REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Lun., 14 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6882
16° Constanța Luni, 14 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6882
 

Părul unei fetițe a fost curprins de flăcări, în urma unui experiment periculos

Părul unei fetițe a fost curprins de flăcări, în urma unui experiment periculos

Deria ISLEAM 14 octombrie 2024 | 16:10 792

Un caz șocant a avut loc într-un parc din Cluj în cadrul Festivalului de Științe. Două fetițe de 7 și 11 ani au suferit arsuri și au fost transportate la spital. La un moment dat, părul uneia dintre fete a fost cuprins de flăcări, iar focul s-a extins rapid și la cealaltă copilă. Festivalul se desfășura în aer liber, într-un parc din oraș, iar cele două fete asistau la un experiment, împreună cu alți copii.

Parul unei fetite a fost curprins de flacari, in urma unui experiment periculos

„Un echipaj SMURD şi un echipaj al serviciului de ambulanță județean Cluj au acordat asistență medicală pentru două minore, în vârstă de 7 şi 11 ani, care au suferit arsuri la nivelul feței şi al membrelor superioare, după ce au asistat la un experiment demonstrativ, parte dintr-un eveniment public, care a avut loc într-un parc, de pe strada Teodor Mihail din municipiul Cluj-Napoca”, a transmis, sâmbătă seară, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Experimentul implica nisip, zahăr și bicarbonat de sodiu, care, odată aprinse, creează un efect vizual spectaculos asemănător unui „șarpe din spumă”.

În timpul experimentului, părul unei dintre fete s-a aprins. Cealaltă a încercat să stingă flăcările cu mâna, dar a suferit și ea arsuri. Spectatorii aflați la fața locului au intervenit și au chemat imediat ajutor medical, iar copiii au fost transportați la spital.

Fetița de 7 ani are arsuri pe față și la o mână, iar cea de 11 ani a fost rănită în zona gâtului, pieptului și la o mână. Conform medicilor, ambele sunt într-o stare stabilă, dar necesită tratament chirurgical suplimentar.

Fetițele nu ar fi stat la distanța recomandată

Conform poliției, fetele nu ar fi respectat distanța de siguranță față de locul experimentului. A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din neglijență. Organizatorii evenimentului au transmis un mesaj de regret și au declarat că desfășoară propria lor anchetă internă.

,,La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Cluj-Napoca au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, despre faptul că la aceeași dată, în jurul orei 13.45, două minore de 7, respectiv 11 ani, în timp ce participau la un experiment, în cadrul unui atelier de chimie, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut peste masa pe care se desfășura experimentul.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că cele două minore nu ar fi păstrat distanța recomandată, moment în care li s-ar fi aprins șuvițe de păr”, transmite IPJ Cluj, pentru Știri de Cluj, conform fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445