REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.7° Constanța Lun., 30 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6868
9.7° Constanța Luni, 30 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6868
 

Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată în noiembrie... din cauza alegerilor parlamentare

Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată în noiembrie... din cauza alegerilor parlamentare

Andreea VLAICU 30 septembrie 2024 | 15:23 873

Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată în 30 noiembrie pentru că majoritatea celor care participă sunt și candidați la alegerile parlamentare care au loc în aceeași zi. Așadar, sunt discuții neoficiale între Ministerul Apărării și Cotroceni pentru posibila schimbare a ceremoniilor, potrivit unor surse.

Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutata in noiembrie... din cauza alegerilor parlamentareparada 1 Decembrie

Administrația Prezidențială susține că în acest moment, data e neschimbată, 1 decembrie, potrivit acelorași surse.

Florian Bodog, senator PSD: "Nu știu să se modifice data. Nu am nici o informație cu privire la o posibilă modificare a manifestărilor. Chestiunile legate de fasolea cu ciolan cu siguranță nu vor exista, pentru că nimeni nu dorește să fie interpretări din partea oricui cu privire la o posibilă încercare de mituire, să zic așa, a alegătorilor. Deci aceste lucruri nu se vor întâmpla de 1 decembrie, însă probabil că vor exista discuții cu privire la amploarea manifestărilor. Acum, ziua de 1 Decembrie este Ziua Națională, trebuie marcată ca zi națională. Noi putem să cinstim Ziua Națională, chiar dacă este ziua de alegeri. Iar pe de altă parte, faptul că mergi la vot este un drept și o obligație în același timp. Poți cinsti Ziua Națională și prin faptul că mergi să îți votezi viitorul, practic". 

Virgil Guran, senator PNL:  "Nu cred că ar trebui mutată parada, pentru că 1 Decembrie e 1 Decembrie. Atât de mult ne place să jucăm noi teatru, că dacă este și parada influențează alegerile sau lucruri de genul acesta. Asta este una. A doua, dacă nu ești candidat, cei care nu candidează pot să mănânce fasolea. Și cel care candidează poate să mănânce fasolea, dar nu trebuie să o dea el, să organizeze el așa ceva. Ne place să ne complicăm în tot felul de lucruri. Eu zic că ne place să ne complicăm în sensul că ne facem atâtea probleme din lucruri simple și din păcate, lucrurile foarte importante nu reprezintă o problemă pentru noi, pentru români. Dar asta, dacă mănâncă cineva fasole de 1 Decembrie și dacă mănâncă, să-i dea Dumnezeu sănătate, să fie în regulă. Eu vă spun ceva. Uite, de exemplu, la sediul de campanie vom mânca fasole cu ciolan. Un primar care nu candidează poate să dea fasole cu ciolan.”, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă Teodosie a mutat pastele în perioada covid de ce nu ar muta și parada. Sa o facă în vara, măcar asa lumea nu o sa mai fie zgribulita de frig și sunt șanse mari sa pornească și toate agregatele armatei romane. Iarna e mai greu cu irnitul lor, mai îngheață apa în motorina și mai e și cu parafina. Vai mama noastră...
0
0
Oricum sunt bani aruncatzi in vant defilarile astea militare.
1
0
Se putea fara maimutareala de 1decembrie? Nu se putea, vorba aia, sunt alegeri. Aceeași maimutareala ca pe 15 august. Evident, cu multa casca gura, pe bani publici, treaba i buna frairimea voteaza!
4
0
Pastrati 1 Dec. Militarii si cetatenii. Politicenii sa ia o pauza, macar o zi din viata lor. Nu sunt indispensabili. Doar izmene.
2
2
Scot rablele la defilare sa se justifice de ce avem mii de generali burtosi luptatori la popota .Sunt mai multi generali decat in armata sua
8
0
dar nu mai bine mutam noi data alegerilor?lăsați populismul ieftin.Mutati data alegerilor
4
2
SI ASA SUNT NISTE BANI CHELTUITI DEGEABA.AVETI RABLEELE ALEA CU CARE DEFILATI DE PE TIMPUL LUI CAROL .MAI BINE O MUTATI DE PASTI ESTE MAI CALD.
7
3
Total neinteresant
5
1
daca Venezuela are Craciun de anul asta in octombrie ca sarbatoare legala, noi de ce nu sa sarbatorim 1 decembrie in 30 noiembrie, zic si eu..
7
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515