REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Papa Francisc: A fi şocat de binecuvântarea cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex este o ''ipocrizie''

Papa Francisc: A fi şocat de binecuvântarea cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex este o ''ipocrizie''

A.F. 8 februarie 2024 | 00:00 163

A fi şocat de recenta decizie a Bisericii Catolice de a autoriza binecuvântarea cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex este o "ipocrizie", a declarat papa Francisc într-un interviu dat publicităţii miercuri, transmite agenţia italiană de presă ANSA.

Papa Francisc: A fi socat de binecuvantarea cuplurilor formate din persoane de acelasi sex este o ''ipocrizie''Papa Francisc

"Nimeni nu se scandalizează dacă ofer o binecuvântare unui om de afaceri care, poate, exploatează oameni - iar acesta este un păcat foarte grav'', a declarat papa Francisc într-un interviu acordat săptămânalului catolic Credere.

"Totuşi, sunt scandalizaţi dacă o ofer unui homosexual.... Aceasta este ipocrizie", a adăugat liderul de la Vatican.

Conţinutul documentului "este binevenit", a spus papa Francisc referindu-se la instrucţiunile emise în luna decembrie de Biroul doctrinal de la Vatican prin care preoţilor catolici le este permis să ofere "binecuvântarea cuplurilor aflate în situaţii neregulate şi a cuplurilor de acelaşi sex" printr-o procedură rapidă şi simplă, ce nu trebuie confundată cu ritualul căsătoriei.

Papa i-a spus, de asemenea, editorului executiv al publicaţiei Credere, părintele Vincenzo Vitale, că doreşte ca Biserica să fie mai aproape de oamenii pe care îi slujeşte. "Oamenii suferă atât de mult, noi, clericii, trăim uneori în confort... Este necesar să vedem munca, suferinţa oamenilor"; a spus el.

Papa Francisc a declarat, totodată, că "este importantă" oferirea posibilităţii femeilor de a munci în Curie . "În Curia romană există acum câteva femei, acestea având performanţe mai bune decât bărbaţii în anumite poziţii", a spus liderul Bisericii Catolice.

Referitor la problemele sale de sănătate, inclusiv la dificultăţile de mers care îl obligă uneori să folosească un fotoliu rulant, papa Francisc a spus: "Biserica este condusă cu capul, nu cu picioarele", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510