REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Parlamentul continuă războiul cu foștii parlamentari pentru pensia specială

Parlamentul continuă războiul cu foștii parlamentari pentru pensia specială

Cristina BĂRBUCEANU 22 noiembrie 2022 | 00:00 1411

Pensiile speciale au creat mare vâlvă în România încă de la introducerea lor de către PSD în anul 2015. Din acest motiv, Parlamentul a decis să acționeze în instanță pentru ca foștii parlamentari, printre care îi numărăm și pe parlamentarii din Constanța: Nicolae Moga, Stelian Duțu sau Dumitru Moinescu, Tudor Baltă, Ștefan Mihu, Stelian Duțu, să nu mai primească pensie specială. Pe 28 septembrie a.c., Tribunalul Constanța a dat dreptate foștilor aleși, însă decizia a fost atacată prin Apel de către Camera Deputaților și Senat, pe 18 noiembrie. Reamintim că eliminarea pensiilor speciale a fost votată de mare parte dintre parlamentari.

Foști parlamentari din Constanța care au pensii speciale

Scandalul pensiilor speciale parcă e fără sfârșit

Pensiile speciale au creat mari tensiuni în rândul parlamentarilor, dar, mai ales, în rândul oamenilor de rând, încă de la introducerea lor din anul 2015 de către Partidul Social Democrat. Deoarece Parlamentul actual a decis ca pensiile speciale să fie eliminate, numeroși parlamentari, printre care și foștii parlamentari constănțeni: Nicolae Moga, Stelian Duțu sau Dumitru Moinescu, Tudor Baltă, Ștefan Mihu, Stelian Duțu, au decis să cheme în instanță Parlamentul României. Pe 28 septembrie a.c., Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de către reclamanţii în contradictoriu cu pârâţii Parlamentul României-Camera Deputaților şi Secretarul General al Camerei Deputaților și a admis cererea, anulând ordinele privind încetarea plăţii indemnizaţiei pentru limită de vârstă acordată reclamanţilor.

Camera Deputaților și Senat nu se lasă și au formulat apel, pe data de 18 noiembrie a.c.

Proteste ale oamenilor de rând din pricina pensiilor speciale

Reamintim că Parlamentul României a decis pe 17 februarie eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost adoptată cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă, iar cei 30 de parlamentari ai UDMR, prezenți în sală, nu au votat. Ulterior, Asociația Foștilor Parlamentari i-a cerut Avocatului Poporului, printr-o petiției, să conteste la Curtea Constituțională legea, însă Renate Weber a spus că nu a identificat „niciun motiv de neconstituționalitate”.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politicienii mai hoti ca criminalii. Nicolae Moga prostu nici macar nu se trezea ca ministru venea dupa ora 10 mahmur zilnic . In 3 sapt de ministru nu a facut absolut nimic. Un dobitoc Moga. Cat de nesimtit sa fii sa nu ajungi la servici ca ministru, mai rau ca in Africa tari bananiere.
1
1
Toți parlamentarii din toate legislaturile de după 1990 au generat legi care au dus la dezastrul economic și social în care se află astăzi România. Vor pensii speciale pentru asta??? La fel și toți miniștrii și prim-miniștrii din toate guvernele de după 1990. Niște nenorociți. Plm
1
0
Pensiile speciale de fapt sunt un fel de recompensa data de sistem celor ce ofera restului lumii impresia de democratie si de fapt sprijina sistemul ce conduce Romania,indiferent de rezultatele voturilor. Casta jivinelor care stapanesc si distrug tara de multi ani plateste celor ce sunt ca o cortina in spatele careia e uratenia realitatii. Da,se mizeaza si pe faptul ca romanimea este flasca, impotenta la propriu,nu se excita la gandul de libertate,demnitate,mandrie nationala. La scara mica,parca ar fi un clan care tine in sclavie cativa blegi care ar putea sa se razvrateasca dar aleg doar sa se planga si sa se cace pe ei de frica.
2
0
Chiar nu va este rusine sa cereti pensii speciale,dupa dormitul in Parlament si dupa ce afaceri ati facut in beneficiul vostru?Nu vedem nicio imbunatatire a traiului romanului dupa ce ati trecut voi prin Parlament!
2
0
Nu va este rusine profitorilor ? O duce Romania mai bine dupa activitatea voastra de parlamentari ? Huooo.....
3
0
Nicaieri in lume nu existe "pomana speciala" pentru parlamentari și justiti-hah-ari! Doar indemnizații pe durata limitata! Pomana speciala este pentru "pumnul în gura"! Furt pe fata!!
3
0
saracul moinescu vr ea pensie speciala.hai sa facem cheta sa nu plece amanta
2
0
De ce nu lasati sa se posteze comentarii la articolele despre tanarul executor judecatoresc care s-a sinucis? Inmormantarea atat de rapida dupa numai o zi de la constatarea decesului este cel putin suspecta si este de mirare ca medicina legala a permis acest lucru. Nici rezultatele analizelor ecotoxicologice nu sosesc in aceeasi zi ca sa nu mai vorbim de expertiza criminalistica. Oare chiar s-inucis??? Pacat de tineretea acestui baiat.
10
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365