REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
29.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Parcările supraetajate vor rezolva problema locurilor desființate de pe Lăpușneanu?!

Parcările supraetajate vor rezolva problema locurilor desființate de pe Lăpușneanu?!

Replica API 26 august 2022 | 00:00 3846

Dispariția locurilor de parcare arondate tronsonului cuprins între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și până pe bulevardul 1 Decembrie a stârnit un val de reacții negative din partea locuitorilor. Mulți dintre aceștia afirmă faptul că singura soluție pentru rezolvarea acestei probleme îl reprezintă construirea parcărilor supraetajate. Iată că, în viitorul apropiat, în mai multe zone din Constanța ar putea fi ridicate astfel de construcții. Doar în cursul zilei de joi, 25 august a.c., Primăria municipiului Constanța a eliberat 3 certificate de urbanism ce au ca scop ridicarea unor parcări supraetajate în zonele Cireșica, Dacia – bd. Tomis, și în zona Grădiniței Amicii, de pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu.

Lucrările de pe bulevardul Alexandra Lăpușneanu încep să prindă contur. Zona cuprinsă între Dobrogea și City Park Mall pare să se schimbe la față pe zi ce trece. Trotuarele și bordurile au fost înlocuite, iar muncitorii lucrează la partea carosabilă. Cu toate astea, există și nemulțumiri puternice din partea cetățenilor, care se întreabă disperaţi: Unde ne vom parca maşinile??

Primăria Constanța are în plan, în viitorul apropiat, să ridice mai multe astfel de construcții. În cursul zilei de joi, 25 august a.c., au fost eliberate 3 certificate de urbanism ce au ca scop edificarea parcărilor publice supraetajate. Prima astfel de parcare ar urma să fie amplasată pe Aleea Hortensiei, în zona Cireșica, cea de-a doua în zona Dacia – bd. Tomis – Piața Tomis III, iar cea de a treia ar urma să fie edificată pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, zona Grădinița Amicii.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste ageamii ajunsi in functii care vor sa fie in trend si sa dovedeasca ceva. Orasul trebuie intai sistematizat si apoi implementate idei trotinetiste. Constanta a devenit un oras cenusiu datorita mintilor luminate care l-au s**t in ultimii 30 de ani. Suntem condusi de imbecili rupti de realitate.
0
0
ce mweeeee au luat hastagistii !!!!!
0
0
cat o sa coste locul de parcare? mai bine inchiriati un apartament!
0
0
Bai fraierilor, nu mai aruncati cu cacat in W.C-eu. Constanta nu a avut niciodata un primar asa bun ca Wergil Chitac. Aveti incredere in W.C.-eu
0
0
Cel mai p***t primar
0
0
Cine-i mai crede?
0
0
Rupti in cur de foame, aveti cazane si vreti parcare moca in fata scarii sau casei, mai faceti si miscare, nu mai bagati covidul la inaintare
0
0
In timp ce in cartiere si in centru masinile stau unele peste altele, Chitac viseaza sa faca parcare supraetajata in fata garii. Ok, trebuie amenajat ceva, dar nu ditamai monstrul, doar asa sa cheltuie banii si sa aiba ce numara. Pai ba primare care te crezi, gara e zona de tranzit iar blocurile sunt la sute de metrii distanta. Acolo lumea vine pe jos , pt tren , cu autobuzul sau microbuzul. Daca elimini mijloacee de transport si taxi, mai raman cateva masini care si ee, statiineaza putin timp. Cu banii aia mai bine mai faci o suraetajata prin Tomisuri sau 4-5. Mai gandeste si tu !
3
0
si unde e lapusneanu. Asta face misto de noi.
1
0
Specific nepriceputilor, intai desfiinteaza si dupa cauta solutii, exact ca si cum intai cumperi potcoave iar apoi te gandesti daca sa iei si calul.
0
0
Din curiozitate intreb, oare unde o sa faceti parcarile etajate in zona Dacia - Bd. Tomis ? Pt ca putinele optiuni care ar fi fost in spatele blocurilor, dar acolo ati restituit terenurile si ati dat aut de constr si au aparut deja noile constr, ceea ce complica si mai mult sit locurilor de parcare.
1
0
de ce mai asteptam,haideti peste el
0
0
Pana nu-l fugarim pe chitcan, nu vor fi parcari decente ! Si cu el odata, trebuie izgonit si travestiul ala , Feliciu.
1
0
Merla caiete de sarcini de 2 bani, Ovanesian un IQ de leguma si un primar care nu intelege nimic. Cu astfel de indivizi vreti performanta in administratie?
1
0
In zona city soseaua se schimba de la zi la zi, dar nu in bine. Trotuarele sunt pericol de mai mult de 2 ani. Lucrari neterminate.Praf care intra in plamani. Ce idiot de la urbanism a decis sa nu se mai intoarca pe lapusneannu decat la papadie? Sa vezi aglomeratie pe adamclisi si chiar pe lapusneanu , mai ales cand vin turistii. Abia asteptam sa scapam de senilul asta condus de felicia si gasca de retarzi!
0
0
Multe blocuri noi de la city au primit autorizatie de constructie cu locuri parcare pe bulevard. Acum e momentul sa faca constructorul o parcare etajata altfel primaria sa darame toate cotetzele de 6 7 ori 9 etaje.
2
1
un oras de fraieri care stau la mana unor imbecili!
0
0
Pe Lapusneanu trebuiau pusi stalpii de iluminat intre pomi si nu pe carosabil ,pastrandu-se aliniamentul carosabilului la limita copacilor .Se castigau cate 1000 de locuri parcare pe fiecare sens ,dar se pierdeau cateva mii le borduri de prin jurul stalpilor
4
0
Nea Caisa tot nea caisa.Logica lui nea caisa este ca ar trebui sa avem toti locuri de parcare langa intrarea in bloc.Ca asa este .De curand am fost in ORadea si nu am vazut nici o masina pe TROTUARE IN TOATA ZONA CENTRALA ,care are o suprafata mult mai mare decat in Cta.Iar parcarea este parca 8 lei pe ora si nu ai voie sa stai mai mult de o ora.Oare cum traiesc oamenii aia?Nu am auzit ca se sinucid.Oricum la noi in Cta trebuie sa gasim o metoda originala de parcare,diferita de a celor din Europa.
0
0
Ati vazut macar o lucrare linalizata de mediocrul Chitac? Atunci de ce vorbiti de parcari supraetajate ca si cum ar fi deja receptionate si puse la dispozitia cetatenilor? Asta nu este in state sa traseze parcarile de resedinta intr un mandat iar voi vreti supraetajate?
3
0
Faci piata, parchezi masina in parcarea supraetajata si faci 6 drumuri intre masina si usa apartamentului, fiecare drum insemnand 300 de metri dus si 300 de metri intors. Deci 600 de metri la fiecare drum. Deci 3.600 de metri in total. Fain! Perfect pentru trupul tonifiat. Un efort atat de necesar! Mai ales dupa ce organismul a fost afectat de Covid. Si se stie ca se recomanda cat mai putin efort fizic celor aflati in aceasta situatie.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513