REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Panică în rândul părinților, după ce mai mulți elevi ai Liceului Ovidius au rămas blocați în Varșovia

Panică în rândul părinților, după ce mai mulți elevi ai Liceului Ovidius au rămas blocați în Varșovia

Ana Maria LIPAN 16 septembrie 2023 | 17:18 3248

Mai mulți elevi al Liceului Teoretic „Ovidius” Constanța au rămas blocați în aeroportul din Varșovia, după ce biletele de avion le-au fost anulate. Din cauza nerespectării anumitor proceduri, tinerii și cadrele didactice ce îi însoțeau nu au putut urca  în avion pentru a ajunge la București. Situația a fost soluționată în final, elevii urmând să se întoarcă în decursul acestei nopți acasă, unde părinții, trecuți printr-o sperietură zdravănă, îi așteaptă. 

Panica in randul parintilor, dupa ce mai multi elevi ai Liceului Ovidius au ramas blocati in Varsovia

Mai mulți elevi ce au plecat într-un schimb de experientă, printr-un program Erasmus+ desfășurat în cadrul Liceului Teoretic „Ovidius” din municipiul Constanța, au rămas blocați în Varșovia. Biletele de zbor le-au fost anulate, după ce anumite proceduri, cerute de compania aeriană, nu au fost respectate. În final, s-a găsit o soluție și tinerii urmează să se întoarcă acasă în aceeași zi, sâmbătă, 16 septembrie a.c. 

Panica in randul parintilor, dupa ce mai multi elevi ai Liceului Ovidius au ramas blocati in Varsovia

Prof. Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța a oferit mai multe detalii cu privire la această situație:

"Doamna director adjunct, Carmen Bucovală, mi-a comunicat faptul că s-au achiziționat deja bilete pentru această seară, la ora 23:00. Copiii vor veni în siguranță în țară. Din ceea ce ni s-a comunicat, este vorba despre un grup de 14 elevi, cu 2 cadre didactice însoțitoare, într-un schimb de experință, prin program Erasmus, organizat la nivelul unității de învățământ. Problema care a apărut a fost legată de faptul că nu s-au respectat condițiile concrete de transport aerian, în sensul că erau achiziționate bilete cu escală internă în Polonia. Atunci când au văzut că au mers în Polonia au văzut că durează foarte mult procedurile, așa că au decis să meargă cu trenul până la Varșovia și de acolo să ia un tren către București. Doar că acest lucru a dus la anularea biletelor, conform companiei de zbor, pentru că nu se respectaseră pașii procedurali  specifici. Este doar o mică întârziere. Copiii vor veni în siguranță. ", a declarat acesta. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da ce sa cauti elev la ovidius cand exista mircea
2
6
ar fi ramas in sinaloa
6
0
bwahahaahahahahahaahahahah
3
4
sa aiba grija sa nu explodeze
8
5
Niste p****i. Zici ca au ramas in jungla…
14
4
Mai terminati cu taberele platite de elevi ca sa mearga profesorii gratis
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510