REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Papa Francisc: „Democrația nu este într-o stare prea bună, bunăstarea umanității e în joc”

Papa Francisc: „Democrația nu este într-o stare prea bună, bunăstarea umanității e în joc”

Deria ISLEAM 8 iulie 2024 | 00:00 317

Papa Francisc a lansat un avertisment în privința populismului. Fără să numească o țară sau un partid anume, Suveranul Pontif și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o criză a democrației și a vorbit despre obstacolele ridicate în calea acesteia. Declarațiile au fost făcute duminică, în ziua în care francezii votează în cele mai tensionate alegeri din istoria recentă.

Papa Francisc: „Democratia nu este intr-o stare prea buna, bunastarea umanitatii e in joc”
Aflat la o convenție romano-catolică anuală privind afacerile sociale în orașul Trieste, Papa Francisc a declarat că democrația nu este într-o stare prea bună.

„Să recunoaștem, este evident că în lumea de astăzi, democrația nu este într-o stare prea bună. Acest lucru ne îngrijorează, pentru că bunăstarea umanității este în joc. Anumite forme de bunăstare care nu recunosc unitatea oamenilor sunt ipocrizii sociale. Să nu uităm acest lucru. Ce se ascunde în spatele acestei distanțări de realitatea socială? Este indiferență. Iar indiferența este un cancer al democrației”, a declarat Papa Francisc.

De asemenea, Papa Francisc i-a îndemnat pe politicieni să evite populismul și să lucreze împreună pentru a construi societăți mai puternice.

„Suntem însărcinați să nu manipulăm cuvântul „democrație" și nici să-l distorsionăm cu titluri goale, fără conținut, capabile să justifice orice acțiune. Democrația nu este o cutie goală”, a mai adăugat Suveranul Pontif.

Declarațiile Suveranului Pontif vin după cele făcute de mai mulți episcopi, îngrijorați de ascensiunea populismului și naționalismului în Europa, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are dreptate papa. democratia ateniana era una si alta este cea de sorginte anglo-americana. isi mai baga coada imbirligata si evreii.
0
0
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos! ---> use.my/arctrum
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510