REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Pădurea Viișoara, un loc încărcat de istorie și…de gunoaie. Video

Pădurea Viișoara, un loc încărcat de istorie și…de gunoaie. Video

Marieta ȘTEFAN 15 august 2023 | 00:00 1813

Pădurea Viișoara este un loc în care majoritatea și-ar dori să petreacă o după-amiază plăcută, să respire aer curat și să se bucure de natură. Dar, din păcate, peisajul atât de frumos și de relaxant este întinat de turiștii care uită de regulile elementare de bun simț și aruncă, la întâmplare, resturi menajere, ambalaje, pungi de plastic, hârtii, chiar și articole de îmbrăcăminte, chiar dacă coșurile de gunoi sunt la doi pași de ei.

Padurea Viisoara, un loc incarcat de istorie si…de gunoaie. Video

Pădurea Viişoara se află între localitățile Cobadin și Viișoara, la 42 de km de orașul Constanța.

Padurea Viisoara, un loc incarcat de istorie si…de gunoaie. Video

Un loc de basm, cu arbori înalți, încărcat de istorie, făcut parcă special de divinitate pentru a încânta ochiul și inima. Mulți și-ar dori să petreacă o după-amiază plăcută în mijlocul naturii, să se bucure de priveliște, de mirosurile plăcute emanate de copaci, de tot ce îți poate da frumusețea unei păduri, un sentiment de liniște și pace interioară, de relaxare, de întoarcere la rădăcini. 

Padurea Viisoara, un loc incarcat de istorie si…de gunoaie. Video

Dar cei care au de gând să viziteze această frumusețe a naturii, trebuie să se pregătească sufletește, dar nu pentru a se încărca pozitiv, ci dimpotrivă. 

Ecologiștii ne atrag atenția de zeci de ani că, dacă nu respectăm natura, aceasta se va întoarce împotriva noastră. Și repercusiunile se văd deja în schimbările climaterice de pe întreaga planetă, care sunt considerate doar începutul. Deci ne așteptăm la și mai rău. Cu toate acestea gunoaiele sunt la tot pasul. 

Padurea Viisoara, un loc incarcat de istorie si…de gunoaie. Video

Resturi menajere, ambalaje, pungi de plastic, hârtii, chiar și articole de îmbrăcăminte le poți vedea peste tot, aproape lângă fiecare arbore. Chiar și în apropierea coșurilor de gunoi, special montate pentru a se păstra un loc curat. Dar, „lenea e cucoană mare”. De ce să mai facă încă doi pași cel care și-a aruncat gunoiul? Poate vine altul în urma lui și catadicsește să o facă. 

Lipsa de educație primează încă, din păcate. Lipsește și respectul față de natura care încă face atâtea pentru noi, fără a cere nimic în schimb, și față de cei care vor cu adevărat să viziteze, să găsească un loc curat, în care să se relaxeze și să respire aer curat. 

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste infecti. Asa sunt majoritatea din tara asta, bagami-as p**a in creierii lor de putori ordinare
4
0
Si pe nemti , si pe englezi , etc. Nu ca ar fi ei foarte civilitati , nu , dar acolo functioneaza legea....legi dure si foarte scumpe pentru buzunar ! Asa sau educat.... Frica disciplineaza !
8
0
pazeste via. Camere de luat vederi omologate si garda sa le dea 2-3000 euro amenda. Afara de ce romanul se comporta normal?
10
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016