REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Parada militară de Ziua Națională a României, la Constanța! Video

Parada militară de Ziua Națională a României, la Constanța! Video

Andreea CONDURACHE 1 decembrie 2023 | 11:21 5766

Începând cu ora 11:00 a început defilarea detașamentelor cu personal și tehnică a instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. La paradă au participat și două plutoane de militari francezi și americani dislocați în baza militară Mihail Kogălniceanu.

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, la Constanta! VideoSilviu Coșa, prefectul județului Constanța

Defilarea a avut loc pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, iar la finalul acesteia, ne vom bucura de un impresionant spectacol de artificii de zi. Cerul Constanței va fi colorat în roșu, galben și albastru, culorile drapelului României.  

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța: ,,1 decembrie este una dintre acele zile în care ne spunem ,,La mulți ani”, ne spunem cuvinte frumoase. Este prima data când nu simt aceeași bucurie. În acest moment, sunt peste 3000 de oameni care nu au curent electric și trăiesc ca în 1918”, a transmis Silviu Coșa.

Video:

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, la Constanta! VideoVergil Chițac, primarul municipiului Constanța

De asemenea, prezent este și primarul Constanței, Vergil Chițac, care a susținut un discurs: ,,Astăzi sărbătorim Ziua Națională a României, care îndeamnă la reflecție asupra parcursului nostru ca popor. Privim cu admirație la conducătorii noștri din trecut. Cu un război la graniță și altul în Orientul Mijlociu, traversam vremuri tulburi la care putem face față doar alături de aliații NATO. Constanța crește pas cu pas. Multe proiecte de reabilitare a infrastructurii se apropie de final, altele sunt gata sa înceapă. Reabilitam școli, licee, construim un CET nou, un stadion nou. Proiect cu proiect, alături de partenerii de la nivel central construim pentru copiii și nepoții noștri”, a transmis edilul Vergil Chițac.

Video:

Cuvântul a fost luat și de Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, la Constanta! VideoMihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța: An de an celebram momentele definitorii ce au înființat viitorul României. Evenimente precum Mica Unire, revenirea Dobrogei, sau marea unire au fost printre momentele de temelie, modelând România așa cum o cunoaștem azi. Toți cunoaștem această dată și importanța lor. În aceste momente am fost învățați să sărbătorim, să ne bucurăm și să aducem omagii. România este azi datorita lor. Despre România bogată și frumoasă vorbesc străinii în documentare și cărți. Întrebarea este ce facem noi pentru a promova România?”, a declarat Mihai Lupu.

Video:

Pe lângă tehnica reprezentativă, pe roți și șenile, au fost prezente și aeronave militare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene și Statului Major al Forțelor Navale, cât și din cadrul Inspectoratului General în Situații de Urgență.

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, la Constanta! Videoamericanii dislocați în baza militară Mihail Kogălniceanu

De asemenea, au defilat și militarii americani și francezi dislocați în Baza militară Mihail Kogălniceanu.

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, la Constanta! Videomilitarii francezi dislocați în Baza militară Mihail Kogălniceanu

Video:

Defilarea continuă cu tehnica militară.

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, la Constanta! Videospectacol de artificii de zi

La finalul defilării, cei prezenți s-au putut bucura de un impresionant spectacol de artificii de zi. Cerul Constanței va fi colorat în roșu, galben și albastru, culorile drapelului României. 

De la ora 16:00, Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un spectacol dedicat Zilei Naționale, în Parcul Teatrului „Oleg Danovski”.

La ora 17:00, va avea loc retragerea cu torțe a militarilor, pe itinerarul Sala Sporturilor-Bulevardul Tomis-Parcul Arheologic-Monumentul Victoria.

 Programul zilei de 1 Decembrie este următorul:

- Ora 09:00, Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic- ceremonie militară și religioasă;
- Ora 11:00, bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian- defilare militară;
- Ora 11:45 – bulevardul Tomis, zona Palatului Administrativ, spectacol de artificii de zi;

- Ora 16:00 - Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, spectacol susținut de Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale;
- Ora 17:00, pe itinerariul Sala Sporturilor-Bulevardul Tomis-Parcul Arheologic-Monumentul Victoria, retragerea cu torțe a militarilor;
- Ora 19:00, Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, spectacol Nicolae Voiculeț și Viorica Macovei. În deschidere, începând cu ora 17:00, pe scena din parc vor evolua: Anastasia Moisa, Alesia Somandra, Antonia Ilioiu, Ania Brighidău, Vlad Gurău, Maria Bărbuță, Adelina Ciortescu, Maria Chiruță.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O porcarie de parada conceputa de niste idioti in frunte cu primarul v c.
5
0
Aceeasi politicieni gretosi care simt nevoia sa fie p******i cu fiecare ocazie , mesaje anoste citite de pe foi si falsa impresie ca mai pot strange cateva voturi . Bai , secaturilor , oamenii au fost pe strada pentru Romania , tara pe care voi nu o mai reprezentati de ani de zile . Demisia si renuntarea la toate privilegiile ar fi gesturi de o minima decenta !!!
4
0
puneti-va gaze, nu mai asteptati la RADET ca astia nici apa calda vara nu-s in stare sa dea.
5
0
constanta SOVIETICA, lasata in FRIG de catre AGENTUL KGB, chitac vergil !!!
16
1
Dati CALDURA si APA CALDA, constantenilor !!! JIG O DIILOR din CLANUL mazare, care va BATETI JOC DE OAMENI, de 27 de ani incoace !!!
11
0
Parada? doar o gluma p*****a!
17
0
Nimic nou la oficiala, aceeasi comunisti ca acum 30 ani. Mai sunt ceva noutati dar tot tradadori de tara. Fosti soferi, patroni de consignatii, hoti, corupti, servicii etc. Toate-s noi si vechi is toate. Lupi in blana de oaie
22
0
Pai armatele straine statzionate in Romania sunt adevarata aparare a Romaniei in baza articolului 5 NATO nu tu mai tablagiule sau generali ca Nicolae Ciuca,v****l Chitzac,Coldea,colonelul Dogaru si alte figuri dastea din armata,militzia si securitatea Romana,defapt nishte ploshnitze care sau ashezat comod pe trupul Romaniei de unde sug bani cu nemiluita.
21
1
Armatele de ocupatie defileaza de ziua Romaniei in timp ce tradatorii tin discursuri sforaitoare
22
5
Ba primatelor, imagini numai cu militari straini si militie, Armata Romana va sta in gat ! Jalnice fripturiste....
13
8
Noi plecam in Dubai...Când avem 20 de milioane de mameluci facem ci nu se scoala
12
3
numai iinfractori !!!
23
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166