REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
21.5° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Parlamentul European a adoptat directiva privind salariul minim în Uniunea Europeană

Parlamentul European a adoptat directiva privind salariul minim în Uniunea Europeană

Replica API 7 iunie 2022 | 15:38 4488

Ministrul Muncii, Marius Budăi a transmis, marţi, printr-o postare pe Facebook, că salută acordul instituţiilor europene în ceea ce priveşte Directiva privind salariul minim la nivelul Uniunii Europene. El precizează că România susţine această directivă pentru că şi cetăţenii români sunt cetăţeni europeni şi trebuie plătiţi ca atare.

”Salut acordul instituţiilor europene în ceea ce priveşte Directiva privind salariul minim la nivelul Uniunii Europene! România susţine această directivă pentru că şi cetăţenii români sunt cetăţeni europeni şi trebuie plătiţi ca atare! Acordul a fost obţinut chiar de Ziua Mondială a Salariului Minim pe Economie!”, spune Marius Budăi.

Potrivit unui anunţ al socialiştilor europeni, luni noaptea, Parlamentul European şi preşedinţia franceză a UE au încheiat, la Strasbourg, un acord politic privind Directiva privind salariul minim adecvat. Acordul se bazează pe doi piloni. Primul pilon stabileşte standarde de decenţă pentru salariile minime legale la nivel naţional. ”Câştigând un salariu minim legal, lucrătorii trebuie să poată duce o viaţă decentă. Standardul decenţei este determinat de puterea de cumpărare, luând în considerare costul vieţii şi ritmul general de creştere şi structura salarială relativă în ţara UE respectivă”, se menţionează în document, scrie stiripesurse.ro.

Promovarea negocierilor colective privind stabilirea salariilor

Statelor membre cu salarii minime legale li se solicită să pună în aplicare un cadru procedural pentru a stabili și actualiza aceste salarii minime în conformitate cu un set de criterii clare. Consiliul și Parlamentul European au convenit că actualizările salariilor minime statutare vor avea loc cel puțin o dată la doi ani (sau cel mult o dată la patru ani pentru acele țări care utilizează un mecanism de indexare automată). Partenerii sociali vor trebui să fie implicați în procedurile de stabilire și actualizare a salariului minim legal.

Acordul provizoriu dintre Consiliu și Parlamentul European, în special, prevede că, în cazul în care rata de acoperire a negocierilor colective este mai mică decât un prag de 80%, statele membre ar trebui să stabilească un plan de acțiune pentru promovarea negocierii colective. Planul de acțiune ar trebui să stabilească un calendar clar și măsuri concrete pentru a crește progresiv rata de acoperire a negocierilor colective, se mai arată în comunicatul publicat pe consilium.europa.eu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E cam tarziu,dupa ce multi romani au plecat afara si au fost inlocuiti cu Pachistanezi.
1
0
la noi o sa dureze. Avocatii din parlament au mii de firme,mii de angajati,asa ca nu au ei nici un interes ca salariile sa creasca.De asta avem inca salarii ca in Africa
0
0
Odirectiva prin care salariile nesimntite si pensiile nesimntite de la stat sa nu mai fie ATAT DE MARI SI PE NEMERIT , oare de ce nu se da ?
0
0
cand vom primi si noi un salariu minim european decent?vrem sa stim concret, ca altfel vor pleca toti de aici
1
0
Oricum ziaru asta e plin de prorusi pana in maduva oaselor. Nu redactia ci cititorii si comentacii de serviciu.
1
0
Bai rusnac infect, pupator de anusuri rosii comuniste, mars in koreea de nord. Diz astia care plang dupa comunism si Ceausescu, au de fiecare data ceva de comentat la adresa uniunii europene, a americanilor, a nato, a tot ce inseamna democratie si libertate.
1
0
iese duhoare sovietica din toti porii tai .De ce nu merg in rusia draga pensionarule ?Si iliescu a fost acolo si a ajuns presedinte .
2
0
un plan de actiune, asta au aprobat in loc de salariu minim. Altfel jegurile europene stiu exact cate grame de dioxid de carbon trebuie sa emita o masina si cu cat sa le taxe. Ce mizerii de oameni, ce mizerie de organizatie aceasta uniune a hotiei. Sa dea Dumnezeu, praful sa se aleaga de ei.
4
1
Vrem sa stim cat este salariul minim in UE si de cand se v-a aplica si la noi?
0
0
si al doilea pilon?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768