REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
26° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Panică printre constănţeni! Barca ucraineană găsită la Tuzla a fost detonată în poligonul Midia

Panică printre constănţeni! Barca ucraineană găsită la Tuzla a fost detonată în poligonul Midia

A.F. 6 aprilie 2024 | 00:00 3060

Panică printre locuitorii oraşului Constanţa! Ambarcațiunea găsită miercuri seară, în apropriere de Tuzla, care are aproximativ 3 tone, fiind transformată în una cu scopuri militare, cel mai probabil de bruiaj, a fost detonată în poligonul Midia. Oamenii susțin că, în unele zone, explozia s-a simțit ca un cutremur.

Panica printre constanteni! Barca ucraineana gasita la Tuzla a fost detonata in poligonul Midia

 

Locuitorii oraşului Constanţa s-au panicat în seara de vineri, 5 aprilie a.c., când  a fost auzită o bubuitură puternică, provenită de la detonarea ambarcaţiunii. Oamenii susțin că, în unele zone, s-a simțit ca un cutremur. 

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, al judeţului Constanţa a primit 3 apeluri prin care cetăţenii semnalau faptul că ar fi auzit bubuituri puternice în zona Constanţa, Mamaia Nord, Vadu.

Panica printre constanteni! Barca ucraineana gasita la Tuzla a fost detonata in poligonul Midia

Reamintim că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost alertată, miercuri, 3 aprilie a.c., de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcațiune răsturnată, în zona travers Tuzla.

Nava SAR ARTEMIS, din cadrul ARSVOM a fost solicitată să intervină pentru a efectua operațiuni de căutare și salvare.

În urma căutărilor nu a fost găsită nicio persoană.

Panica printre constanteni! Barca ucraineana gasita la Tuzla a fost detonata in poligonul Midia

Potrivit informațiilor noastre, ar fi vorba despre o fostă ambarcațiune de salvare și căutare, care are aproximativ 3 tone și care a fost transformată în una cu scopuri militare, cel mai probabil de bruiaj.

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare este organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, prin care acesta asigură activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare și intervenții în caz de poluare.

Panica printre constanteni! Barca ucraineana gasita la Tuzla a fost detonata in poligonul Midia

Ce spune ISU Dobrogea

„În această seară, în jurul orei 18:30, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, al judeţului Constanţa au fost primite 3 apeluri prin care cetăţenii semnalau faptul că ar fi auzit bubuituri puternice în zona Constanţa, Mamaia Nord, Vadu. S-a luat legătura cu autorităţile responsabile şi s-a aflat că este vorba despre o detonare controlată care a avut loc în poligonul Midia. Întrucât a fost vorba despre un eveniment controlat, într-un mediu controlat, ISU Dobrogea nu a fost nevoit să deplaseze forţe şi mijloace în teren întrucât nu a fost o situaţie de urgenţă iar populaţia nu a fost afectată.“

Panica printre constanteni! Barca ucraineana gasita la Tuzla a fost detonata in poligonul Midia

Video:

Update! Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au transmis în cursul serii de vineri, 5 aprilie a.c., că la ora 18:24,  în Poligonul de trageri antiaeriene Capu Midia, județul Constanța a avut loc o detonare controlată executată de specialiști ai Serviciului Român de Informații și ai Ministerului Apărării Naționale. Procedura s-a desfășurat în condiții de siguranță și cu respectarea tuturor dispozițiilor legale.

.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Explozie controlata, aud 10 oameni, titlul e Panica printre constanteni, nava detonata. Bai p****i sunteti... si o sa ramaneti cu pleava de cititori care pun botul la titluri.
3
0
era sigur un cadou pentru o nava militara bolsevica. Plina cu explozibil si multa carne pentru frigiderul ucigasului putin. Amiralitatea a tras-o in port si acolo si-au dat seama de pericol. Armata pppwlii !!!
3
1
Dumnezeu sa i ierte. Cati erau in barca? Eu banuiam ca ne intoarcem impotriva lor ca ei sunt dusmanii traditionali ai Romaniei dar chiar asa?
2
37
ati fost la un pas sa intrati in istorie... data viitoare poate aduceti si mine marine in port... urmeaza cateva demisii zilele urmatoare
9
13
Au realizat ca ambarcatiunea este plina de explozibil si au facut o mare greseala aducand acea ambarcatiune in port... Altfel nu vad de ce ar fi necesar sa o arunci in aer.. bine ca nu a bubuit cand era la cheu.. ati avut mare noroc
14
26
Daca voiau sa o detoneze, nu era mai simplu sa o faca in larg? parca nu se leaga ceva.
9
18
Macar spune ti ora ca nu s a auzit nimik. D apoi Purtn ce o sa zica ca s a uzit o besina
3
8
Cine, cum si de ce a detonat ambarcatiunea cu pricina? De ce se umbla cu secrete si mistere? Competenta sau incompetenta?
18
30

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712