REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 8 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6846
17.4° Constanța Duminică, 8 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6846
 

Pasaj de lux, drumuri de groază: 100 de mil. de lei pentru un pasaj la Eforie

Pasaj de lux, drumuri de groază: 100 de mil. de lei pentru un pasaj la Eforie

Andreea VLAICU 8 septembrie 2024 | 00:00 469

Consiliul Local Eforie a scos la licitație contractul privind realizarea unui pasaj denivelat în zona sensului giratoriu de pe DN 39, km 14 + 280, intersecție în care, vară de vară, se creează blocaje și ambuteiaje provocate de valul de turiști venit pe litoral. Valoarea contractului pus la bătaie este de peste 100 de milioane de lei, echivalentul a peste 20 de milioane de euro, bai proveniți din fonduri europene. Însă, la cum ne-a obișnuit Primăria Eforia să manageriaze banii europene, ne aștept ca și acest proiect să fie făcut...praf și pulbere!

Pasaj de lux, drumuri de groaza: 100 de mil. de lei pentru un pasaj la Eforieproiectul pasajului

În timp ce șoferii din Eforie își croiesc drum printre gropile care ar putea concura cu celebrele cratere de pe lună, autoritățile locale au decis că e momentul să pună orașul pe harta marilor realizări. Ce să vezi? Un pasaj de 100 de milioane de lei peste sensul giratoriu de pe DN39! Un monument al progresului și o dovadă clară că prioritățile sunt bine stabilite. Consiliul Local Eforie vrea să deblocheze traficul înspre și dinspre stațiune. Autoritatea locală a lansat o licitație în vederea atribuirii contractului privind achiziția serviciilor de proiectare, asistența tehnică și execuția lucrărilor a obiectivului de investiții „Pasaj rutier denivelat în zona sensului giratoriu de pe DN39, Km 14+280".

Pasaj de lux, drumuri de groaza: 100 de mil. de lei pentru un pasaj la Eforiefișa de date a contractului

Va decongestiona traficul construirea pasajului?

Proiectul are ca scop decongestionarea traficului de pe DN39/E87, reducerea consumului de carburant, reducerea poluării prin reducerea numărului de intersecții la nivel, încurajarea transportului public în comun, reducerea timpului petrecut în trafic, reamenajarea spațiilor verzi și plantarea de arbori și arbuști. Acest proiect este complementar proiectului de mobilitate urbană care se va realiza în zona bretelei de acces de pe strada Dorobanților, atât către sensul giratoriu cât și către rampa nord Constanța. Totodată acesta investiție vine în completarea proiectului Alternativa Techirghiol și a proiectului de realizare a trecerilor de pietoni denivelate pe sub DN39.

Pasaj de lux, drumuri de groaza: 100 de mil. de lei pentru un pasaj la Eforie

proiectul pasajului

Pasaj de 100 de milioane de lei, străzi ca după război

Valoarea estimată a contractului este de 103.091.025,04 de lei, mai exact, echivalentul a peste 20 de milioane de euro. Încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de obținerea finanțării lucrărilor din fonduri europene nerambursabile. Cu toate că problema ambuteiajelor formate în stațiuni este una gravă care, de multe ori, strică vacanța turiștilor, Primăria Eforie trebuie să întoarcă privirea și spre ce se întâmplă în cele două localități componente, Eforie Nord și Sud. Stațiune arată deplorabil, străzile fiind ciuruite la propriu, iar de trotuare... nici nu mai zicem.

Pasaj de lux, drumuri de groaza: 100 de mil. de lei pentru un pasaj la Eforiegropi Eforie Nord

Este pasajul rutier inutil?

De ce să construim un pasaj rutier ca să rezolvăm aglomerația, când este mult mai logic să construim pasaje pietonale? La urma urmei, pietonii sunt clar principalii responsabili pentru traficul infernal! În loc să cheltuim milioane pe un pasaj rutier prin care să circule sute de mașini, mai bine am investi în pasaje pietonale, ca să aibă oamenii de unde traversa în voie. Pentru început, un pasaj pietonal ar reduce semnificativ numărul de pietoni care traversează pe la semafor, încetinind, astfel, viteza cu care se acumulează traficul de mașini în intersecții.

Până la urmă, de ce să îți faci griji pentru drumurile de zi cu zi, când ai la dispoziție o structură impozantă, un simbol al unui progres care trece pe deasupra, fără să bage de seamă ce se întâmplă dedesubt.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Blonda Banu vrea să îi facă o memeaca lui Robert și nu știe cum.de 1 an tot numai minciuni publicați.vedeti-va de moș amiralul vostru ca satul Constanța a ajuns rușinea Dobrogei.
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279