REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
18.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Părinţii, revoltaţi: De ce infractorii au dreptul să devină influenceri?

Părinţii, revoltaţi: De ce infractorii au dreptul să devină influenceri?

Replica API 31 mai 2022 | 00:18 8852

Din ce în ce mai mulți părinți își manifestă nemulțumirea în privința noului val de influenceri de pe rețele de socializare. Marius Csampar, Fane Văncică, Aslan Sadeghi, Nuțu Cămătaru, Luis Stan, Makaveli - sunt doar câțiva dintre cei admirați de mii de tineri cu toate că singurul lucru care îi recomandă sunt faptele de ”vitejie„ cu care se laudă sau pedepsele cu închisoare primite de-a lungul timpului. Reprezintă oare aceștia un pericol pentru adolescenții care îi admiră? Ar trebui, poate, la fel ca în cazul lui Dan Diaconescu, care este interzis în media până în anul 2025, ca și aceștia să fie, poate, interziși în spațiul public? - este înrebarea oamenilor, în special a părinţilor de adolescenţi.

Nuțu Cămătaru și Fane Văncică

Mario Csampar, condamnat pe viață pentru 6 crime

Unul dintre cei care are un succes nebun pe platformele de socializare, având aproape o mie de urmăritori pe live-uri, este Marius Csampar. Condamnat pe viață pentru cele șase crime pe care le-a comis, acesta a fost eliberat în 2020, cu toate că fusese condamnat la 99 de ani de închisoare, din care a executat doar 22. Când a dat de gustul de libertate acesta s-a apucat de youtube și tiktok, propunându-și să devină influencer și, de ce nu, să facă un ban cinstit din asta. Deocamdată nu prea i-a reușit, lovindu-se de miștourile celorlați utilizatori. Însă, printre cei care-l urmăresc sunt şi adolescenţi, care îi trimit mesaje de admiraţie.

Luis Stan, regele viralelor, condamnat pentru sechestrare de persoane şi complicitate la viol

Luis Stan este cunoscut pe Tik Tok ca regele viralelor, iar scandalul a devenit şi mai amplu când a apărut la o emisiune televizată care promovează talente cu haz. Oamenii s-au arătat revoltaţi atunci. De menţionat este că Luis Stan face parte din Clanul Caranilor şi a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru sechestrare de persoane și complicitate la viol. A fost eliberat condiţionat.

Fane Văncică, lider interlop

Fane Văncică este un cunoscut lider interlop din România, care controlează, în mare parte, activitatea infracțională din Sectorul 5 al Capitalei. A făcut 5 ani și șase luni de închisoare după ce l-a înjunghiat pe fiul vitreg al lui Sile Cămătaru, cu care poartă un război pe rețelele de socializare. Nici ceilalți de pe listă nu sunt mai breji, aproape toți având câte o condamnare la închisoare. Însă, acum toți sunt niște adevărați influenceri, limbajul lor suburban și poveștile colorate transformâdu-i în adevărați idoli ai tinerilor.

Aslan Sadeghi este cunoscut ca un băiat de bani gata şi a ajuns şi el în atenţia oamenilor legii după ce şi-ar fi sechestrat şi torturat fosta iubită.

Virgil Alexandru Zidaru, adică Makaveli, este un vlogger controversat, în contextul în care pe numele lui au fost deschise de-a lungul anilor mai multe dosare penale pentru infracțiuni cu violenţă. A fost amendat cu 2.000 de lei pentru port ilegal de armă şi condamnat pentru conducere fără permis.

De Nuţu Cămătaru, pe numele lui Ion Balint, nu mai e nevoie de explicaţii, el fiind liderul uneia dintre cele mai puternice grupări de crimă organizată din România. Codin Maticiuc chiar a scris o carte despre el.

Iar acestea sunt doar câteva exemple, lista fiind mult mai lungă.

Aslan Sadeghi și Marius Csampar

Părinţii: De ce li se permite să fie persoane publice??

”Cine sunt toți aștia care tot fac live-uri și înjură și se laudă cu ce au făcut ei în pârnaie? Chiar trebuie copiii noștri să vadă așa ceva zilnic? Nu se poate să fie interziși, să nu mai apară acești infractori de drept comun peste tot?„ a declarat un părinte nemulțumit pentru Replica de Constanța.

O mamă de adolescent este de asemenea nemulțumită, din cauza purtării fiului ei: ”Fiul meu a început să vorbească ca ăia de pe Tiktok, să se poarte urât cu mine. Chiar nimeni nu poate să îi oprească pe toți pușcăriașii aștia? Sunt la vârste fragede şi oamenii ăştia sunt promovaţi, de fapt, li se permite!!„ a declarat aceasta pentru Replica de Constanța.

Luis Stan și Virgil Zidaru (Makaveli)

Pot avea o viaţă normală şi fără să fie persoane publice

Aşa cum este precizat mai sus, oamenii susţin că ar trebui să se dea o lege care să le interzică acestor persoane să devină persoane publice.

"Aşa cum, pentru anumite fapte, condamnaţii nu au voie, după ce îşi ispăşesc pedeapsa, să ocupe funcţii publice, să se dea ceva şi pentru ăştia. Ok, au dreptul la reintegrare în societate, au dreptul la reabilitare, dar pot avea o viaţă normală şi fără să fie persoane publice! Chiar nu sunt un exemplude urmat şi nu cred că ar fi o îngrădire a drepturilor lor dacă nu li s-ar permite să devină influenceri. Copiii îi urmăresc, aceşti indivizi se laudă şi spun cât de influenţi sunt ei şi uite aşa şi adolescenţii îşi creează idoli...", a spus, o femeie, pentru Replica.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vulpea cand nu ajunge la struguri zboara ca sunt acrii
1
0
Care sunt cei mai m**i i*********?
1
0
Pentru ca voi parintii nu va educati copiii.ei fac ce pot ce vor ce stiu.este alegerea bastarzilor vostri facuti in apartamente luate vu credit bancar iar voi cocosati de munca uitati care va este rolul.sa va educati bastarzi conceputi in birouri de multinationale.in teambuldinguri faceti gangbanguri si acum pisati ochii ca astia le influenteaza viata pisatilor vostrii?va meritati soarta tu va n gura de sclavi.astia fac bani pe urma copiilor vostri lipsiti de educatie si fara viitor DIN VINA VOASTRA
1
0
intr o tara condusa de interlopi, la ce sa te astepti. astia sunt copii pe langa oprescu si nuti. aia sunt un bun exemplu pentru infractori.
1
0
Virgile sa iti iau familia in p**a dabea astept sa pun mana pe tine
0
0
Daca esti influentat de tot soiul de dubiosi,nu dubiosii sunt de vina. Un om cu mintea folosita adecvat, judeca si analizeaza ce merita si ce nu merita sa fie luat in seama. Spiritul de turma si radicalizarile exista pentru ca un nivel de cultura ,de gandire logica se dezvolta prin efort intelectual si alte experiente,ori a**a nu se face doar pe ,,NET''. Influencerii exista pe seama prostimii.
0
0
Bai virgile sa-o iau pe mamica ta in batz si sa te frec in fundulet bulangiule nu ai ce scrie
1
1
42 % dintre voi tinerii viitorul tarii sunteti analfabeti functional, a**a pe langa cei care sunt complet analfabeti.
2
0
As vrea sa aud de JIGODIILE astea , numai cand sunt saltati de mascati si cand sunt dusi la groapa cu mare fast . In rest , nimic altceva . Le doresc din suflet , puscarie multa si moarte in chinuri . In rest , numai de bine , nu lor .
2
0
cand votati securisti si militieni care sunt nasii interlopilor.Republica interlopa romania.
0
0
Influenceri i ati facut voi cand ii promovati, ei muritori de foame se agata de orice sa supravietuiasca, mergeti in scoli sunt copilasi de 14 15 ani satuli de viata alcool droguri
2
0
avem ceva de la invatat de la orice om, nu mai faceti pe prefectii voi parinti revoltati
1
2
Noi tineri santem viitoru tari
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768