REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.1° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
24.1° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

PASARELA REGALĂ din MAMAIA NU se va DEMOLA!

PASARELA REGALĂ din MAMAIA NU se va DEMOLA!

Replica API 2 februarie 2021 | 21:20 4376

Pasarela Regală din Mamaia, monumentul istoric, a fost abandonată de autoritățile centrale imediat după Revoluție. Simbolul stațiunii Mamaia s-a degradat an de an, ajungând într-un stadiu de nerecunoscut. Recent, s-a făcut vâlvă și s-a pus în discuție demolarea acesteia, dar, iată că, în urma presiunilor opinie publice, acest monument nu se va mai demola. Fostul director al ABADL, Bogdan Bola, este de părere că, dacă Ministerul Culturii nu se va mișca repede, există un risc real de a se deteriora și mai mult.

Pasarela Regală va fi conservată de ABADL

Pasarela de promenadă din zona debarcader Cazino - Mamaia va fi conservată de către ABADL odată cu lucrările de lărgire a plajei din Mamaia, până când autoritățile abilitate vor găsi o soluție în privința reabilitării acesteia. Mai exact, prin proiectul de lărgirea a plajelor desfășurat de către ABADL, pasarela va fi protejată și îngrădită temporar până când se vor face demersurile necesare de către Ministerul Culturii, care dorește reabilitare sa.

,,În prezent, pasarela de promenada din zona debarcader Cazino – Mamaia nu aparține instituției noastre, deținătorul legal al acestei construcții este LITORAL S.A, care se află în curs de lichidare. Astfel că, A.B.A.D.L. prin acest proiect cu finanțare europeană nu poate include reabilitarea unor obiective turistice, culturale, etc, având în vedere că, așa cum am precizat mai sus, proiectul are ca scop reducerea eroziunii costiere pe litoralul românesc” declară reprezentanții ABADL.

Bogdan Bola: "pasarela nu se va demola"

Contactat de către reporterii Replica, fostul director, Bogdan Bola, a declarat că pasarela nu se va demola, însă dacă Ministerul Culturii nu intervine, există un risc real de a se deteriora și mai mult. ,,În niciun caz nu se demolează, însă dacă Ministerul Culturii nu se va mișca repede, există un risc real de a se deteriora și mai mult. Apele Romane vor acoperi o parte din ea pentru a o conserva, însă singurele soluții de reabilitare țin de Ministerul Culturii. Încă aștept răspunsul la interpelarea mea de săptămâna trecută să văd cum și când se va întâmpla ceva cu adevărat.” a declarat acesta.

Vă reamintim că, pasarela urmează să fie cuprinsă în arealul plajelor turistice aferente stațiunii Mamaia, ce face obiectul contractului de proiectare și execuție lucrări pentru “Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona MAMAIA” din cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, Faza II (2014-2020).

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa fim sinceri, nu se poate repara, e prea deteriorata. rational vorbind, trebuie demolata fara ipocrizie si reconstruita mai mare mai moderna mai folositoare, fara hotie.
0
0
Reparati-o, nenorocitilor! Daca nu o demolati, reparati-o...
0
0
Ce mecla de betiv
2
0
mai e si asta
0
0
este mai ieftin so demolezi si sa faci alta decat so carpesti
5
3
ca reabilitarea va fi un bilet cu interzis pe pasarela. Cica pericol !!! Muie cu cacat hotilor !!!
4
2
peste 5 ani tot asa o sa vedeti pasarela
6
0
Daca se reastaureaza va ramane o pasarela pe nisip
2
2
nu ati fost in stare sa restaurati o pasarela, e rusinos la cati sefi de birou, sefuti, referenti de specialitate si altii stau pe acolo
16
0
Contractati-i pe cei care restaureaza Cazinoul, fac treaba buna acolo, probabil se vor descurca cu brio si la Pasarela...
10
0
ar trebui sa citeasca ce scrie in avizul Directiei Judetene de Cultura emis pentru investitia de extindere a plajelor, legat de pasarela de la Cazino Mamaia, impreuna cu care formeaza un ansablu unitar. Daca exista.
6
0
Va dati seama ce constructie solida daca atatia ani a rezistat furtunilor si apei sarate? Merita reconditionata! Daramati pasarela lui Mazare! Aia da, merita demolata! Este o mizerie! Aveti ce demola. Incepeti cu hotelurile construie ilegal pe plaje!
25
1
Trebuie daramata . E o tampenie
3
26
SA NU CARE CUMVA SA O RECONDITIONATI, MARTALOGI SPAGARI LA COSTUM
10
0
sa i o dea lui DABO sau altii care sunt afaceristi - consilieri ca nu orice amarat e la butoane
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620