REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Ovidiu plânge că nu i se reabilitează piața! Video

Ovidiu plânge că nu i se reabilitează piața! Video

Marieta ȘTEFAN 1 august 2023 | 00:00 1723

Piața Ovidiu, altă dată zona preferată de promenadă a constănțenilor și a turiștilor, este acum pustie. Aspectul dezolant al clădirilor aflate în paragină, aleile pietruite ce au format dâmburi, izul de vechi, probabil că îi sperie pe cei care ar dori să le viziteze. Câteva mese la terasele cochete, câțiva vizitatori la obiectivele turistice, în condițiile în care întreaga zonă este încărcată de istorie. Din loc în loc, o clădire nouă, impozantă, care nu-și găsește parcă locul.


În secolele trecute, Piața Ovidiu a fost punctul central al vieții economice, politice și culturale al orașului, locul tranzacțiilor comerciale, zona de promenadă a cetățenilor și de întâlnire pentru oficialități. Terasele pline de oameni, cafeaua la nisip, baclavalele, covrigii, braga și plăcintele dobrogene reprezentau puncte de reper ale Constanței acelor vremuri. Cele mai importante și somptuoase clădiri s-au construit în Piața Ovidiu, după anul 1878. Și unele dintre ele au rămas. Numai că gradul lor de degradare te fac să ghicești anul în care au fost construite, fără să fie nevoie să citești vreo plăcuță cu informații. Pereții sunt roși până la cărămidă din cauza intemperiilor vremii, scările de la intrare sunt găurite, ferestrele au rămas doar giurgiuvele.

Ovidiu plange ca nu i se reabiliteaza piata! Video

Geamurile sparte, acoperișurile înclinate cu țigla care stă să cadă îți dau o stare deprimantă și în același timp de ciudă. Ciudă că nu sunt păstrate și reabilitate valorile arhitecturale pentru care alte popoare ar da bani grei să le aibă în patrimoniu.

Ovidiu plange ca nu i se reabiliteaza piata! Video

Pentru că, ceea ce oferă actualmente punctul central al orașului nu este tocmai plăcut privirii. Deși ieri a fost o vreme capricioasă, când nu se prea putea merge la plajă, pentru că stătea să plouă și apoi imediat răsărea soarele dogoritor, foarte puțini turiști se aflau în piațetă. Arareori trecea un om, cu toate că obiectivele turistice au rămas neclintite. În plus, s-a deschis un bazar cu obiecte de anticariat și produse handmade. Dar, nimeni nu mai pare să fie interesat, terasele, alta dată pline ochi, sunt acum pustii, la fel ca și restul zonei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toata cta arata dezolant. sa plinga ovidiu la usa de la eforie a pensionarului-primar-contraamiral. ajutati-l sa treaca strada.
7
0
Cat tupeu si dovada ca institutii ale statului au fost corupte de catre gasca care a aprobat si contractat lucrarile de modernizarea zonei peninsulare in 2012.Bataia de joc a fost unica pe intreaga planeta ,la nici doi ani dalele de pe carosabil care trebuiau sa fie granit s-au spart (ele fiind de ciment si nisip ).Rusinea maxima pentru acest oras ..O asemenea lucrare trebuia sa reziste sute de ani ! DNA si Curtea de conturi au tacut ,ei neumbland prin peninsula .Milioane de euro furate din banul public
6
0
Ovidiu plânge când vede cum orașul e spart și furat de toți hoții Paraziți cu funcții au vândut tara și Ovidiu plânge Cel mai periculos animal al planetei e omul un distrugător și alergător după bani multi și furați
11
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677