REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Părinții de același sex ar putea concepe copii folosind celulele pielii

Părinții de același sex ar putea concepe copii folosind celulele pielii

A.F. 22 martie 2024 | 00:00 291

Părinții de același sex ar putea concepe copii. Un nou studiu de fertilitate a arătat că ar există soluție pentru cei care suferă de infertilitate, precum și pentru unele cupluri de același sex a căror opțiune actuală pentru un copil biologic este să externalizeze cel puțin un părinte.

Parintii de acelasi sex ar putea concepe copii folosind celulele pielii

Tratamentul propus este cel folosit pentru creearea lui Dolly, oaia clonată de oamenii de știință în 1996. Dolly a fost o oaie care a reprezentat prima clonare reușită a unui mamifer dintr-o celulă somatică adultă, prin procedeul de transfer nuclear.

Acest tratament ar putea transforma celulele medii ale pielii într-un ou uman care poate crește un embrion.

Părinții de același sex ar putea concepe copii folosind celulele pielii

Această metodă fascinantă, publicată în revista Science Advance, ar rezolva problemele de fertilitate pentru cuplurile de același sex, precum și pentru femeile de vârstă înaintată și pentru alte persoane care nu pot produce ovule din cauza bolii, a tratamentului pentru cancer sau a predispoziției.

Cercetătorii de la Universitatea de Sănătate și Știință din Oregon (OHSU) au modelat procesul la șoareci, numit gametogeneză in vitro sau IVG. Tehnica plasează nucleul unei celule de piele de la un bărbat sau o femeie într-un embrion necompletat de donator care îi lipsește propriul nucleu.

Apoi, nucleul celulei pielii înlocuite are conținutul său genetic tăiat în jumătate pentru a face loc celulei spermatozoizilor, creând apoi un embrion uman viabil care să fie plantat într-un uter prin fertilizare in vitro (FIV).

Noua procedură are potențialul de a revoluționa modul în care bărbații homosexuali, în special, își întemeiază familii, deoarece nu ar trebui să ofere un ovul de donator pentru a face treaba. Cercetarea ar putea schimba conceptul de procreere în viitor, oferind speranță multor persoane care doresc să conceapă.

Anterior, cercetătorii au sperat să găsească o modalitate de a redirecționa celulele stem pentru a crea spermatozoizi sau ovule, ceea ce rămâne la îndemână, dar această nouă abordare, numită transfer nuclear somatic, ocolește toate acestea.

„Sărim întregul pas al reprogramării celulare”, a spus coautorul raportului, dr. Paula Amato, profesor de obstetrică și ginecologie la Școala de Medicină OHSU. „Avantajul tehnicii noastre este că evită timpul lung de cultură necesar pentru reprogramarea celulei.”

Oamenii de știință de la OHSU au demonstrat dovada conceptului într-un raport anterior publicat în 2022, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
din curtis si pelix ies viitorii copii ce vor fi alesi sa conduca ,ei au spirit de a revolutiona normalitatea si de a aprofunda viciul pana la maximum!
0
0
a pieli de pe pe... nis si in trun embrion de ca... cat!ies copii tot ca parintii!
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166