REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Parlamentarii Aelenei visează insule ca în Dubai în Marea Neagră

Parlamentarii Aelenei visează insule ca în Dubai în Marea Neagră

Victor ROTARU 1 august 2023 | 00:00 1986

După o serie de despărțiri și împăcări, iată că familia Aelenei s-a alăturat din nou grupului parlamentar AUR, grup care are țeluri mărețe, fiind primul partid care și-a anunțat programul de guvernare. Cei doi soți, el deputat, ea senatoare, nu se lasă mai prejos, dorind să se ridice la standardele partidului, odată ce flacăra iubirii s-a reaprins, Evdochia Aelenei declarând faptul că sunt în discuții pentru realizarea unei insule în mare, „cam cum e în Dubai”. 

Parlamentarii Aelenei viseaza insule ca in Dubai in Marea Neagra

Grupul parlamentar AUR își dorește să facă multe schimbări pentru România, popularitatea acestora crescând considerabil în ultimii ani, sondajele spunând că partidul AUR ar urma să depășească PNL-ul, ajungând pe poziția a 2-a în rândul preferințelor românilor, după PSD. AUR este primul partid care și-a lansat programul de guvernare, în cadrul acestuia strecurându-se și o frază legată de cum vor membrii partidului să schimbe situația din Marea Neagră, mai cu seamă a turismului, având în vedere faptul că pe țărm nu prea mai ai pe unde să construiești, plajele fiind deja invadate de construcții.

Parlamentarii Aelenei viseaza insule ca in Dubai in Marea NeagraDănuț și Evdochia Aelenei

Susținem realizarea de insule și peninsule artificiale prin acceptarea de investiții private în zona Mării Negre (precum în Dubai)”, cam așa sună fraza din programul de guvernare care are în vedere creșterea turismului în Marea Neagră. 

Soții Aelenei visează la insule ca în Dubai, „ca un fel de cartier foarte interesant în largul mării”

Cu implicații emoționale, unul fiind senator de Constanța și altul deputat de Constanța, soții Aelenei  par încântați de propunerea partidului, cei doi reunind familia recent la sânul grupului AUR, după ce amândoi aderaseră la formațiunea politică Alternativa Dreaptă, lanțul iubirii rupându-se după ce Dănuț Aelenei a vrut să-i fure șefia lui George Simion. Referitor la insulele ca-n Dubai promise de către programul de guvernare lansat, Evdochia Aelenei a transmis faptul că: „Se discută să se facă o insulă, pur și simplu, în mare, cam cum e în Dubai. Și să vină investitori, cine o putea, cum o putea, și să se permită să se facă acest… ca un fel de cartier foarte interesant în largul mării.”. Soțul senatoarei, Dănuț Aelenei, este ceva mai sceptic cu privire la insulele ce ar urma a se construi: „La noi nu știu cât o să fie de viabilă treaba asta, pentru că noi avem destul spațiu de construcție pe uscat.

Parlamentarii Aelenei viseaza insule ca in Dubai in Marea NeagraInsule Dubai 

De unde le-a venit această idee membrilor partidului AUR? 

Pentru că întotdeauna un artist are o muză, la fel pare că se întâmplă și în cazul membrilor partidului AUR. În 2008, autoritățile din Rusia condusă de Vladimir Putin anunțau demararea unui proiect privind construcția unui arhipelag de insule artificiale de lux în largul coastei stațiunii Soci. Ar fi trebuit să se numească Insula Federală, ar fi avut 350 de hectare, ar fi costat peste 6,2 miliarde de dolari, iar investiția fusese aprobată de președintele Vladimir Putin. Doar că proiectul a fost înghețat în anul 2012.

Insula Federației ar fi trebuit să cuprindă șapte insule principale, mai multe insule private și trei insule de dig. Proiectul era prevăzut să aibă reședințe, hoteluri, facilități culturale, de agrement, plaje cu nisip, păduri mici, cu o mare varietate imobile, de la reședințe pe plajă, vile și apartamente de lux până la case pe dune, râuri și stânci. Arhitecții olandezi care s-au ocupat de proiectul rusesc au realizat și Insulele Palm si World din Dubai.

Nu putem știi cum vor sta lucrurile la următoarele alegeri parlamentare, și care este de fapt scopul membrilor AUR de a face insule ca în Dubai în zona Mării Negre, acesta fiind doar începutul visului frumos pe care îl trăiesc. Poate se gândesc că vor reuși și rușii să construiască insulele, făcând un pod între cele două arhipelaguri artificial create, ajungând așa și mai mulți turiști străini pe litoralul românesc. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mananca banii tarii degeaba. ar merita scuipati
1
0
Si numele duce spre alienati mintal. Ba, ce fata de semicretinoizi au astia doi... Doi parveniti bolnavi psihic...
1
0
la eforie lau schimbat pe fasole cu chiru aceasi marie cu alta palarie sunt toti lafel
1
0
Astia doi vor sa conduca Romania ? doi cretinoizi !
2
0
Nu fiți răi, ignorați-i. Dănuț și Evdochia sunt 2 cretini
3
0
Insule ne trebuie ca in rest le avem pe toate. Mai tantalailor cum sa face-ti insule in Marea Neagra, cind aceasta mare nici vara nu este statornica si linistita, ca sa nu aducem in discutie cum se comporta iarna. Studii meteorologice / maritime privind viteza vintului de forta 6-9 Beaufort si inaltimea valurilor de 7 - 10 metri in timpul iernii a-ti facut?, cu ce vei incalzi cladirile alea cind va sufla nordul si se va ingheta marea (ca sa mai intimplat si fenomenul asta)? Despre naufragiile din timpul iernii din gura portului a-ti auzit voi?, cred ca nu, ca altfel va abtineati sa ginditi asemenea idiotenii. Sau la scoala, despre cum descria Ovidiu Scitia Mica in timpul iernii a-ti auzit voi? Nici gind. Daca tot va bate gindul sa investiti, mai bine construiti un spital, sau ajutati bolnavii cu cancer carora Rafila le intoarce spate ... ar fi mai bine.
4
0
La cat ii duce capul pe martafoii astia,nu-i de mirare.
3
0
Dacă aveți bani multi de va da afara din casă de ce nu construiți spitale noi cu contract la CASA De Asigurări și luați și fonduri UE
5
0
In Dubai,seful mare a inteles ca trebuie sa-si dezvolte economia,societatea. Astfel,pe baza resurselor exploatate nu de austrieci sau americani ori comandamante gen UE,a trimis si trimite cetatenii la studii gratuit in orice colt al lumii,investeste in turism si altele,creaza locuri de munca excelent platite pentru conationali si nu-si batjocoreste poporul.Da,acest sef este adulat pe buna dreptate,invidiat de smecherii.
3
1
Până acum din ce se vede AUrrr are pentru alegeri oameni pregătiți pentru Socola sau Bălăceanca
7
0
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
6
0
Bună ziua ! Doamna Aelenei , unde pot să vă găsesc ? Am pentru dvs două super proiecte pe care să le puneți în practică cu oamenii de afaceri constănțeni , ideile mele sunt geniale , ar relansa turismul la Marea Neagră fără doar și poate , primul proiect sună așa - "Mamaia Spațială" , prima stațiune-stație Spațială , acest proiect este un pic mai costisitor dar succesul va fi unul de răsunet , al doilea proiect care cu siguranță va deveni proiectul dvs de suflet este - Mamaia din Adâncuri , prima stațiune submarină din lume cu soare artificial sub nivelul mării , sunt convins ca am reușit să vă captez atenția , aștept răspunsul dvs într-un mesaj următor . Salutări de pe stația Spațială Mamaia !
12
0
Ăștia doi sunt 2 cretini, niște agramați care nu au facut nimic, dar absolut nimic în Parlament. Idioții aștia au luat salarii mari fără să merite un ban, dar în Năvodari sunt plini de ifose , marlanii. AUR ar face bine să le pună botniță pt că numai cretinisme debitează expirații ăștia, iar anul viitor, dacă AUR nu vrea să se facă de rahat, să le dea un șut în c*r celor 2 protonaci.
10
0
asta nu a lucrat la cp midia, la edile? am inteles ca avea treaba cu informatorii.
5
1
Vorba moșului, Cel semeni aia culegi, ai pus rahat aia culegi de 30 de ani
4
0
Saracii alegatori (vecini, rude, etc. ) au crezut ca sunt oameni seriosi si sanatosi! Da de unde!? Ei sunt dusi cu pluta! Sau plutasi la Marea Neagra! Problema este ca pentru nebunia sau nemunca lor iau bani! Mecanismul asta cu alegerile libere , nu functioneaza corect intotdeuna. Uneori se mai strecoara si neica nimeni !
11
1
prosstie "cam cum e in Romania " jegosii astia nu ar face un spital dar vor insule in Marea Neagra unde iarna furtunile distrug tot .
9
0
daca ii mai vedeti pe astia pe lista de votare taiat ii si uitat ii . oamenii sunt pentru internare nu pentru votare . la noi plaja exstinsa acum doi ani a fost spalata minim 10 m in adancime , ce insule artificiale sa faci ? nebunie totala
12
0
Doamne! Cine ii voteaza pe toparlanii astia? Uitaati va la ea: parca e ceauseasca! Prototipul de toapa! Doamne ai mila de noi!
11
1
După ce incepe o furtună de gradul 5-6,nu mai rămâne nimic din insulițe... dar ambiția unor amatori poate fi nemărginită.
9
0
cei care stau in zona faleza nord sau cei din zona Cazino pot confirma ca iarna cand sufla vantul e rau de tot, va imaginati cum este sa stai in mijlocul marii in conditiile astea, chiar si vara, marea neagra este foarte agitata
13
0
Bai șobolanilor r*mânia are spitale infecte de zeci de ani trenuri cu mers de căruță Cu mașina când mergi la munte sau la mare te plictisești în trafic Voi vreți să faceți ce vor rușii insule pe mare
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510