REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Partidul Democrat va decide cine este candidatul pentru alegerile prezidențiale din SUA până în 7 august

Partidul Democrat va decide cine este candidatul pentru alegerile prezidențiale din SUA până în 7 august

Victor ROTARU 23 iulie 2024 | 13:14 356

Partidul Democrat îşi va selecta candidatul pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie printr-un vot virtual, care va avea loc înainte de 7 august, potrivit unui anunţ făcut luni de preşedintelui Comitetului Naţional Democrat, Jaime Harrison.

Partidul Democrat va decide cine este candidatul pentru alegerile prezidentiale din SUA pana in 7 augustJoe Biden și Kamala Harris

Procesul de nominalizare se va finaliza între 1 şi 7 august, în funcţie de câţi candidaţi se califică pentru a intra în cursă.

Minyon Moore, preşedinta convenţiei partidului, a declarat că procesul de nominalizare va fi "rapid, transparent şi corect", potrivit The New York Times.

Vicepreşedinta Kamala Harris, care şi-a anunţat candidatura luni, după retragerea preşedintelui Joe Biden din cursă, este deja candidata favorită a partidului după ce a primit sprijinul preşedintelui Joe Biden, al fostei preşedinte a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi al tuturor guvernatorilor democraţi ai ţării, dintre care unii păreau posibili candidaţi.

Totuşi, s-ar putea prezenta şi alţi candidaţi, dacă obţin semnăturile de nominalizare a cel puţin 300 de delegaţi, dar nu mai mult de 50 dintr-un singur stat.

Dacă un singur candidat, cel mai probabil Kamala Harris, atinge pragul de 300 de semnături, votul virtual ar putea avea loc cel mai devreme pe 1 august, au spus oficiali din partid, iar dacă există mai mulţi candidaţi, votul ar urma să aibă loc câteva zile mai târziu, însă procesul se va finaliza înainte de 7 august.

Oficiali de partid, în declaraţii pentru presa locală, au spus că şi candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte ar putea fi numit până pe 7 august.

Astfel, dacă nominalizarea candidatului la alegerile prezidenţiale are loc la începutul lunii august, convenţia democrată ce va fi organizată pe 19 august, la Chicago, va avea o funcţie pur ceremonială, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt curioasa cum va reacționa Joe când va afla că nu mai candideaza
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436