REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 9 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6847
16.4° Constanța Luni, 9 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6847
 

Partidul Verde a depus listă falsă pentru Consiliul Local Constanța?!

Partidul Verde a depus listă falsă pentru Consiliul Local Constanța?!

Mirela PASCAL 13 mai 2024 | 00:00 2825

Un sondaj făcut public, recent, de Stelian Ion a făcut valuri printre contracandidați. O poziție interesantă în această măsurare o ocupă un partid care nu a făcut prea multe și nici nu promite lucruri mărețe, și care se află pe poziția 4 la Consiliul Local, după SOS. Vorbim despre Partidul Verde, partid de orientare ecologistă din România și a cărei conducere, la nivel central, nu o cunoaștem foarte bine, pentru că și-o asumă mai multe persoane... inclusiv în instanță.  Revenind, în sondajul lui Stelian Ion Partidul Verde apare cu 3,9 % șanse de câștig, față de 4,2 %, cât are SOS. Puțini știu, însă, că, deși au fost admise de către Biroul Electoral de Circumscripție Constanța candidaturile celor 8 aspiranți la poziția de consilieri locali, lista este...un pic ilegală. De ce? A fost semnată de un membru exclus din partid anul trecut, Bogdan Zvârcolescu, iar structura centrală a aflat că au fost depuse candidaturile la Constanța prea târziu, ca să le mai conteste.  Pe de altă parte, fostul președinte al Partidului Verde, filiala Constanța, Marius Mitulescu, spune că sondajul lui Ion este un fake.

Partidul Verde a depus lista falsa pentru Consiliul Local Constanta?!

Sorin Belu, activistul neobosit al Constanţei, deschide lista de consilieri locali ai Partidului Verde Constanța.  Nu știm celelalte nume de pe listă, pentru că Belu nu a binevoit să ne-o pună la dispoziție, de parcă ar fi un secret de stat, ceea ce știm, însă, este că aceste candidaturi, validate de Biroul Electoral Municipal, sunt puțin cam ilegale. Bogdan Zvârcolescu a semnat procesul verbal privind candidaturile, același care, în iunie anul trecut, avea să fie exclus din Partidul Verde după ce șefii săi la nivel de partid au aflat că are antecedente penale. În 2009, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pentru trafic de influență, fiind acuzat că a solicitat și a primit bani de la o persoană căreia i-a promis că o va ajuta să obțină despăgubiri de la statul bulgar, în baza Legii nr. 9/1998, privind compensațiile cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicarii tratatului dintre cele două țări. El a fost prins în flagrant pe 29 noiembrie 2006, având asupra sa suma de 30.000 de lei.

Zvârcolescu, exclus din Partidul Verde

Zvârcolescu a ascuns membrilor de partid aceste aspecte, dar cum lumea este mică iar internetul este destul de mare, este greu să ascunzi astfel de informații, așa că s-a aflat de isprava lui și a fost exclus. În hotărârea din 8 mai 2023, Biroul National Permanent al Partidului Verde a adoptat, printre altele, excluderea lui Sorin‐Bogdan Zvarcolescu din Partidul Verde, pentru că, potrivit statutului, persoanele care au primit condamnări penale pentru infracțiuni săvârsite cu intenție, comise cu violență sau pentru fapte de corupție nu pot face parte din formațiunea politică.

 

Partidul Verde a depus lista falsa pentru Consiliul Local Constanta?!De altfel, în noiembrie 2023, Biroul Permanent Național al Partidul Verde-Verzii, prin intermediul Secretariatului general, conform prevederilor statutare, l-a desemnat pe Aurelian Marius Mitulescu  preşedinte interimar al Organizaţiei judeţene Constanțe a Partidului Verde.

Partidul Verde a depus lista falsa pentru Consiliul Local Constanta?!

Numai probleme am avut cu acest Zvârcolescu. După ce am aflat că a avut dosar penal, a fost exclus din partid, care continuă să facă echipă la Constanța cu Belu. Zvârcolescu nu mai are treabă cu Partidul Verde”, ne-a declarat Silviu Dumitrescu, secretarul Partidului Verde, structura Centrală.„Zvârcolescu a amenințat membrii de partid, inclusiv pe Mitulescu, că le face, că le drege, așa că oamenii au plecat și a rămas doar Belu„, a mai spus secretarul.

Mitulescu, fostul președinte al Partidului Verde: Toți care au fost la Partidul Verde au trecut la SOS

Marius Mitulescu s-a înscris în SOS și și-a luat cu el echipa de la Constanța, dar și de la organizațiile din județ, astfel că, în acest moment, Partidul Verde e... nimic la Constanța. ”Toți care au fost la Partidul Verde au trecut la SOS. Mai sunt doar doi membri pe acolo, printre care Sorin Belu”, ne-a spus, la rândul său, Mitulescu.

Partidul Verde a depus lista falsa pentru Consiliul Local Constanta?!Marius Mitulescu

L-am întrebat pe Mitulescu și cum comentează sondajul făcut public de Stelia Ion. Candidatul SOS la Primăria Constanța este de părere că ”sondajul e o minciună, e scos din burtă. O manipulare că să tragă SOS în jos, să câștige primăria. Lui Stelian Ion îi e frică”, ne-a mai spus Mitulescu.

Partidul Verde a depus lista falsa pentru Consiliul Local Constanta?!Stelian Ion

Și Stelian Ion are o replică să-i dea lui Mitulescu. Aflat în studioul Replica, candidatul ADU la Primăria Constanța acuză SOS că au avut pe lista pentru Consiliul Local semnături false. ”Eu vă spun foarte sincer, de domnul Mitulescu nu auzisem până de curând, de partidul SOS nici vorbă să ne fie teamă. Problema este că acești domni au falsificat niște semnături și ne-am trezit jumătate de filială că am fi fost susținători ai partidului doamnei Șoșoacă, deci sunt niște falsuri grosolane, datele pe care le avusesem în 2020 au fost copiate semnătura falsificată și s-a regăsit numele meu pentru susținerea acestui partid

Precizăm că l-am contactat și pe Sorin Belu, membru al Partidului Verde, veșnicul Sorin Belu care, de zeci de ani se chinuie să intre în Consiliul Local Municipal.Acesta ne-a spus că lista de candidaturi e legală. Întrebat cum comentează faptul că lista de candidaturi a fost semnată de o persoană exclusă din partid, acesta nu a știut să răspundă, menționând că sunt chestiuni mai vechi, care au ajuns și în instanță. Mai mult, i-am solicitat lui Belu să ne pună la dispoziție lista, însă a refuzat, precizând că... nu-i oficială. Cum adică ”nu-i oficială”, din moment ce a fost admisă de Biroul Electoral Municipal?

Șefia partidului, disputată în instanță

Probleme în partid sunt... nu numai la Constanța, ci și la nivel central. Sunt mai multe persoane care-și asumă poziția de președinte și vicepreședinte, au fost organizate două congrese diferite, organizate de oameni diferiți din Partidul Verrde, congrese care au ajuns și pe masa judecătorilor. Tribunalul București, a aprobat înscrierea documentelor privind Conferința Națională a Partidului Verde din data de 20 mai 2023, în care membrii partidului au decis demiterea din funcția de președinți ai partidului a numiților Lazăr Marius Vicențio și Lavinia Cosma și a respins cererile de intervenție ale celor care au încercat să ne blocheze activitatea. Urmare a acestei decizii și a deciziilor anterioare ale Tribunalul București, care a respins cererea de înregistrare a documentelor congresului extraordinar, convocat abuziv de numiții Lazăr Marius Vicențio și Lavinia Cosma în data de 27 mai 2023, ca fiind ilegal, și a deciziei de a accepta înregistrarea în Registrul Partidelor a deciziilor luate la Congresul Extraordinar din 24 iunie, se confirmă că, începând din data de 24 iunie 2023, la conducere Partidului Verde au fost și sunt cei doi co-președinți, doamna Rodica Bărbuță și domnul Bogdan Botea și Biroul Permanent ales în cadrul acestui Congres Extraordinar de la București.  „Ca urmare, începând de astăzi, orice tentativă din partea numiților Lazăr Marius Vicențio și Lavinia Cosma, care au fost și excluși din PVV încă din data de 22 mai 2023, de a folosi în public, în mass-media sau în  rețelele de socializare titulatura de președinți ai Partidului Verde și însemnele Partidului Verde este ilegală și va avea consecințe legale”, a transmis, recent, partidul Verde, prin intermediul unui comunicat.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Infrctorul asta a facut fals in acte cu terenurile oamenilor. Un excroc fara limite
2
1
Ce este mic si rosu? E Micul Verde roshu de furie.
2
1
Tutankamonul secretarilor de partid, Silviu Dumitru, care plânge ca un copil că a pierdut partidul și se duce și face numai rău, are un salariu de 30.000 de lei pe lună la ROMATSA. O marionetă politică care timp de 20 de ani nu a avut niciun rezultat notabil cu partidul verde. Silviule, du-te tată și vezi-ți de sinecura ta și lasă-i și pe alții mai tineri să facă treaba!
6
0
Un candidat spune: EU NU DORM! Nici un candidat nu a pus ca slogan:EU NU FUR!
5
0
La puscarie!
7
4
Oare d***a Sosoaca nu a aflat cine este excrocul de Mitulescu ca aste catelul PSD-ului si fra bani publici in special de la Primaria Navodari impreuna , traieste cu fosta amanta a lui Chelaru , o tipa Oana ?
9
0
Eu zic să fie verificate toate listele, toate partidele, să vedem cine chiar a făcut pe bune respectivele liste.
2
0
Se trezeste sa vorbeasca Mitulescu , un nimeni in drum. L-au dat aia afara din partid că se droga și începuse să umble pe la nevestele prietrenilor. A aterizat la SOS Constantața, cu toti tradatorii si traseistii
15
0
Mă jur că nu sunt nici un fel de secretar! Pe ăla de la Partidul Verde îl cheamă Silviu Dumitru.
5
0
Sa verifice cineva și semnăturile lui Stelian ion din partea forta dreptei. Tineretului care s-a mutat la forta dreptei de la pnl, au păstrat buletinele și acum doar au completat listele și le-au falsificat și semnaturile
5
7
Sorin Zvarcolescu asta ameninta toti membrii partidului verde ca ii omoara. Ca le taie gatul ca lui nu ii e frica de parnaie. Face falsuri si gura bani din banci praduieste tot ca zice ca pleaca din țara. Plateste oamenii la n***u pentru diverse treburi. Undr sunt autoritatile sa se sesizeze pentru falsurile ce le-a facut ? Alooo DNA
5
5

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275