REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
20.5° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Partenerul de infracțiuni al lui Gigi Pambuca a intrat în faliment!

Partenerul de infracțiuni al lui Gigi Pambuca a intrat în faliment!

Replica API 24 februarie 2022 | 00:07 3348

Una dintre firmele de bază ale PSD în campania electorală din 2012, Yal Concept, deținută de Radu George Lucian, a intrat în faliment. În urmă cu șapte ani, societatea și-a cerut insolvența, din pricina datoriilor, iar magistrații au dispus, recent, începerea procedurii falimentului împotriva societăţii debitoare. De altfel, falimentul nu este singura problemă a afaceristului. El este judecat pentru evaziune fiscală, alături de Gigi Pambuca, patronul de la Pambu Security.

Gigi Pambuca

Radu George Lucian și Gigi Pambuca, parteneri de infracțiuni

Radu George Lucian a făcut parte, alături de Gigi Pambuca, dintr-o grupare infracțională organizată, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Astfel, în perioada 2010 - 2014, membrii grupării, folosind un număr de 6 societăţi comerciale de tip fantomă, din judeţul Constanţa, au acţionat în mod coordonat prin realizarea unor activităţi specifice evaziunii fiscale, concretizate în emiterea de facturi pe care societăţile beneficiare le-au înregistrat în contabilitate, evidenţiind cheltuieli fictive, în scopul diminuării bazei impozabile şi prejudicierii bugetului consolidat al statului, prin neplata impozitului pe profit si a taxei pe valoarea adăugată.

Trimiși în judecată pentru evaziune, dosarul încă este pe rol

La unele societăţi comerciale beneficiare, pentru a se crea aparenţa că operaţiunile comerciale atestate în facturi sunt veridice, valoarea bunurilor fictive livrate/ serviciilor fictiv prestate a fost achitată prin transfer bancar, din contul societăţilor achizitoare către conturile unora dintre cele 6 societăţi cu comportament de tip fantomă, de unde banii au fost retraşi în numerar. Prejudiciul total ar fi fost de aproape 2 milioane de euro. Cei doi, dar și alții, au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală, dosarul aflându-se, încă, pe rol.

Creditorii, invitați să se înscrie la masa credală

Între timp, magistrații au judecat și cererea de deschidere a insolvenței societății lui Radu George Lucian, iar luna trecută Tribunalul a dispus începerea procedurii falimentului împotriva societăţii debitoare. Lichidatorul judiciar Gedex I.P.U.R.L. anunță că 25 martie este termenul limită pentru înregistrarea cererilor de creanţe.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303