REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Panică într-un mall, un bărbat înjunghiat a cerut disperat ajutorul oamenilor

Panică într-un mall, un bărbat înjunghiat a cerut disperat ajutorul oamenilor

Virgil STOIAN 21 august 2023 | 13:17 1483

Un bărbat a intrat într-un mall din Zalău plin de sânge, cerând ajutorul oamenilor după ce ar fi fost înjunghiat, provocând panică în jur.

Panica intr-un mall, un barbat injunghiat a cerut disperat ajutorul oamenilorFoto cu caracter ilustrativ

Martorii spun că bărbatul a rugat o vânzătoare să-i oprească sângerarea, în timp ce alți privitori au sunat la 112 pentru a chema Ambulanța Zalău. Salvatorii au ajuns rapid și i-au acordat bărbatului primul ajutor la fața locului. Polițiștii au escortat mașina salvării la UPU Zalău, unde se vor face mai multe investigații și vor încerca să afle ce s-a întâmplat.
 

Un caz similar s-a petrecut în București, în urmă cu aproape o lună de zile. Atunci, un bărbat a fost înjunghiat în plină stradă în Sectorul 5 din București, însă atacatorul a fost identificat și arestat. Polițiștii transmiteau în acel moment că două persoane au fost implicate într-un conflict spontan, fără un motiv clar.

În acest caz, un al treilea bărbat a decis să intervină pentru a-i despărți pe bătăuși, însă a fost răsplătit cu un cuțit în mână. Din fericire a scăpat cu viața, deși rana de la mână a fost destul de serioasă. Și în acest caz cei care au sunat la 112 au fost martorii la nefericitul eveniment, iar polițiștii împreună cu medicii au ajuns la locul faptei în câteva minute.

Potrivit Antena 3, cazul a fost foarte aproape să devină foarte complicat, pentru că individul care a folosit cuțitul s-a baricadat în locuința sa, iar jandarmii au încercat să îi spargă ușa. A fost scos într-un final din casă, însă a ieșit de bunăvoie, fără a mai fi nevoie de intervenția în forță a oamenilor legii. Vecinii acestui bărbat spun că este un individ problematic, care la 60 de ani are mari probleme cu alcoolul. De altfel, cu o zi înainte să provoace scandalul de pe stradă, bărbatul a fost agitat și a amenințat și alți oameni, după care a spus că se va arunca de pe bloc.

În cele din urmă Poliția Capitalei a reușit să calmeze spiritele, în timp ce atacatorul a ajuns la Secția 19 de Poliție. ”Din cercetări a reieșit faptul că, în urmă altercației, o a treia persoană, care ar fi intervenit între cele două, a fost rănită în zona mâinii, cu un obiect ascuțit. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 19, precum și un echipaj de prim-ajutor, care a acordat îngrijiri medicale persoanei vătămate, însă aceasta a refuzat transportul la spital. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 19, în vederea stabilirii situației de fapt și condițiile în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanții Poliției.

Într-o țară unde armele de foc nu sunt disponibile oricui, românii apelează des la cuțite pentru a-și face dreptate sau pentru a rezolva un conflict. Drept dovadă, statisticile care arată că în țara noastră în urmă cu mai mulți ani au murit 146 de oameni înjunghiați într-un singur an. Asta ar însemna sub 1 persoană la 100.000 de locuitori. Comparativ, în Rusia mor anual 4 oameni la 100.000 de locuitori după ce au fost înjunghiați. De departe cea mai sălbatică țară la acest capitol e Africa de Sud, unde anual sunt uciși nu mai puțin de 17 oameni la 100.000 de locuitori. Cu toate acestea, în Uniunea Europeană sunt puține țări care să aibă cifre mai rele comparativ cu România, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510