REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Partenerul Arhiepiscopiei Tomisului, în afaceri cu morți, își cere falimentul

Partenerul Arhiepiscopiei Tomisului, în afaceri cu morți, își cere falimentul

Andreea POPA 2 mai 2023 | 00:00 2875

Un partener al Arhiepiscopiei Tomisului în afacerile funerare cere falimentul uneia dintre firmele pe care le deține, beneficiară, la un moment dat, al ajutorului de stat pentru societățile afectate de pandemie. Afaceristul este judecat pentru evaziune fiscală și are mai multe probleme cu legea. 

Partenerul Arhiepiscopiei Tomisului, in afaceri cu morti, isi cere falimentulaici are sediul firma

Mareluna Power SRL a înregistrat pe 28 aprilie 2023 un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cere falimentul, în calitate de debitor. Instanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată.

Firma înființată în 2018, cu sediul într-un apartament de la etajul 6 al unui bloc de la Bulevardul Tomis are ca domeniu de activitate barurile și a raportat pentru 2021 afaceri de 583.388 lei și un profit net de 163.570 lei, cu șase angajați, precum și datorii de 239.413 lei. Mareluna Power SRL își cere falimentul deși a înregistrat profit încă de la înființare și a primit o sumă importantă din banii contribuabililor, ca ajutor de stat.

Societatea este controlată de Ciprian George Iftime și Simona Iftime, iar în iulie 2021 s-a numărat printre beneficiarii măsurii ”Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de Urgență 130/2020. Proiectul a avut drept scop ”Diminuarea efectelor economice generate de criza sanitară în contextul crizei provocate de COVID-19” și a constat într-un ajutor de stat cu o valoare totală de 92.388,59 lei. 

Partenerul Arhiepiscopiei Tomisului, in afaceri cu morti, isi cere falimentul

Condamnat la 5 ani de închisoare 

Măsura s-a aplicat timp de 12 luni, iar beneficiara Mareluna Power SRL a trebuit să respecte două condiții pentru a primii banii de la stat: ”Menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni; Menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor”. Patronul Ciprian George Iftime are un istoric interesant și mai multe probleme cu legea. Astfel, Iftime este judecat pentru evaziune fiscală într-un dosar aflat acum pe rolul Curții de Apel Constanța, având următoarea înfățișare pe 5 mai 2023.

Tot Curtea de Apel Constanța îl judecă și pentru o infracțiune de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cu un viitor termen stabilit abia pe 2 noiembrie 2023, asta după ce Iftime a fost condamnat în primă instanță la 5 ani închisoare, din cauza unor sentințe penale anterioare. 

Asociat în firma funerară a Arhiepiscopiei

De asemenea, Ciprian George Iftime este executat silit de BCR pentru un credit contractat în 2020 și neachitat, printr-o decizie definitivă a Judecătoriei Constanța, de pe 10 martie 2023.

Partenerul Arhiepiscopiei Tomisului, in afaceri cu morti, isi cere falimentulArhiepiscopia Tomislului

Ciprian George Iftime este fiul preotului constănțean Ioan Iftime și a făcut la un moment dat afaceri chiar și cu Arhiepiscopia Tomisului. Este vorba despre Forever Serviciu Funerar SRL, o firmă de pompă funebre agreată și recomandată de Arhiepiscopie pentru înmormântările din Constanța, în care Ciprian George Iftime era asociat cu Gabriela Florentina Pârlică, soția altui preot, Paul Pârlică. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"pompă funebre agreată și recomandată de Arhiepiscopie" Aici se refera la recomandările pt familiile proprii!. S au! Strict la Teodosie zis Behaitul zis Țapul zis m***e zis Iubitorul de Arginți s au poate la Turnătorii Securist. Posibile multe variante.Omul are cohones s au pur su simplu are de aface doar cu p****i.Ok este oricum el fiind străin de toate cele rele.
1
0
Acu, ca o fi rau ca o fi bine na...Poa sa fie carma.Nu ii ok sa intri in problemele oamenilor dar citeodata primesti si cea ce meriti.Asta cind chiar esti pe val.Nu stiu de ce dar am asa un sentiment de justitie divina.
4
2
Spagoveanu nu stie nimic?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510