REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Patronul de la Alexandrion, tot mai aproape de realizarea investiției din comuna Crucea

Patronul de la Alexandrion, tot mai aproape de realizarea investiției din comuna Crucea

Andreea CONDURACHE 13 decembrie 2023 | 00:00 4814

Firma controlată de Nawaf Salameh, patronul Alexandrion, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi alcoolice din România, a mai făcut un pas în vederea edificării investiției din județul Constanța. Societatea Solar Twins SRL, înființată în anul 2021, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța un Plan Urbanistic Zonal pentru emiterea avizului de mediu pentru construirea unui parc fotovoltaic în satul Băltăgești.

Patronul de la Alexandrion, tot mai aproape de realizarea investitiei din comuna CruceaNawaf Salameh

Solar Twins SRL, o firmă înființată în 2021 cu sediul în Otopeni a elaborat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui parc fotovoltaic în Băltăgești, comuna Crucea, pe un teren cu o suprafață de 293 de hectare. Documentația a ajuns și în atenția Agenției pentru Protecția Mediului din Constanța, mai exact în cursul lunii decembrie. Obiectul PUZ-ului este unui parc fotovoltaic compus din două corpuri (corp est și corp vest), dotările și infrastructura de acces necesare funcționării și conectării la Sistemul Energetic Național (S.E.N.), pe teritoriul administrativ (extravilan) al comunei Crucea din județul Constanța.

Patronul de la Alexandrion, tot mai aproape de realizarea investitiei din comuna Cruceazona în care se dorește realizarea investiției

Tema program a investiției, întocmită de beneficiar și aprobată de organele locale abilitate, prevede posibilitatea de amplasare în extravilanul comunei Crucea a unui parc fotovoltaic cu o putere maximă instalată de 220,8 MW. Obiectivele principale de realizat conform temei - program sunt: unitate de producție a energiei electrice din surse regenerabile (radiație solară) cu o putere maximă instalată de 220,8 MW compus din două corpuri amplasate în teritoriul extravilan al comunei Crucea la o distanță de cca 3 km; amplasarea a două stații de transformare 33kV/110kV; sistem de stocare a energiei electrice și rețea de înaltă tensiune (110kV) pentru evacuarea puterii în Sistemul Energetic Național (S.E.N.); modernizarea căilor de comunicație și acces asigurate prin drumurile de exploatare publice; realizarea rețelelor electrice de racord între centrale și stația de transformare; realizarea unui racord electric aerian/ subteran din stația de transformare 33kV/110kV la LEA 110 kV din zonă.

Terenurile studiate în cadrul planului urbanistic zonal sunt terenuri agricole cu destinație de teren arabil, teren cu destinație specială – drum de exploatare aflat în domeniul public al U.A.T. comuna Crucea și domeniul public de interes județean DJ 224.

Primăria comunei Crucea este de acord cu realizarea investiției

În documentație mai este menționat și faptul că Primăria comunei Crucea este de acord cu realizarea acestei investiții ținând cont de faptul că se vor crea noi locuri de muncă, necesare pentru creșterea economică și socială a comunei, exprimându-și acordul prin avizul de oportunitate. Planul urbanistic zonal va stabili, în baza analizei contextului social, cultural istoric, urbanistic și arhitectural, reglementari cu privire la regimul de construire, funcțiunea zonei, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (C.U.T.), procentul de ocupare a terenului (P.O.T.), retragerea față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelelor, caracteristicile arhitecturale ale centralelor, materialele admise. Astfel, prin regulamentul de urbanism aferent, administrația locală va dispune de mijlocul de analiză și decizie, în procesul de certificare și autorizare reglementat prin lege.

Patronul de la Alexandrion, tot mai aproape de realizarea investitiei din comuna CruceaNawaf Salameh, patronul Alexandrion

Firma este deținută de Nawaf Salameh

Solar Twins SRL este deținută de Domeniile Salameh SRL, firmă controlată în proporție de 98% de NS & Sons Global Investment SA, deținută de Nawaf Salameh. Administrator este NSSGI Managament Ltd din Cipru, controlată, de asemenea, de Salameh. Firma din Otopeni care ridică un parc fotovoltaic la Crucea a raportat în 2021 și 2022 afaceri zero și pierderi de 11.767 lei în ultimul an, cu datorii de 210.314 lei.

Nawaf Salameh este fondatorul și patronul grupului Alexandrion, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi alcoolice din România, cu afaceri declarate de 1.3 miliarde de lei în 2021. Alexandrion Group, înființat în 1994, are două unități de producție în România, la Rădăuți, în județul Suceava, precum și la Ploiești, în Prahova, birouri și filiale în Cipru, Brazilia, Grecia și SUA, o rețea de distribuție internațională care acoperă peste 50 de țări, precum și hotelul New Montana din Sinaia. Alexandrion derulează afaceri și în alte domenii, precum magazine, hoteluri și imobiliare, iar de circa doi ani s-a extins și pe piața energetică. La Crucea, Salameh va fi vecin cu Emanuel Muntmark, care deține aici mai multe proiecte eoliene și fotovoltaice.    

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În zona respectiva nu sunt terenuri din clasele superioare de fertilitate. Trebuie văzută și alta latura nu doar cea agricola.
0
0
Nu va mai tot plangeti de straini fratilor ca nu cumpara terenurile cu pistolul la tampla romanilor! Daca romanii nu stiu ca trebuie sa si investesti in terenuri si sa scazi din profit aia r, vin baietii care stu si impartirea, si pardon, in fiecare primavara e coada la mercedes de agricultori si cica le merge rau
0
0
incet dar sigur strainii acapareaza cei mai importan in tara asta ,pamantul deja sa vandut un sfert din el !agricultura, dispare ,zootehnia e deja in coma romanul o sa manance faina de greere si lapte din margarina ungureasca!
10
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016