REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Parc cu mesteceni, în amintirea celor dragi, la Constanța

Parc cu mesteceni, în amintirea celor dragi, la Constanța

Victor ROTARU 24 martie 2023 | 00:00 1314

Proiectul „Plantați în amintire”, demarat la inițiativa Asociației „Zi de Bine” a ajuns la Constanța. 75 de mesteceni și un ginkgo biloba, denumit și arborele vieții, au fost plantați pe aleea Alexandru Gherghel din cartierul Compozitorilor pe un teren viran, în memoria unor persoane dragi, trecute în eternitate. Arborii „spun” poveștile celor plecați dintre noi, prin vocea celor care au rămas să-i poarte în suflet.

Parc cu mesteceni, in amintirea celor dragi, la Constanta

Parcul se întinde pe o suprafață de aproximativ de 3000 mp. Terenul a fost pregătit pentru amenajare de echipele municipalității. Locuitorii orașului se vor bucura de un loc special amenajat pentru relaxare, cu alei de acces și mobilier urban nou.

Fiecare arbore plantat va avea atașat un cod QR care va duce către povestea de viață.

Până în prezent, 45 de arbori au fost adoptați de constănțeni. Cei care doresc să planteze arbori în memoria celor dragi trebuie să intre pe site-ul proiectului www.plantatiinamintire.ro și să urmeze pașii indicați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In cartetiere unde ati defrisat trandafiri,garduri,arbusti iasomie cand plantati in amintirea voastra? Noi ce plantam anul asta in cartiere la anul veniti iar cu detinutii si taiati cu drujbele tot din radacina ce au plantat parintii nostri.Voi ati ras si ati distrus primaria de 2 bani arbori de 30 ,40 de ani.In orasele lumii sunt copaci de 300 de ani din generatie in generatie.Casetele cu pomi pe strazi in Constanta sunt astupate,betonate de primarie.Mergem in soarele torid vara.Pomii si vrerdeata din oras nu mai exista. In mintea voastra ca atat ganditi atat faceti doar pentru afaceri cu firme care si-au schimbat denumirea sa nu raspunda penal una este pomacost azi se numeste green... Sa planteze cei care au taiat si distrus Constanta adica Primaria si firmele lor ca ei fac afaceri impreuna cu lemn taiat si bani grei furati pe taxe de salubritate.Ei sunt curatenia,distrugerea orasului primaria Constanta.In parcul ala o sa se plimbe cei care sparg seminte care stau acolo.
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016