REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
12.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Parada absolvenților de liceu, ieșiti pe geamul mașinii, a devenit tradiție! Video

Parada absolvenților de liceu, ieșiti pe geamul mașinii, a devenit tradiție! Video

Deria ISLEAM 8 iunie 2024 | 00:00 1583

Începutul verii anunță în fiecare an pentru viitorii studenți finalul unei etape deosebite, pregătindu-se să dea piept cu realitatea și cu anii studenției, când majoritatea vor fi nevoiți să plece de acasă. Bucuria fiind mare, adolescenții sărbătoresc în felul lor, pe străzile Constanței, punându-și viețile în pericol! România se află în topul UE la accidente rutiere!

Parada absolventilor de liceu, iesiti pe geamul masinii, a devenit traditie! Video

Proaspeții absolvenți constănțeni fac raliuri în fiecare seară, claxonează bucuroși să dea de veste orașului că sunt în pragul unui nou început, și-au luat permisele de conducere și urmează să dea examenul maturității. Cu toate acestea, maturitatea se mai lasă așteptată, întrucât adolescenții mai au de dat niște ture de oraș... urcați pe portierele mașinilor.

Parada absolventilor de liceu, iesiti pe geamul masinii, a devenit traditie! Video

Tinerii se strâng în parcările Constanței

De câțiva ani buni s-a dezvoltat un obicei în orașul Constanța ca elevii să-și etaleze mașinile achiziționate de părinți în parcările Constanței, devenite locurile de întâlnire ale tinerilor pe timp de seară. Astfel de parcări precum cea care leagă plaja Modern de portul turistic Tomis și parcarea de la Aqua Magic sunt faimoase pentru întâlnirile nocturne ale tinerilor care fac drifturi, joacă fotbal sau stau „în portbagaj” la o discuție.

Parada absolventilor de liceu, iesiti pe geamul masinii, a devenit traditie! Video

Jumate în mașini, jumate afară!

Timp de câteva seri, după terminarea ciclului liceal, absolvenții iau cu asalt bulevardele orașului, cățărați pe portierele mașinilor sau ieșiți pe trape, chiuind și fluturând cu mândrie eșarfele liceelor pe care doar ce le-au absolvit. Nu poluarea fonică este problema cea mai mare, ci faptul că aceștia își pun viețile în pericol. Cât de atent poate fi un șofer începător, în condițiile în care, pe timp de seară, nu are vizibilitate în oglinzi din cauza colegilor cocoțați pe capotă?! Mai mult, majoritatea tinerilor uită să ia piciorul de pe pedala de accelerație, că doar au mașini puternice!

Video:

România conduce în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere!

În ultimii ani astfel de activități s-au sfârșit trist, cu accidente minore sau grave provocate de șoferi cu sau fără experiență. Inconștiența teribilismul și consumul de alcool și/sau substanțe sunt motivele principale pentru care România se află în topul UE al mortalității în accidente rutiere. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, România continuă să conducă în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere, înregistrând peste 76 de accidente zilnic (aproximativ 28.000 pe an), cu 4 decese pe zi.

Așadar, bucuria absolvirii este de înțeles, dar atât părinții, cât și autoritățile în cauză ar trebui să fie vigilente la comportamentul acestor copii, întrucât o secundă de neatenție se poate solda cu o tragedie!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noua generatie de angajati Glovo
3
2
E clar, asa cum spunea Brucan, trebuie sa treacă mulți ani pentru ca voi sa acceptați ca putem vedea realitatea din mai multe perspective!!! Ceea ce n ați înțeles încă este că ceea ce voi ați făcut putem face și noi dar voi nu veți mai putea face ceea ce vom putea face noi!!! Progresul apare atunci când acceptați că pot exista și alte păreri, poate mult mai bune decât cele clasice dar voi sunteți departe de a fi măcar de acord cu acest punct de vedere. N ați înțeles nimic din mesajul meu...
2
2
Parinti, profesori, sistem .... defecti
1
1
Pot sa ii dau și o gutuie lui Mircea?
3
1
PENRU...MIRCEA...SA-I PUPI..IN...KUR...PE GAUZARII EXPIRATI...ACESTI GAUZARI TI-AU DAT O SANSA LA LICEUL MIRCEA..ESTI UN MARE JEG...KAKATULE...
5
1
JEGURILOR
3
1
se schimba tura la bordelurile din Olanda si Italia .
5
2
Tradiția este sa va așezați jn mijlocul șoselei sa va puneți pământ în cap
6
1
Mă DEJECTEZ pe tradiția ta de zgubilitic
6
2
Pentru Mircea. Tradiția asta implica câtuși de puțin și respectarea legislației în vigoare (care pentru voi este buna doar când va convine)?
6
2
nivelul de educatie al angliei(sau marea britanie?), olandei si altele, este mai presus de ragetele voastre. dovada sint clasamentele.
10
3
nivelul de educatie pina la genunchiul broastei, isi spune cuvintul.
14
2
ci cand se intampla accidente si cad copiii de pe masini ca stau atarnati, tot traditie mircista e? gaozarii expirati se gandesc la siguranta copiilor, bai bula
13
1
Găozarilor expirați, n aveți cum să înțelegeți această tradiție dacă ați absolvit liceul în comunism. Tradiția este a Colegiului Mircea și îmi place. Ne lăudăm cu mirciștii dar să fie cuminți, cu mâinile la spate. Tradiția reprezintă o parte din spiritul Colegiului și trebuie asumata de toți, inclusiv de profesorii care ar fi putut găsi sprijinul Poliției rutiere pentru a asigura deplasarea pe bulevardele Constanței. Din pacate o parte dintre ei, da, despre profesori e vorba, sunt extrem de expirați și nu și au locul în galeria Colegiului. Încercați să renunțați la mentalitățile comuniste și fiți alături de viitorul acestei țări minunate. Altfel, ei vor deveni viitorul Olandei, Angliei sau Germaniei...
4
24
Pentru ce vor face ei în viata nu au nevoie decât de 2-3 clase! Absolvind liceul se considera specializare la locul de munca.
10
2
Se face schimb de generatie la curvele din Italia
16
2
Multi vor lua bacul de la Călărași sau Galați...sunt bate de p****i !
20
3

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515