REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Părinții, SUPĂRAȚI că elevii NU au luat premii chiar dacă au avut MEDII MARI

Părinții, SUPĂRAȚI că elevii NU au luat premii chiar dacă au avut MEDII MARI

Replica API 29 iunie 2021 | 21:27 16996

Anul școlar s-a încheiat și, așa cum este procedura, au fost acordate premii elevilor, în funcție de media obținută. Însă, un imens scandal s-a stârnit, părinții fiind extrem de nemulțumiți de faptul că au existat multe situații în care școlarii cu medii mari au rămas pe dinafară. "Copilul meu a avut 9.78, a terminat clasa a VI-a. Și nu a luat nici măcar mențiune. S-a dat câte un singur premiu, nu se poate așa ceva. Copiii sunt demoralizați", a declarat, pentru Replica, un părinte. Despre această situație, inspectorul general ISJ, Sorin Mihai, a menționat că așa este procedura, fiecare instituție școlară având propriul regulament de ordine interioară, prin care acordă premii elevilor.

Mi-a venit copilul plângând acasă

Unul dintre părinții nemulțumiți a declarat pentru Replica de Constanța: ”Copilul meu a avut media 9.78 și nu a luat nici măcar mențiune. S-a dat doar câte un premiu, copiii sunt toți demoralizați, pentru că au fost medii foarte mari și totuși nu au luat nimic. Chiar nu se putea face ceva?”. O altă mamă este de asemenea nemulțumită, și invocă o regulă care se aplica în trecut: ”Fata mea a avut media 9,58. A venit acasă plângând că nu a luat premiu. Din câte știam, între 9,50 și 10 trebuia să ia premiu. Chiar atât de mult s-au schimbat regulamentele între timp?” a declarat aceasta pentru Replica de Constanța.

Acordarea premiilor depinde de instituțiile de învățământ

Contactat de ziarul Replica de Constanța pentru un punct de vedere în privința acestor nemulțumiri, inspectorul general ISJ, Sorin Mihai, a declarat: ”Nu pot să mă pronunț în privința acestor cazuri, pentru că nu știu despre ce școală e vorba, care este regulamentul intern, care a fost rațiunea stabilirii premiilor, însă acordarea premiilor este la latitudinea fiecărei instituții de învățământ, conform statului elevului.”

Sorin Mihai

Ce spune statutul elevului

Iată ce stipulează statutul elevului în privința acordării premiilor: Elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional, postliceal pot obține premii dacă: a) au obținut primele medii generale pe clasă și acestea nu au valori mai mici de 9.00; pentru următoarele medii se pot acorda mențiuni conform reglementărilor interne ale unității de învățământ; b) s-au distins la una sau la mai multe discipline/module de studiu; c) au obținut performanțe la concursuri, festivaluri, expoziții și la alte activități extrașcolare desfășurate la nivel local, județean/al municipiului București, național sau internațional; d) s-au remarcat prin fapte de înaltă ținută morală și civică; e) au înregistrat, la nivelul clasei, cea mai bună frecvență pe parcursul anului școlar. Pot fi acordate premii și pentru alte situații prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
parintii astia sunt niste ratati care vor sa se mandreasca prin copiii lor Lasati-i in pace cu hartiile astea fara valoare
3
3
La cat au cotizat la tov invatator multi vroiau macar o ciocolata. Inchiriez coronita pentru pozat
2
1
Copii care meritau premiu sa vina la mine sa le dau cate o hartie igienica, este mai buna decat hartia care atesta ca au luat premiu.
5
3
ati maRCAT BANU PT PREMIU? ASA ERA ODATA? CINE SA DEA SI PT CE? PT VOI PARINTI CRETINI? SA VA FACETI POZE? COPILUL STIE CA E PE PRIMUL LOC. VOI?
4
2
when you build egos the size of cathedrals..
7
1
mare rahat .Invatati de mici ca hartia conteaza
14
1
O profitoare directoarea de la Baneasa face meditatii pe bani in scoala.
8
6
Cred ca este vorba de liceul din Baneasa unde directoarea preda la clasa a VI a unde sete baiatul ei .
9
4
Nu-i broblem ,va lua diploma misto daca bagat ban la Spiru ori altu asemenea
13
2
Un rahat de mentiune n-au stiut sa listeze.
7
1
Lasati ca se gaseste cate un loc ot fiecare..pa germanea..unde primesc fetele premii cremoase.
9
6

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365