REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Palatul Buckingham a publicat o fotografie a reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de platină

Palatul Buckingham a publicat o fotografie a reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de platină

Replica API 8 februarie 2022 | 02:42 599

Palatul Buckingham a publicat o fotografie a reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de domnie. Ea apare zâmbind, într-o rochie verde deschis, având în în faţă celebra sa cutie roşie care conţine documente guvernamentale. Suverana deţinea deja recordul de longevitate pe tronul britanic din septembrie 2015.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

În fundal se vede o fotografie înrămată a lui George al VI-lea alături de un corgi, rasa preferată a reginei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Fotografia publicată duminică de Palatul Buckingham este datată 2 februarie 2022 şi a fost realizată la reşedinţa Sandringham.

Elisabeta a II-a a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, la 6 februarie 1952, în aceeaşi zi în care tatăl ei, regele George al VI-lea, de care era foarte ataşată, a murit de cancer pulmonar la vârsta de 56 de ani. De atunci a trecut fără probleme peste vremuri tulburi şi crize.

Cu toate acestea, ea nu se născuse pentru a fi regină, ci a devenit moştenitoarea Coroanei abia la neaşteptata urcare pe tron a tatălui ei, după ce regele Edward al VIII-lea a abdicat din dragoste în 1936.

''În timp ce marcăm această aniversare, am plăcerea de a reînnoi promisiunea pe care am făcut-o în 1947 că viaţa mea va fi dedicată în întregime slujirii dumneavoastră", a scris ea în mesajul semnat de mână, "Servitoarea dumneavoastră Elizabeth R."

Sursa foto: The Royal Family/Facebook

Dulce-amărui, acest 6 februarie este, de asemenea, prima aniversare a reginei ca văduvă, după moartea soţului său, prinţul Philip, care a murit în 2021 la vârsta de 99 de ani, şi în timp ce monarhia trece printr-o perioadă tulbure din cauza acuzaţiilor de agresiune sexuală împotriva fiului său Andrew, scrie AFP.

Însă oricât de populară ar fi, Elisabeta a II-a s-a retras în mare parte din viaţa publică după ce a suferit probleme de sănătate în octombrie, iar două apariţii înainte de jubileul de platină au arătat-o fragilă sau mergând cu un baston.

Premierul Boris Johnson a adus un omagiu "devotamentului de nezdruncinat" al reginei.

Omagii au venit şi din străinătate. Justin Trudeau, premierul Canadei, al cărei şef de stat este Elisabeta a II-a, a lăudat "conducerea sa fermă în momente de schimbare, dificultate sau incertitudine". Pentru Casa Albă, ea a consolidat prietenia, idealurile comune şi credinţa în democraţie dintre Regatul Unit şi Statele Unite.

Au fost bătute monede comemorative şi au fost emise opt timbre, care o înfăţişează pe Elisabeta a II-a în diferite momente ale domniei sale. Luni, în centrul capitalei vor fi trase salve de tun.

În contrast cu aceste omagii discrete, sunt prevăzute patru zile de festivităţi, între 2 iunie (ziua încoronării sale în 1953) şi 5 iunie, cu o paradă militară, un mare concert şi mii de prânzuri populare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510