-și faca propriul partid sau de ce nu s-a dus la Sosoaca?! Pai a venit la AUR pentru ca e pe val și omul vrea primăria. Voi chiar credeți ca din dragoste pentru popor a pierdut el funcția de director??! Naiv și tâmpit sa fii aa crezi asta. Pai între un salariu de 6000-7000 lei ca director și milioane de euro din contractele cu statul făcute prin firmele lui, ale rudelor lui și ale prietenilor ce credeți ca a vrut?! Probabil cu comentariul de sub comentariul meu si-a răspuns singur la articol.
1
0
Multi frustrati si manipulati pe la dumneavoastră pe site Cititorilor acestei publicatii le sugerez sa nu se lase pacaliti de cei care spun lucruri negative despre Ovidiu Cupsa Documentati va analizati si apoi formati va o părere Eu nu pot sa am decat respect pentru un om care si risca o functie de Director pentru un crez ca acest oras poate prospera ca acesti locuitori pot trai mai bine si in siguranta Intrebati va Cati candidati la aceasta primarie au riscat ceva
0
1
daca ati sti voi ce casa are la Kamsas Cupsa , putin spus casa , Palat, pai ala are nevoie de gloante sa fie intretinut
2
1
un personaj mulilateral pregatit dupa cum arata cv ul lui , dar nu pare sa fie in realitate cel mai iubit dintre pamanteni . se pare ca este un fost utecist imbracat in haine moderne cu iz comunist . bine nici cu grindeanu nu putem defila in vestul adevarat si nu in cel prefacut care zice ca ne simpatizeaza ,
9
1
Cred ca esti un mareeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nimeni. Capul la cutie ca prea te-ai dat in stamba in ultima vreme. Cu sustinere politica toti sunteti mari si dupa ..... Ti-ai pus capat singur, prea ai trecut de la un partid la altul. Caracter zeroooo. Succes in privat. Arata ne ca poti si ca stii sa muncesti
13
1
Un fripturist de meserie care s-a dus la AUR, caci nu mai avea loc in alta parte.
15
1
Te-a facut T*o fara vaselina te-a rupt, umplut de sange.
7
4
daca nu achiesezi la chestii de astea ascunse, de ce-ti vopsesti parul?
15
2
CerșeștiNav navele r*mânești au fost luate de extratereștrii pe timpul lui Chioru securistu Nu se știe nici azi unde au dispărut navele Unele au fost luate de Bosanceanu la preț de fier vechi schimbate numele in SNC Marinarii r*mâni sânt dați la export ca merele Sântem o țară cu proști și azi In toată lumea se caută nave pentru încărcare descărcare nave pasagere pentru turism r*mânia cu șantiere navale și orașe cu port numai are nicio navă Statul r*mân nu vrea să investească în transporturi nave trenuri căi ferate și autostrăzi adică în dezvoltarea țării E mai bine să pună impozite și taxe la oameni și să facă împrumuturi până la falimentul țării Romania e și va fi condusă de corupți și analfabeți Copiii și nepoții noștri vor plăti datoriile făcute de tâlharii din conducerea țării r*mânești
13
3
Auzi! Cică el nu se poate asocia cu cei care au numai interese materiale! Sa mori tu! Da’ tu de ce ai fugit la AUR, mascariciule?! Dintr-o data ai fost lovit de un naționalism profund, așa-i? Și tu si bețivanii impostori cu care ai venit sa căpușezi un partid in care lumea începuse sa creadă.
16
3
Cum ai înlăturat tu naționaliștii adevărați din AUR filiala Constanta, așa te-au aruncat și pe tine ca pe o măsea stricata afara de la Ceronav. Nu e bine, nu?! Pai ți s-a întâmplat și întors fix ceea ce faci tu in AUR de când ai venit.
13
2
Hai mai Cupsha lasa textele astea de doi lei,ai fost numit politic fara sa ai competentze pentru postul ala te-ai obishnuit cu shpaga si acum vezi cai verzi pe peretzi,daca o sa vina alt p***t in locul tau tot numit politic si tot pus pe furat ca si tine asta este,asha-i in politica unde sau adunat tozi hozi si ratatzi Romaniei vezi actualul binom de la putere sau celalat binom SOS---AUR astia sunt si mai idiotzi decat PSD&PNL pentru ca il simpatizeaza pe Putin dictatorul invadator si critica Uniunea Europeana,pai mai idiotzilor daca U.E.trimite inapoi totzi romani care lucreaza in tzarile membre U.E.ce facetzi cu oameni aia,ii trimitetzi lui Putin sa ii deporteze nebunul ala in Siberia cum s-a mai intamplata cu uni romani dupa cel de-al doilea razboi mondial. Vai de poporul ala care nu ishi cunoashte istoria si nu invaza din greshelile trecutului.
12
4
E clar, nea’ Cupsa. Populația Constanței e lamurita. O sa va votați între voi și câțiva naivi sau neinformați.
16
2
Sa nu-l uitam și pe Cristinel Dragomir, unul dintre cei care au furat și au participat și la distrugerea Constanței, aciuat pe la diverse partide cum a batut vântul pricopsirii, a venit și el la AUR, și e tot prieten cu Cupsa.
14
2
Paraziților, ați dat la o parte naționaliștii adevărați din AUR, ca sa aveți voi cale liberă la manevre, tu, Cupsa și gașca cu care ai venit după tine.
13
4
Dar pe slinosul nebărbierit de Stefan Plesca, pe parazitul asta penal cu ciuful a slinos atârnat pe o juma’ de fata, tot prieten cu dumneata de o viața, pe ce criterii l-ai numit sa se ocupe de alegerile din Constanta? Tot pe meritocrație? Ca vine la partid ca pe tarlaua lu’ ta-su. E plin de dosare penale și de arfe.
10
3
Cand ai orchestrat puciul impotriva lui Panait si Costoiu UPB, nu stiai ca mana lor lunga te va ajunge? Asta e doar inceputul, n-ai valoare, dar iti faci reclama peste tot, crezi ca cu reclamele iti dovedesti valoarea?
10
4
Dacă iese asta primar, o sa-l regretam pe Chitac. Sau alta varianta: dacă o sa candideze Cupsa, o sa iasă Chitac cu brio. Mai bine îl votez pe nenorocitul de Chitac, decât pe maimuțoiul asta de Cupsa.
14
5
In urma caror performante ai pus-o, domnule Cupsa, pe parasuta cu gura strâmba Stela Ioan președinta la Organizația de femei?! Tot pe meritocrația pe care o invoca mincinosul de Simion? Care ii sunt performanțele? Iti spun eu, “iubitule”: Ca e prietena dumintale, ca umbla cu crăpăturile la fusta pana fix sub cwr, ca umbla cu rochii transparente, ca și-a pus poalele in cap la propriu pe ringul de dans la nunta lui Saioc și ca a venit la ziua imnului fără sutien. Scarbele dreq.
15
18
Singurul lucru remarcant e ca ai fata de bou.
16
2
Da, Gina, la AUR Simion a luat tot ce s-a putut din alte partide, e plin de traseisti politic, își vine posturile in partid pe bani grei, Cupsa e unul dintre ei, n-au nicio treaba cu naționalismul, cu țara sau cu poporul, vor funcții, bani, mint si sunt in stare de orice numai sa pună ghearele hulpave pe ciolan. Va dați seama ce bani se câștiga din contractele cu statul făcute tot cu firme de-ale lor, ale prietenilor, ale parașutelor lor.
20
2
Nu contează câtă școală ai.La aeroport E director in retard care cotizează bine la Grinda..
13
0
Ai fi vrut să te împăieze ăștia să te țină ca la muzeul Deltei-Dunarii? Ai stat destul! Cand erai pe fenta cu Ludovic ți-a fost bine! Te duci tu pe autostrada cu Ford focus special sa rămâi înzăpezit ca sa faci ce îți place ție mai bine -CIRC
20
1
o fi ca la AUR Mangalia am fost si eu pe acolo ca prietenul meu a vrut sa se inscrie dar erau in sediul cel nou un penelist doi useristi si un pesedist plus unul care a fost pe la vreo 3 partide. Cand a vazut i-a venit sa vomite si nu s a mai inscris așa e si cu Cupsa ...
17
4
Ai timp , sa scrii poezii , volume de poezii, !Adio !
15
2
Mai Ovidiu, la stat atunci cand esti numit intr-o functie trebuie sa constientizezi ca o sa vina ziua cand o sa fi schimbat din acea functie. CERONAV nu este proprietatea ta asa cum nici Oil Terminal nu este a lui Ciutureanu sau ACN nu era a lui Georgescu. Sunt intreprinderi ale statului si directorii lor vor fi numiti de catre ministerele de resort si schimbati cand se doreste acest lucru. Vrei sa nu fi schimbat dezvolta un business privat si iti garantez ca nimeni nu te va schima de acolo.
27
1
Ceronav-ul tau este in top in lume, la tarife cursuri de k*t inutile, bine ca te lauzi! Poate va inceta odata si inselatoria asupra navigatorilor. Cei care stau cu kuru pe scaun la uscat, nu au ce sa ii invete pe cei care naviga! Hotzilor!
31
1
Asa se intampla cand partidul te face mare si tu crezi ca esti Superman.
21
1
Ca l-au exmatriculat nu-i panica, dar sa te demita grindeanu ma? Asta-i panica. Va mai amintiti cand il ducea de manutza Daddy dracnea?
18
1
Este un act de normalitate dra Este un act de normalitate draga Ovidiu, la că-ți navigatori și studenți ai spaguit..... Ai ajuns multimilionar excrocule, acum te vaiti?
33
1
"Cupșa te iubim, că ca tine nu găsim". Încă un superman care vrea sa salveze Constanța. Avem doi acum, el și Mircea Piedone Constantinescu. O sa fie interesant la alegeri. Sa auzim de bine, dar la ce candidați se preconizează nu prea o sa auzim de bine...
28
2
Se vede ce-l vrea lumea pe asta primar. :))) Te iubește lumea, văd. Esti “bun” Înseamnă.
22
2
Asta lipsea sa candideze la primăria Constanta și ne-am arajat iar pentru câțiva ani. E din ce in ce mai grav. Pentru ca deja e grav. Unul mai rau ca altul.
36
1
Nu exista ca te-au demis pentru ca te-ai opus desființării. :))) Mincinosule. Te-au demis pentru ca ești penelist de o viața, PNL-ul te-a pus director la Ceronav, dar ai fugit la AUR poate prinzi primăria Constanta și era clar și de așteptat ca te zboară din funcție. Ai stat ascuns pe la AUR, sobolanule, apoi a trebuit sa te dai pe fata imediat cum au aflat, PNL ul te-a executat. Se stia. Face pe miratul acum. Și se oftica de moare. Acum a rămas atârnător la AUR, dacă nu îl viteaza lumea naiva sa iasă primar, unde se duce? La PSD?
41
2
Traseist politic! Nu are nicio legătura cu naționalismul decât aceea de a deveni primar și a se umple de bani el si gasca de hoți cu care a venit in partid. AUR este plin de pesediști și peneliști. Votând AUR, ii veți vota pe aceiași.
39
1
Las ești tu, traseist politic! Ai dansat cu PNL -ul, ai vrut sa fii primar, dar ești veșnicul pierzant, te-au pus totuși penelistii director la Ceronav, dar foamea și Ambiția ți-a rămas pentru a fi primar. Ai fugit la AUR, dintr-o data te-a lovit naționalismul, ca partidul e la Inceput și e loc sa abuzezi, te-ai instalat pe funcție, ți-ai adus și haita de ghioarle, golanii bețivani și parașutele, ați îndepărtat naționaliștii adevărați din partid, dar voiai sa stai atârnat si la AUR director la ceronav, ca dacă pica una, rămâne celalata. Sictir, demagogule. Bine ți-au făcut. Sper sa nu fie lumea naiva si sa te voteze sa ajungi primar, sa o iei in bot așa cum merita trădătorii, mincinoșii, tupeiștii, fripturiștii după funcții si bani.
40
7

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166