REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.5° ConstanÈ›a Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
30.5° ConstanÈ›a Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Parlamentari români, în vizorul unei grupări de spionaj a Chinei

Parlamentari români, în vizorul unei grupări de spionaj a Chinei

Victor ROTARU 27 martie 2024 | 12:35 610

Este anchetă de amploare. Trei parlamentari români au fost È›inta hackerilor chinezi vânaÈ›i de FBI. Gruparea APT 31 acÈ›ionează prin mail-uri false prin care reuÈ™eÈ™te să aibă acces la informaÈ›ii confidenÈ›iale.

Parlamentari romani, in vizorul unei grupari de spionaj a ChineiCătălin Teniță, Pavel Popescu și Alexandru Muraru

Acronimul APT vine de la Advanced Persistent Threat (ameninÈ›are persistentă avansată). Compania producătoare de antiviruÈ™i Karspesky defineÈ™te APT ca pe o ameninÈ›are persistentă avansată care foloseÈ™te tehnici de hacking continue, clandestine È™i sofisticate pentru a obÈ›ine acces la un sistem È™i a rămâne în interior pentru o perioadă prelungită de timp, cu consecinÈ›e potenÈ›ial distructive.

Potrivit rechizitorului întocmit de Departamentul de JustiÈ›ie împotriva celor È™apte hackeri chinezi, grupul APT 31 a făcut parte dintr-un program de spionaj cibernetic condus de Departamentul de Securitate de Stat Hubei al Ministerului Securității de Stat chineze, situat în oraÈ™ul Wuhan, China.

"Statele Unite au acuzat È™apte hackeri chinezi de conspiraÈ›ie È™i fraudă cibernetică, ca parte a unei operaÈ›iuni cibernetice condusă de Beijing de 14 ani.  

Ce înseamnă  APT 31? Sunt acele grupări care sunt sponsorizate de Guverne pentru a identifica vulnerabilități în sistemele informatice È™i pentru a ataca diverse puncte pentru a obÈ›ine informaÈ›ii confidenÈ›iale.

Metoda de atac sunt mesaje trimise pe mail. Aceste grupări știu cum să construiască aceste mail-ui cu link-uri pe care cineva să dea click și astfel să obțină date confidențiale", a declarat Mădălin Dumitru, CEO Cyber Smart Defence.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620