REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

PĂDURAR, BĂTUT de un HOȚ pe care îl prinsese la FURAT

PĂDURAR, BĂTUT de un HOȚ pe care îl prinsese la FURAT

Replica API 12 martie 2021 | 11:39 2225

Suraj Constantin Bacî a fost trimis în judecată pentru loviri și alte violențe după l-a agresat pe pădurarul Ştefan P. Incidentul s-a petrecut în timp ce pădurarul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi l-ar fi surprins pe inculpat în timp ce fura lemne, ulterior acesta agresându-l fizic.

Cum s-au petrecut faptele

În calitate de pădurar angajat la Ocolul Silvic Babadag, Suraj Constantin Bacî , însoțit fiind de martorul D.D. a efectuat o acțiune de control în pădurea Cantonului „19 Golovârf”, de a cărei pază era responsabil, având ca scop prevenirea sustragerii de material lemnos. Cu această ocazie, pădurarul a identificat trei tineri care încărcau într-o căruță material lemnos provenit din smulgerea din rădăcini a trunchiurilor de arbori și din ruperea crengilor folosind forța fizică. La momentul efectuării controlului pădurarul purta uniforma de serviciu, având semne specifice de identificare, solicitând celor trei tineri să descarce lemnele din căruță. Cu toate că inițial autorii s-au conformat acestei solicitări, atunci când persoana vătămată le-a solicitat să-l însoțească la sediul Ocolului Silvic Babadag în vederea sancționării acestora și pentru ridicarea în vederea confiscării a căruței folosite la furt, unul dintre tineri a reacționat violent, luând din căruță o bucată de lemn cu care l-a atacat pe pădurar pentru a-și asigura scăparea. Datorită intensității loviturilor persoana vătămată a căzut la sol și pentru a-l împiedica să se mai ridice agresorul i-a mai aplicat o lovitură, apoi a fugit de la fața locului împreună cu însoțitorii săi. După primirea loviturilor persoana vătămată a rămas întinsă la nivelul solului, reușind totuși să sesizeze conducerea Ocolului Silvic Babadag despre cele întâmplate.

Ce a spus inculpatul

Cu ocazia audierilor, inculpatul nu a recunoscut inițial comiterea de acte de violență împotriva persoanei vătămate, însă ulterior a revenit asupra depoziției, precizând că, fiind surprins la furat de lemne de către pădurarul Stefan P. în pădurea cantonului „19 Golovârf”, pentru a-și asigura scăparea, i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu un lemn.

Ce a spus instanţa

Cu privire la împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, instanța apreciază că este deosebit de important de observat că inculpatul a acționat pe fondul unei grave stări de ebrietate, autoinduse, și fără să se lase intimidat de numărul mare de agenți de ordine publică prezenți la secție, acesta a fost agresiv verbal, violent în general în comportament și violent fizic față de persoana vătămată, iar apoi a continuat să profereze injurii și amenințări la adresa autorităților. În contextul arătat, inculpatul a dat dovadă de o periculozitate sporită, de o îndrăzneală ieșită din comun, alegând să agreseze un pădurar aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Instanța arată că este foarte important de înțeles că, în speță, nu gravitatea leziunilor cauzate persoanei vătămate (4-5 zile de îngrijiri medicale) este cea la care se referă periculozitatea inculpatului, ci îndrăzneala acestuia de a avea o atare comportare față de un pădurar, reprezentant al autorității,. Instanţa a decis condamnarea inculpatului Suraj Constantin Bacî la 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri și alte violențe. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
At fi Fost ciuruiti la Noi intra la re-educare easa cu euro in buzunar la eliberare ca reducarea a fost arhiplina si nu au avut condition.Te pisi Pe tine cind auzi.
0
0
Ba, voi cititi ce scrieti?
1
0
era daca impusca padurarul. Exemple avem si nu s-a gasit nici un vinovat.
4
0
judecator de tot cacatu.........face cetateanu ca zmeu injura tot cei iese in cale ameninta si judecatoru roman 1 an cu suspendare,daca la autoritati injurate si batute ia supt pula ala care a judecat ce o sa faca cand o sa bata cetateni de rand
8
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436