REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
23.4° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Papa Francisc și patriarhul rus Kirill s-ar putea întâlni pe aeroportul din Moscova

Papa Francisc și patriarhul rus Kirill s-ar putea întâlni pe aeroportul din Moscova

A.F. 24 iulie 2023 | 00:00 303

Papa Francisc propune să se întâlnească cu Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii într-unul din aeroporturile din Moscova, când avionul pontifului se va opri pentru realimentare în drumul spre Mongolia sau înapoi, conform Tass, scrie Rador.

Papa Francisc si patriarhul rus Kirill s-ar putea intalni pe aeroportul din MoscovaPapa Francisc, Patriarhul Kirill al Moscovei

"Papa propune să nu se mai amâne, să se întâlnească cu Patriarhul Kirill pe unul dintre aeroporturile din Moscova, în Domodedovo sau Vnukovo, când va zbura spre Mongolia. Atunci el se va afla la Moscova pe unul dintre aeroporturile pentru realimentare", a spus duminică Leonid Sevastianov, președintele Uniunii Mondiale a credincioșilor de rit vechi, care a făcut referire la o conversație personală avută cu Papa.
Potrivit acestuia, prima întâlnire a Patriarhului Kirill cu Papa de la Roma a avut loc în 2016, pe aeroportul de la Havana, acum poate avea loc o întâlnire similară.

"Aeroportul este considerat o zonă de tranzit, neutră, nu ar provoca opoziție din partea celor care se opun vizitei pontifului în Rusia. Dacă din partea Patriarhului va exista un răspuns, o astfel de întâlnire ar putea avea loc pe 31 august, în drumul Papei spre Mongolia, sau la întoarcere, pe 4 septembrie", a adăugat Sevastianov.

Război fără sfârșit

Papa Francisc a declarat recent că nu se întrezăreşte o încheiere a războiului din Ucraina, în momentul în care emisarul Vaticanului pentru pace a încheiat trei zile de discuţii la Moscova, relatează Reuters.

"Realitatea tragică a acestui război care pare să nu aibă sfârşit este că cere tuturor un efort creativ comun de a imagina şi crea căi către pace", a declarat papa Francisc în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie religioasă a Patriarhului Constantinopolului.

Anterior, Vaticanul a anunţat într-un comunicat că emisarul papei Francisc, cardinalul italian Matteo Zuppi, a încheiat consultările la Moscova, unde s-a întâlnit cu unul dintre consilierii preşedintelui Vladimir Putin, Iuri Uşakov, şi cu liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia, Patriarhul Kiril.

"(Vizita a avut) ca scop identificarea iniţiativelor umanitare, care ar putea deschide căi către pace", se arată în comunicat, adăugând că se vor lua măsuri suplimentare, fără a oferi însă detalii.

Papa Francisc a cerut în repetate rânduri încheierea războiului din Ucraina, în care au fost distruse sate şi oraşe ucrainene, au murit zeci de mii de persoane, în timp ce milioane din ucraineni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

La rândul său, Kremlinul şi-a exprimat aprecierea pentru poziţia "echilibrată şi imparţială" a emisarului papei Francisc, cardinalul Matteo Zuppi, cu privire la situaţia din Ucraina, şi a afirmat că este gata să discute noi propuneri dacă acestea vor apărea, a informat vineri Interfax, citată de ANSA.

Iuri Uşakov, consilierul pentru politică externă al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat pentru Interfax că s-a întâlnit din nou vineri cu preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene pentru a face un bilanţ al vizitei sale de două zile la Moscova.

Uşakov a afirmat că a avut loc un "schimb de opinii util pentru ambele părţi" dar "că nu au fost prezentate idei specifice".

Sfântul Scaun, a adăugat oficialul rus, şi-a arătat disponibilitatea de a depolitiza soluţionarea problemelor umanitare legate de conflictul din Ucraina. "Susţinem această intenţie a papei", a concluzionat Uşakov, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699