REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.2° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
27.2° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Pasageri români controlați draconic la frontieră, în Spania, deși suntem în Schengen aerian

Pasageri români controlați draconic la frontieră, în Spania, deși suntem în Schengen aerian

A.F. 20 iunie 2024 | 22:41 1559

Zeci de pasageri români au fost nevoiți să stea la coadă pentru verificarea pașapoartelor și buletinelor, după ce au aterizat în Spania, deși România este în Schengen aerian. Autoritățile aeroportuare nu au oferit nicio explicație concretă și le-ar fi replicat românilor că „nu sunt europeni“.

Pasageri romani controlati draconic la frontiera, in Spania, desi suntem in Schengen aerian

Este vorba despre pasagerii unui zbor Cluj-Napoca - Palma de Mallorca, care au avut surpriza să fie supuși unui control de frontieră prelungit și neașteptat la sosirea pe Aeroportul local, în ciuda faptului că România este parte din spațiul Schengen aerian începând cu 31 martie 2024.

Călătorii au fost obligați să aștepte într-o coadă lungă pentru verificarea pașapoartelor și buletinelor, o măsură care a provocat confuzie și nemulțumire printre aceștia. Această situație contravine regulilor clar definite ale spațiului Schengen aerian, care stipulează că pasagerii nu ar trebui să fie supuși unor controale de frontieră amănunțite atunci când călătoresc între țări Schengen prin avion.

„Am fost nevoiți să stăm la o coadă mare pentru control pașapoarte și buletine fără nicio explicație. Polițistul de frontieră ne-a spus că nu suntem europeni, ceea ce nu are sens având în vedere că România este în Uniunea Europeană și ar trebui să beneficiem de libera circulație în spațiul  aerian. Și pe lângă asta, controlul a fost făcut în mare parte de un singur polițist”, a povestit pentru Știri de Cluj unul dintre pasageri.

Pasagerii afectați așteaptă clarificări din partea autorităților pentru a evita astfel de incidente neplăcute în viitor, asigurând o experiență de călătorie corespunzătoare normelor europene și liberei circulații în spațiul Schengen aerian, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa se face cu saracanii.
3
2
Ceva normal sa te ferești de cetățenii unei tari în care se fura orice ,începând cu Parlamentul și terminând cu secțiile de vot.
7
0
Foarte, bine, asta așa, că tot suntem pupincuriști Europeni, doar noi pt ei, că ei, Europeni se c.....hhhh, pe noi.
4
2
Fiecare tara Schengen are dereptul sa efectueze control la frontiera. Pe durata limitata (luni de zile) sau prin sondaj. Nu mai fiti hateri!
7
2
Sa le facem la fel la spanioli, sa ii controlam la sânge, că vin destui pe aici...
17
0
Si Ambasada ce a facut?
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510